SiyasetBakan Çavşoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü

Bakan Çavşoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü

05.03.2022 - 16:17 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna’daki son durum ele alındı.

Bakan Çavşoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü

Öte yandan Resmi ziyareti kapsamında Azerbaycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin tüm boyutlarının ele alındığını ve ayrıca bölgesel konuların da değerlendirildiğini belirten Çavuşoğlu, “Bugün ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarını Ceyhun kardeşim anlattı. Tüm boyutlarını ele aldığımız gibi bölgesel konuları da değerlendirdik. Özellikle Ukrayna’daki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine biz prensip olarak herkes gibi karşıyız. Haksız ve hukuksuz bu saldırının bir an önce sona ermesini istiyoruz. Bu konuda da çabalarımızı artırarak devam ediyoruz. Şöyle dünyaya baktığımız zaman özellikle önemli aktörler bakımından her iki ülkeyle iletişim kurabilen her iki ülkeyle ilişkileri olan ülkelerden iki tanesiyiz biz Azerbaycan ve Türkiye olarak. Bu münasebetlerimizi de pozitif yönde kullanarak öncesinde çaba sarf ettik ama savaş başladı şimdi bu savaşın durdurulması için yine çabalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle önümüzdeki süreçte tahliyeler konusunda da işbirliğimizi Ceyhun kardeşim gayet güzel bir şekilde anlattı. Azerbaycanlı ve Türkiyeli ayrımı yapmaksızın kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı ülkelerimize getirmek için emektaşlığımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Çavşoğlu, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü

“BİZ HERKESİ DAVET ETTİK, HERKESE EŞİT FIRSAT SUNDUK”

Antalya Diplomasi Forumu’na Azerbaycan’dan geniş bir heyetle katılım olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Antalya Diplomasi Forumu’na Azerbaycan’dan geniş bir katılım var, geniş bir heyetle katılım var. Çok çok teşekkür ediyoruz. İkinci yılında tüm dünyanın dikkatini çeken, daha ilk yılında dikkatini çekti ki ikinci yılında çok sayıda dışişleri bakanı, çok sayıda bakanlar, devlet ve hükümet başkanları, uluslararası örgütlerin genel sekreterleri, NATO genel sekreteri, AGİT genel sekreteri, Avrupa Şurası’nın genel sekreteri gibi tüm uluslararası örgütlerin UNSCR gibi temsilcileri de orada olacak. Yaklaşık 40 uluslararası ve bölgesel örgütün üst düzey yöneticileri bizimle beraber olacak. Biz herkesi davet ettik, herkese eşit fırsat sunduk. Ermenistan’ı da davet ettik, Yunanistan’ı da, Kıbrıs Rum kesimini de davet ettik, İsrail’i de davet ettik. Bu özgür bir platformdur, serbest bir platformdur. Herkes gelsin sesini duyursun dedik, forumların da zaten niyeti budur. Ama burada dünya nereye gidiyor, diplomasiyi nasıl yeniden kurgulamamız lazım bunları konuşmamız lazım, diplomasiyi nasıl ön plana çıkaracağız. Ben inanıyorum ki Azerbaycan’ın da bu yönde çok önemli katkıları olacaktır. Başta Ceyhun kardeşimiz olmak üzere tüm katılımcıların vizyonundan faydalanacağız” dedi.