SiyasetErdoğan, şehit Özel Harekât Müdürü Eren'i son yolculuğuna uğurladı

Erdoğan, şehit Özel Harekât Müdürü Eren'i son yolculuğuna uğurladı

24.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal ziyareti sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekât Şube Müdürü Hayrettin Eren'i (54) son yolculuğuna uğurladı.

Erdoğan, şehit Özel Harekât Müdürü Ereni son yolculuğuna uğurladı

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Eren'in cenazesi, Senegal'deki temaslarını tamamlayan Erdoğan'ın uçağıyla Ankara'ya getirildi. Şehit için ilk tören Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlendi. Törene şehidin eşi Sadiye Eren, ailesi ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da katıldı.

Haberin Devamı

Eren'in naaşı daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürüldü. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Törende konuşan Erdoğan, Eren ile çok yol yürüdüklerini belirterek, “Kendisini iyi tanıdık, iyi bildik ve Allah için de sevdik. Mesleğindeki hakikaten ne denli onurlu olduğunu bildiğimiz bir kadreşimizi uğurluyoruz" dedi.

Erdoğan, cenaze töreninin ardından şehit Eren’in Yenimahalle Çamlıca Mahallesi’ndeki evine giderek ailesine taziyelerini iletti.