31.03.2025 - 16:28 | Son Güncellenme:
Milföy hamuru, genellikle pratik börek ve hamur işi tarifleri için tercih edilir. Çıtır çıtır yapısıyla herkes tarafından çok beğenilir. Bayram sabahında pratik ama lezzetli bir tarif arıyorsanız, milföyden tost hazırlayabilirsiniz.
- 6 adet milföy hamuru (Her tost için 2 adet kullanılıyor)
- Her tost için 4-5 dilim sucuk
- Her tost için 4-5 dilim kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir tutam kekik
- 1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)
Öncelikle milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin. Hafif yumuşadıklarında, hamurların bir tarafına çok az un serperek merdane yardımıyla biraz açabilirsiniz. Diğer adımlarda, bu aşama sayesinde tostu daha pratik hazırlayabileceksiniz.
Bir küçük kasede salçayı biraz suyla açın ve içine bir tutam kekik ekleyerek karıştırın. Bu karışım, tostun iç kısmına lezzet katacak. Daha sonra sucukları ve kaşar peynirini dilimleyerek hazırlayın.
Açtığınız milföy hamurlarının üzerine hazırladığınız salçalı sosu sürün. Üzerine sucuk dilimlerini ve kaşar peynirini yerleştirin. Daha sonra diğer milföy hamurunu üzerine kapatın ve kenarlarını hafifçe bastırarak yapıştırın. Daha sıkı kapanmasını isterseniz, çatal yardımıyla kenarlarını kapatabilirsiniz.
Hazırladığınız tostların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Bu sayede pişerken üzeri güzelce kızaracak ve çıtır bir dokusu olacak. Pişirme aşamasına geldiğinizde tost makinesini ısıtın ve milföy tostları içine yerleştirin.
8-10 dakika kadar milföylerin üzeri kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirin. Eğer tost makineniz çok sıcaksa, orta ayarda pişirmenizi öneririm ki milföy hamuru içini güzelce çekebilsin. Piştikten sonra yanında domates, salatalık ve zeytin gibi kahvaltılıklarla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...