Son dakika soğan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan soğan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan soğan haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.135 soğan haberi bulunmuştur.
Gözlerden tek damla yaş akmayacak! Soğan doğrarken bıçağa azıcık sürünYemeklerin içerisine dahil ettiğimiz lezzetli sebze soğan, oldukça sağlıklıdır. Ancak soğan doğrarken herkesin ortak bir derdi oluşur: Gözlerin yaşarması. Bu durumu ortadan kaldırmak için birçok farklı alternatif bulunabilir. İşte bazıları.
Çiftçilere "ÇKS ürün güncellemesi" hatırlatmasıSamsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) Ürün Güncellemesi başvurularının başladığını hatırlatarak, "Üreticilerimizin 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ya da il/ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. 2025 yılı ÇKS döneminde beyan edilen ürün bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçilerin herhangi bir işlem yapmalarına gerek yok" dedi.
Sıla bebeğin ölümüne ilişkin davada 'gerekçeli karar' açıklandı! Kan donduran detaylarTekirdağ'da darbedilip, istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri'nin ölümüne ilişkin yargılanan anne Bakiye Yeniçeri ile suça sürüklenen çocuklar G.K. ve K.A.'nın hapis cezasına çarptırıldığı, 2 sanığın ise beraat ettiği davada mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.
Zonguldak’ta yerin 120 metre altında ilk sahurZongultak'ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle tahtayla ve tahkimat malzemelerinden kurdukları sofrada yaptı.
Zonguldak’ta yerin 120 metre altında ilk sahurZongultak'ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle tahtayla ve tahkimat malzemelerinden kurdukları sofrada yaptı.
Soğanın keskin tadını alıp götürecek! Ne koku ne acılık kalıyor, sütlü lezzet sırrıMutfağımızın olmazsa olmazlarından soğan, pek çok yemek için tercih edilir. Ancak içerisindeki bazı bileşenler pişirme aşamasında sizleri epey zorlayabilir. Özellikle kırmızı ve beyaz soğanlar, ağızda uzun süre kalan keskin bir tat bırakabilir. Gözler ise sürekli yaşarmaya başlar. Soğanın bu etkilerini hafifletmek için bazı yöntemler mevcut.
Longevity’ye yaklaşan adımlarSağlıklı bir yaşam sadece genetik mirasa mı bağlı, yoksa bilinçli tercihlerle mümkün mü? Bilim dünyası, beslenmeden biyoteknolojiye kadar uzun yaşamın formülünü araştırıyor. Longevity, sadece uzun yaşamak değil, yaşamın her anını sağlıklı, aktif ve kaliteli geçirmeyi hedefliyor
DNA’larında oyunculuk varSahnede ve ekranda izlemeyi çok sevdiğimiz isimlerin çocukları büyüdü şimdi kendilerini izlettiriyorlar. Aileden sahne tozu yutan isimlerle sahne yolculuklarını konuştuk
Eldeki soğan kokusunu vakum gibi çekiyor! Yarısını kesip ellerinize sürünSoğan, mutfakların vazgeçilmez malzemelerinden biri olsa da kesildikten sonra elde bıraktığı koku oldukça rahatsız edici olabilir. Ne kadar yıkasanız da saatlerce gitmeyen bu kokuyu çıkarmanın doğal ve etkili yöntemleri bulunuyor. Üstelik bu yöntemler, kimyasal temizleyicilere başvurmadan basit malzemelerle uygulanabiliyor.
Patatesi böyle saklıyorsanız dikkat! Yeşillendikten sonra ortaya çıkıyor!Patates ve soğan, mutfaklarımızda sıkça yer alan temel gıdalardır, ancak bunları doğru şekilde saklamazsanız sağlık riskleriyle karşılaşabilirsiniz. Patates ve soğanı birlikte saklamak, bu gıdaların ömrünü kısaltabilir ve sağlık açısından tehlike yaratabilir.
Artan pilavı dökmeyin! Çorbasını bilirdik, şahı mücvermiş: Yeşillik ve yumurta yeterArtan pilavları değerlendirmek için aklınıza çorbadan başka bir fikir gelmiyorsa, elimizdeki harika ipucu işinize yarayabilir! Artan pilavdan mücver, hem israfı önleyen hem de oldukça pratik bir atıştırmalık ya da ana yemek alternatifi sunabilir. Taze soğan, maydanoz, dereotu ve baharatlarla lezzetlendirilen pilavı, yumurta ile bağlanarak kızartınca tarif tamam. Çıtır çıtır lezzetli bir mücver için kaydırmaya devam!
Soğanı yıkamak şartmış! Bakterisi üstünde kalıyor, fırçalamak da işe yarıyorHerkesin mutfağında bulunan soğan, genellikle yıkamadan yemeklere eklenen bir besindir. Kulağa ilginç gelebilir, ancak soğanı da yıkamanız gerekir. Kabuğunu çıkarmanın işe yaradığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Peki, soğanı neden yıkamalıyız?
İçli köftenin sırrı 30 dakikadaymış! Yağlı kağıtla dondurun, azıcık limon tuzu şartTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfte, ince bulgur, kıyma, soğan ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan iç harcıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bu yemek, haşlanarak ya da kızartılarak hazırlanabiliyor. Peki, haşlaması ve kızartması ile büyüleyen bu enfes yemek nasıl yapılır ve nasıl saklanır?
Fiyat makası limonda açıkTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasında yaşanan fiyat farklılıklarını ve aylık-yıllık girdi fiyat değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendirdi.
Soğan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.