Son dakika tarifleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarifleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarifleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.069 tarifleri haberi bulunmuştur.
‘İtalyan mutfağı efsanesi yalan’Gıda tarihi profesörü Alberto Grandi, dünyaca ünlü İtalyan mutfağının sanıldığı gibi büyük bir geçmişi olmadığını açıkladı. Grandi, İtalyan mutfağının aslında göçlerle birlikte Amerika’da geliştiğini söyledi.
Krep hamuru yırtılıyorsa tek çaresi var! Bilmeyen su ekliyor, dökünce yumuşacıkKrep yapmak her ne kadar kolay gibi görünse de, hamurun yırtılması birçok kişinin başına gelen sinir bozucu bir durum. Tava başında büyük bir hevesle döktüğünüz hamurun çevirmeye çalışırken parçalanması çok kötü olabilir. Ancak işin sırrı, hamurun kıvamında ve içine eklenen özel bir malzemede saklı.
Soğanın keskin tadını alıp götürecek! Ne koku ne acılık kalıyor, sütlü lezzet sırrıMutfağımızın olmazsa olmazlarından soğan, pek çok yemek için tercih edilir. Ancak içerisindeki bazı bileşenler pişirme aşamasında sizleri epey zorlayabilir. Özellikle kırmızı ve beyaz soğanlar, ağızda uzun süre kalan keskin bir tat bırakabilir. Gözler ise sürekli yaşarmaya başlar. Soğanın bu etkilerini hafifletmek için bazı yöntemler mevcut.
Çözünmesini beklemeden pişirin! Habersiz gelen misafirler için hazır yemekBuzluktan çıkardıktan sonra çözünmesini beklemeden pişirilebilen birçok dondurulmuş yiyecek var. Son dakika yemek hazırlığı için bu dondurulmuş yiyecekleri stoklayın ve çat kapı gelen misafirlerinize dakikalar içinde yemek hazırlayın. Peki hangi ürünlerin çözünmesini beklemeden anında pişirebilirsiniz?
Sevilmeyen kıyma kokusunu şıp diye bastırıyor! Tek baharatla sorun çözülecekKöfteden makarnaya, dolmadan böreğe kadar pek çok yemekte kullanılan kıyma her tarife lezzet katar. Ancak bazı kişiler için kıymanın kendine has kokusu oldukça rahatsız edici olabilir. Kıymalı yemek pişirirken kokuyu tamamen bastıracak bir baharat mevcut.
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Dondurulmuş patates için taktik belli, fırında da oluyorPatates kızartması, mutfakların en sevilen yiyeceklerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşacık, altın sarısı bir kızartmaya kim hayır diyebilir ki? Ancak herkesin bildiği gibi taze patatesleri soyup doğramak, yıkamak ve kurutmak gibi aşamalar yorucu olabiliyor. Dondurulmuş patatesler mutfağın kurtarıcısı oluyor. Çıtırlığını kaybetmeden ve lezzetli bir şekilde pişirmek için bunlara dikkat edin.
Revaniyi sevmeyene sevdirecek tarif! İrmik bile kullanılmıyor, çaya kadar hazırŞerbetli tatlılar denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan revani, irmiksiz de yapılabiliyor. Her an evde irmik olmayabilir. Bu nedenle revani yapmaktan vazgeçtiyseniz size irmiksiz revani tarifi verebiliriz. Yumuşacık dokusu, şerbeti tam kıvamında çeken keki ve hafif lezzetiyle irmiksiz revani diğer adıyla yoğurt tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanıp tatlı severlerin favorisi olabilir. Peki bu tatlı nasıl yapılıyor?
Tepsilerce hazırlansa da doyum olmuyor! Çöreğin çıtır sesi uzaktan duyulacakMis gibi tereyağı kokusu, fırından çıkan sıcacık hamurun o altın sarısı görüntüsü... Lezzetli bir hamur işi gördüğünde diyetini dahi bozabiliyor. Çay saatlerinin, kahvaltı sofralarının ve misafir ikramlarının baş tacı olan çöreği bir de böyle hazırlayın.
Su yerine ekmeğe katınca 20 gün taze kalıyor! Kendinden aromalı, ağızda dağılacakEvde ekmek yapmak, hem mutfakta vakit geçirmek için harika bir uğraş hem de katkı maddelerinden uzak, sağlıklı bir beslenme yoludur. Ancak birçok kişi, evde yaptığı ekmeğin çabuk bayatladığını veya istedikleri kıvamda olmadığını söyler. Peki, fırından çıkan ekmeğinizin yumuşacık kalması için ne yapmalı?
Tostun sırrıymış! Sanayide bile böylesi yapılmadı: Isıyı ayarlayıp, 2 dakika bekletinLezzetli bir tostun sırrı doğru ekmek seçimi, iç malzeme dengesi ve iyi bir pişirme tekniğinden geçiyor. Dışını tereyağı ile yağlamak, iç malzemeleri özenle yerleştirmek ve tost makinesinde doğru ısıda pişirmek mükemmel tostun püf noktalarından bazıları. Küçük dokunuşlarla, sıradan bir tostu bile enfes bir lezzet şölenine dönüştürebilmek için haberimizdeki ipuçlarından yararlanın.
Reçelin kıvamı tam tutacak! Hem suyu hem tozu işe yarıyor, hiç şekerlenmiyorEv yapımı reçellerin zamanla şekerlenmeye başlaması can sıkıcı bir durum olabilir. Birçok kişinin karşılaştığı bu problem reçellerin tüketilmeden çöpe atılmasına neden oluyor. Ancak doğru teknikleri kullanarak şekerleme probleminin önüne geçebilirsiniz. İşte basit yöntemler.
Mantarı pislikten, böcekten kurtarıyor! Suyla da olur, sirkeyle de ama şartı varMantar, doğanın bize sunduğu en lezzetli ve besleyici yiyeceklerden biridir. Yemeklere kattığı lezzet ve düşük kalori değeri sayesinde herkes tarafından tercih edilir. Ancak mantar temizliği, birçok kişinin kafasında çözümlenemeyen bir mesele gibi. Mantar suyla mı, sirkeyle mi temizlenmeli?
Yağ çekmeyen biber kızartması böyle yapılır! Tadı közde pişmişin aynısı, kokusu misTürk mutfağının vazgeçilmez lezzeti biber kızartması, geleneksel yöntemlerle hazırlanır. Ancak bu yöntemde biberler fazla yağ çekebilir. Sağlıklı bir yiyecek tüketmek isteyenler için yağ çekmeyen nefis bir biber kızartması hazırlayalım. İşte tarifi.
Pişirme derdi olmadan hazırlanan pudingler! Tatlıya doyuruyor, şipşak karıştırınTatlı krizleri hiç beklenmedik anlarda gelebilir. Bazen gece yarısı bazen de yoğun bir günün ortasında canınız tatlı bir şeyler ister ama uzun uzun mutfakta uğraşmak istemezsiniz. İşte böyle zamanlarda hem pratik hem de lezzetli pudingler hazırlayabilirsiniz. İşte tarifleri.
Lezzetiyle yaprak ve lahana sarmasını solladı! Yeni lezzet bombası bu sarma sofraların gözdesiTürk mutfağında sarma denildiğinde akla ilk olarak yaprak ve lahana gelir. Ancak son dönemde sofralarda yeni bir yıldız parlıyor! Hem lezzetiyle hem de sağlıklı içeriğiyle dikkat çeken bu yeni sarma çeşidi, geleneksel tarifleri gölgede bırakmaya başladı. İşte bu özel sarmaya dair tüm detaylar...
Ne süt ne şeker, lezzeti baharattan! Kahveye kaşığın ucu kadar atınca tatlandırıyorGünün hangi saati olursa olsun lezzetli bir kahve içmek herkesin hakkıdır. Eğer şekerli ve sütlü kahve sevmiyorsanız fakat bir yandan sade kahve de size çok acı geliyorsa kahvenizi nasıl tatlandıracağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Çok basit bir yöntemle kahvenizi tatlandırabilmenin yolunu size anlatmak için geldik! İşte süt ve şeker kullanmadan kahvenizi nasıl tatlandırabileceğinizin püf noktası.
Bulaşık derdine son veren ıspanaklı makarna tarifi! Tek tabakta iş tamam, yarım saat yetiyorMakarnayı seviyorsanız ama mutfakta fazla vakit geçirmek istemiyorsanız, bu tarif tam size göre. Üstelik yıkama, doğrama gerektirmeden çok daha pratik hale geliyor. Tek bir fırın kabında hazırlanan fırında ıspanaklı makarna, lezzetiyle sofralarınıza nefis bir dokunuş katacak.
Bahçedeki karları sofraya taşıyın! Kar helvasını bir yiyen tadına doyamıyorYurdumuzda pek çok bölgenin kar yağışının etkisinde kaldığı şu günlerde kar ile yapılan tatlı tarifleri aranıyor. Karla yapabileceğiniz en lezzetli tatlılardan biri ‘karsambaç’ olarak bilinen karlı pekmez. Özellikle güney ilerimizde meşhur olan, tadı da ‘bici bici’ tatlısına benzeyen bu tatlı pek çok kişi tarafından seviliyor. Peki, kar helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Simitçiler meğer kendi kendilerine tarife oluşturmuş! Bakanlık harekete geçtiİstanbul'da 100 gram simidin fiyatı sözde 10 lira. Öyle deniliyor ama gerçekte öyle değil. Kanal D Haber ekibi ilçe ilçe dolaştı. Seyyar simitçi, fırın, pastane, yani simit satan yerlere gidip tek tek fiyatları sordu. Resmi tarifeyi duvarına asan da o tarifeye uyan da yok. İşte o detaylar...
Tarifleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.