Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta sizler için yine dikkatimi çeken birbirinden güzel haberler derledim. Muğla'nın eşsiz kıyılarında düzenlenen Maximiles Black 36. The Bodrum Cup Yelken Yarışları, “Kazanmaya Yelken Açıyoruz” sloganıyla bu yıl da denizcilik kültürünü canlandırıyor. Yarışların ilk günü, The Bodrum Cup’ın kurucularından Arif Yılmaz ve hayatını kaybeden tüm denizciler anısına denize çelenk atılmasıyla başladı. Programa, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Onursal Başkanı Erman Aras, Türkiye İş Bankası'ndan Tuba Tepret, Hüsnü Mete Güneş ve Çağlar İlter'in yanı sıra Muğla Valisi Dr. İdris Aybıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci katıldı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin anonsuyla başlayan geri sayımın ardından, Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı’nın startı verildi ve Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ın ilk yarışı resmen başladı. Bugün yarışlar Metro Bodrum-Çökertme Etabı ile devam ederken, yarın Opet Çökertme-Kissebükü Etabı yapılacak. Cumartesi günü Anadolu Sigorta Kissebükü-Bodrum Etabı ile yarışlar sona erecek.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in ışığında Ege’nin maviliklerine

Ata’nın evine yolculuk

Ege’nin diğer yakasında ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selanik’te önemli temaslarda bulundu. Görüşmelerde, iki şehir arasında deniz ve hava ulaşımının geliştirilmesine yönelik çalışmalar öne çıktı. Tugay, İzmir ve Selanik arasındaki tarihi bağların güçlendirilmesi için iş birliği fırsatlarının değerlendirildiğini dile getirdi. Selanik Belediye Başkanı Stelios Angeloudis de lojistik, akıllı şehir ve turizm alanlarında iki şehir arasındaki iş birliğinin önemine dikkati çekti. Umarım en kısa zamanda bu iş birliği gerçekleşir ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün evine seferler başlar.

4 gün 4 gece

Bu sırada, Cumhuriyet'in 101’inci yılın dolayısıyla Balıkesir, dört gün dört gece sürecek etkinliklerle büyük bir coşku yaşamaya hazırlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet kortejleri, konserler ve tiyatro gösterileriyle dolu bu kutlamaların sonunda, ünlü sanatçı Zeynep Bastık, coşkulu kalabalığa unutulmaz bir performans sunacak.

Haberin Devamı

Farkındalık yarattı

Tekirdağ ise deprem farkındalığını artırmaya yönelik bir çalıştaya ev sahipliği etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, deprem kuşağında yer alan şehrin depreme dirençli bir yapı kazanması adına yapılan çalışmaların önemini vurgularken, deprem bilinci oluşturmanın gerekliliğine dikkatleri çekti.