Osman Müftüoğlu'ndan ağrıları azaltan doğal takviye! 'Yemekle birlikte alınıyor'Vücudumuzu daha sağlıklı, dinç ve enerjik olması için çeşitli takviyelere ihtiyaç duyabiliriz. Bu, kimi zaman besinlerden alabildiğimiz vitaminlerle karşılanırken, bazen de farklı takviyelerle olabilir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vücuttaki ağrı çeşitleri için hangi doğal takviyenin etkili olduğunu anlattı.
Bilmeden yaptığımız vitamin hatası! Magnezyumla aynı anda alınırsa kana geçmiyorMagnezyum, vücudun biyolojik işlevlerini yerine getirmesi için ihtiyaç duyduğu önemli minerallerden biridir. Ancak bazı vitamin ve mineraller birlikte tüketildiğinde vücudumuz için zararlı olabilir. Bilinçsiz tüketim sağlığınızı riske atabilir. Bu vitaminleri de magnezyumla birlikte aldığınızda tüm etkisi sıfırlanıyor.
C vitamini fışkırıyor, hangisinde daha fazla? Portakal ve limonun arasındaki fark buymuşPortakal, limon ve mandalina gibi turunçgiller, yüksek C vitamini içeriğiyle bilinir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez meyveleri olduklarını söyleyebiliriz. Soğuk havalarda tüketilen bu meyveler sağlığımız açısından tam bir vitamin deposudur. Peki, portakalın mı yoksa limonun mu C vitamini içeriği daha fazla? İşte cevabı.
Canan Karatay 'En güçlü B12 için kaynağı' deyip anlattı! Tüketenden zeka fışkırıyorUnutkanlık ve hafıza problemleri denilince akla gelen ilk vitaminlerden biri B12'dir. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre vitamin depolarını doldurmak için ilaç takviyesine hiç gerek yok. Karatay, B12 vitaminin hayvansal gıdalarda, yiyecek ve içeceklerde bulunduğunu ifade etti. İşte 'zeka vitamini' olarak bilinen B12 vitamininin doğal kaynakları.
Eksikliği hafıza kaybına sürüklüyor! Vücut üretemiyormuş, karabiberde bol miktarda varGünlük hayatta tükettiğimiz besinler yoluyla vücuda taşınan vitamin ve mineraller sağlıklı kalmak için gereklidir. Temel minerallerden biri olan manganezin vücut için fazlasıyla gerekli olduğunu biliyor muydunuz? İşte bu minerali vücuda taşımak için tüketilmesi gereken besinler.
Adeta D vitamini deposu! Güneş yeterli gelmezse 2 yol var, bu derdin kesin çözümüGüneşten doğal olarak aldığımız vitamin takviyeleri her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Ayrıca sıcak havaların artışı birçok kişinin evlerine saklanmasına neden oluyor. Güneşin tepede olmadığı vakitler, özellikle akşamları sokaklar daha da kalabalıklaşıyor. Peki, çok güneşli havalarda D vitamini eksiğimizi ne kadar kapatabiliyoruz?
Osman Müftüoğlu'ndan vitamin takvimi! Gece ayrı, gündüz ayrı fayda sağlıyormuşSağlığımıza destek olması için kullanılan vitamin, mineral ve benzeri takviyeler ilaçlarda olduğu gibi belirli kullanım zamanına sahiptir. Ancak birçok kişi vitamin takviyelerini belirsiz zamanlarda kullanıyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yaygın olarak alınan vitaminlerin hangi zamanlar arasında kullanılması gerektiğini tek tek açıkladı.
Uzmanlardan takviye tavsiyesi ! Aç karna tüketin, demiri tavan yaptırıyorTakviyeler giderek daha popüler hale geliyor; neredeyse herkes stresten kırılgan kemiklere ve uykusuzluğa kadar çeşitli rahatsızlıklara yardımcı olacağını umarak her gün takviye alıyor. Peki bu takviyeleri almanın en doğru zamanı hangisi? Uzmanlar bakın ne diyor.
1 taneden ne olacak demeyin! Toksikolog açıkladı: 'Bu vitamin gelişigüzel alınırsa öldürür'Dünya çapında yaygınlaşan gıda takviyesi kullanımı, fazla alındığında çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Hayati tehlikesi olan bu durum uzmanların da sıklıkla uyardığı meselelerden biri. En sık kullanılan vitamin takviyeleri bakın fazla alındığında hangi rahatsızlıklara yol açıyor.
Ender Saraç'tan keskin hafızanın sırrı! Günde 1 bardak içen unutkanlık nedir bilmiyorBirçok kişi günlük hayatta unutkanlık problemiyle karşılaşabiliyor. Dr. Ender Saraç, farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan unutkanlık sorununa çözüm olacak bir karışımdan söz etti. İşte yalnızca bir bardağıyla hafızayı dipçik gibi yapan karışımın detayları.
C, D, B vitamini fark etmez: Hepsinde var, uyuyan kanseri uyandırıyor! 2 uzman anlattı'Enerjim artsın, C vitamini alayım', 'Güneşe çıkmıyorum, D vitaminine başlayayım, 'Arkadaşım kullanınca saçlarına çok iyi gelmiş, B12 vitamini kullanayım...' Siz de kendi kendinize gıda takviyesi kullananlardan mısınız? Fayda görmek için başvurulan bu yöntemin sonu, uyuyan kanser hücrelerini uyandırmaya hatta ölüme kadar götürüyor! İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya ile Dr. Ender Saraç'ın uyarısı ise oldukça net: Doktor ve tahlil olmadan asla!
Damar içinden verilen glutatyon ve yüksek doz C vitamini ne kadar faydalı?Pandeminin etkisiyle bağışıklık sisteminin güçlü olmasının önemi, daha da anlaşıldı. Bu noktada C vitamini ve glutatyonun faydaları oldukça merak ediliyor. "Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem vücutta detoks etkisi yapıyor" diyen Doç. Dr. Erdal Dilekçi, damar içinden verilen glutatyon ve yüksek doz C vitamini hakkında bakın neler söyledi...
Vitamin takviyelerini doğru kullanma rehberi - Vitaminleri hangi besinlerden alırız?Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı olan vitaminleri öncelikli olarak gıdalardan almak gerekiyor. Günümüz insanı ise vitamin takviyesi kullanmaya çok meraklı… Prof.Dr. Y. Birol Saygı, “Çoğu yetişkinin, kalsiyum gibi belirli bir besleyici madde eksik olmadıkça takviye almasına gerek yok. Takviyelerden ziyade diyetinize güvenmelisiniz. Vitamin takviyesi alınması durumunda ise vitaminleri ne zaman kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor” diyerek vitaminler ve vitamin takviyeleri hakkında bilgiler verdi
Sağlığı tehdit eden 6 trendBazen sağlıkla ilgili trendleri takip edersiniz, onları uygularsınız ve iyi sonuçlar elde etmek istersiniz. Kaçırdığınız bir nokta var ki o da bu trendlerin herkes için uygun olmadığıdır.
Vitamin takviyesi kullananlar dikkat!ABD'deki Tufts Üniversitesi Friedman Beslenme ve Bilim Bölümü´nden Doç. Dr. Fang Fang Zhang, yaptığı bir bilimsel araştırmada, alınan vitamin takviyelerinin sağlığa iyi gelmesinin aksine vücuda zararlı olabileceği açıklandı.
Çocuklarda gelişigüzel vitamin takviyesinden kaçınınÇocuklarda, vücutta yüksek dozda vitamin toksik etki yaratarak; başta kalp, böbrek ile kan damarlarında kireçlenme olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabiliyor!