FenerbahçeAttila Gökçe yazdı: Fenerbahçe'de Mourinho sezonu bitirir mi?

Attila Gökçe yazdı: Fenerbahçe'de Mourinho sezonu bitirir mi?

23.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de son olarak Samsunspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de Mourinho'nun geleceği tartışılıyor. Milliyet'in duayen ismi Attila Gökçe spor camiasının nabzını yokladı ve Portekizli hocanın durumunu inceledi.

Attila Gökçe yazdı: Fenerbahçede Mourinho sezonu bitirir mi

Süper Lig'de son olarak Samsunspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de oynanan futbol sonrası eleştiri okları Jose Mourinho'ya çevrildi. Milliyet yazarı Attila Gökçe, sarı-lacivertli hocanın durumunu mercek altına aldı ve spor camiasının nabzını yokladı.

Haberin Devamı

İŞTE O YAZI

En başta Senad Ok, Fenerbahçe uzmanı meslektaşlarımla konuştum. Hemen söylemeliyim: Geldiği günden beri Jose Mourinho’nun sezonu bitirmeden Fenerbahçe’den ayrılabileceğini düşünüyorum. Hayır, elimde haber diyebileceğim ciddi bir bilgi yok… Mourinho tarafının ya da Fenerbahçe başkan ve yöneticilerinin de gündemlerinde böyle bir konu olmadığını öğrendim. Ancak meslektaşlarımda böyle bir tartışma başlamış bile.
Olayları önceden kestirip sonunu gören bazı arkadaşlarım bu konuyu yazmamda bana daha da cesaret verdi. Yıllarca bir arada çalıştığımız ve futbol bilgisine güvendiğim dostum Kemal Belgin, “Kasım ayında ayrılık görüyorum. Böyle giderse Kasım’ın ilk haftasında ya da sonlarına doğru bize veda edebilir” dedi.

Haberin Devamı

ÜSTENCİ BİR DİLLE KONUŞUYOR
Senad Ok böyle bir ayrılık beklemiyor ama, çok daha farklı olayları anımsatıyor: “Jose Mouriho geldiği günden beri biraz yukardan, üsttenci bir dille konuşuyor. Ama asıl özelliği kendi tercihlerine kendi sistemine sıkı sıkıya bağlı olması… Adeta inat etmesi.. Oysa bu tip ısrarcı direnmeler Fenerbahçe’de pek başarılı olmadı. Bugüne kadar Daum Alex’i, Zico da Deivid ve Kezman’ı eleştiriler doğrultusunda oynatarak şampiyonluk yakaladılar. Perreira ve Jorge Jesus ise kendi tercihlerinde ısrarcıydılar. Böyle bakınca Mouriho’nun başarı şansı azalıyor”
HaberTürk Spor’a geçiş yapan Gürcan Bilgiç, “Mourinho her şeye rağmen sezon sonunu görür” diyor, “Hangi pozisyonla, hangi durumda olacağını hep tartışacağız.”

Attila Gökçe yazdı: Fenerbahçede Mourinho sezonu bitirir mi

KARTAL'IN GERİSİNE DÜŞTÜ
Mourinho ile ilgili en göze batan durum: Geçen sezonun teknik patronu İsmail Kartal’ın gerisine düşmesi. Kartal 8 maçta 8 galibiyetle 24 puan toplarken, Mourinho’nun aynı sürede 7 puan kaybı (1M, 2B) var. Elbette dörtte biri henüz tamamlanmakta olan Süper Lig’de bugünden yolun sonunu görmek çok iddialı olur. Ancak üç puanlı sistemde Mourinho’nun takımını adeta 2 puanlı sistemle oynatıyor görünmesi kaygıları artırıyor.

İRFAN CAN HEP KULÜBEDE
Oyuncu tercihleriyle ilgili itirazlar da var. Formda ve golcü İrfan Can Kahveci’yi, hep kulübeden oyuna alması. Tadic ve Szymanski’nin oynadığı mevkilerde değişiklikler yapmaması da yadırganıyor.
Mourinho futbolun en değerli hocalarından biri. Ancak onda Guardiola ya da Jürgen Klopp gibi yenilikler deneme alışkanlığı yok. Kendisini yenileyememesine rağmen hala “Çok Özel Biri” diye saygı görüyor. Bu durumun Fenerbahçe’ye yetmediğini düşünüyorum.
Son olarak Fenerbahçe bu ligin yavaş takımlarından biri… Neyse ki Mourinho tek sözcükle ne demek istediğimizi anlar: Tempo, tempoo!.

Haberin Devamı

Öte yandan Fenerbahçe'nin eski teknik direktör Aykut Kocaman, dünkü canlı yayında Mourinho ile ilgili gelen soruya şu yanıt verdi: Buraya gelen yabancı teknik direktörler kendilerini yukarıda görüyorlar ve kolay sanıyorlar. Sonra buradaki zorlukları görünce bir duvara çarpma hali oluyor. Jose Mourinho'nun şu anki beden dilini ilk geldiği gündeki gibi yüksek öz güvenli görmüyorum. Şu anda çok sağlıklı gözükmüyor.

 

Yazarlar