GündemCHP: İşi bozan olmayız

CHP: İşi bozan olmayız

24.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Öcalan çağrısı için temkinli bir strateji izleyecek. Bahçeli’nin böyle bir çağrı yapacağını beklemediklerini belirten CHP’li kurmaylar, “Kim bekler? DEM bile bunu söyleyemezdi” ifadesini kullandılar.

CHP: İşi bozan olmayız

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kurmaylar izlenecek stratejiye ilişkin “Çağrı çok yeni, tüm boyutlarıyla değerlendirmek için çok erken. Nasıl karşılık bulacak, nasıl bir yol izlenecek bunlar bilinmiyor. Böylesi hassas bir konuda bir yerde süreci bozan da olmak istemeyiz, bu işi bozan biz olmayız. Barışa dair yapılacak her türlü girişimi doğru buluruz. Önce iktidar kanadının bunun arkasında kaç gün kalacağına, hangi adımları atacağına bakalım” değerlendirmesini yaptılar.

Haberin Devamı

Deklarasyon iddiası

Bu arada Özel’in grup konuşmasında Bahçeli’nin çağrısına verdiği “el yükseltiyorum” yanıtı ise CHP grubu içinde bir kısım vekili rahatsız etti. Parti kulislerinde, “Bu tip kritik kararlarlarda grubun toplanması ve vekillerin fikirlerinin alınması gerekir. Bu konuda rahatsız olan vekiller toplu olarak Genel Başkan’a düşüncelerini iletmeyi düşünüyorlar. 1-3 Kasım’daki Antalya kampında ya da öncesinde bu Genel Başkan’a iletilecek. Bununla ilgili bir deklarasyon da olabilir” iddiası dillendirildi.

Yazarlar