Son dakika sendrom haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sendrom gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sendrom haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 915 sendrom haberi bulunmuştur.
2 besinle hayatta kalıyor! Test sonucu çıktı, doktora ilk bunu sordu: 'Öpebilir miyim?'Doğduğu günden bugüne 25 yıldır birçok gıdaya karşı alerjisi vardı. Ancak son yaşadığı olayla yalnızca besinlere değil, öpücüğe bile alerjisi olduğu tespit edildi! Aldığı teşhis sonrasında yalnızca 2 yiyecekle hayatını devam ettirmesi gereken genç kadının, artık hayatındaki herkes bazı kurallara uymak zorunda.
Tasarruf yapmak anlamsız geliyorsa dikkat! 'Kontrolsüz alışveriş sendromu artıyor'Doom Spending Sendromu, bireylerin gelecekte yaşanabilecek ekonomik ya da sosyal çöküntülerden korkarak anı kurtarmaya yönelik aşırı harcamalar yapma davranışı olarak tanımlanıyor. Uzman Klinik Psikolog Sedef Koç Bal, kontrolsüz harcama yaptıran bu sendrom hakkında bilgi verdi.
‘Hikikomori’ gençleri vuruyor! Türkiye'de hızla yayılıyor“Toplumdan uzaklaşma, soyutlanma, eve kapanma sendromu” olarak bilinen Hikikomori’nin sosyal medyanın etkisiyle Türkiye’de de hızla yayıldığı, bunun gençlerin gelişimini olumsuz etkilediği açıklandı.
Önce Narin, sonra Rojin! CSI etkisi: Bilinçli failler mi yarattı?Son yıllarda su kenarlarında bulunan cesetlerin sayısındaki artış, kamuoyunun dikkatini adli tıbbın bu tür vakalarda oynadığı kritik role çekti. Özellikle Van Gölü'nde bulunan Rojin Kabaiş’in cesedi ve ağustos ayında uzun süre gündemde yer edinen Narin Güran olayı benzerlikleriyle soru işaretleri doğururken, bu vakaların birbirinden etkilenip etkilenmediği ise tartışılıyor. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, CSI etkisine işaret ederek göz ardı edilen gerçekleri paylaştı.
Giresun Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Dünyada bir ilk olan Giresun Sendromu hakkında şaşırtıcı bilgilerGiresun Sendromu, adını Karadeniz'in Giresun ilinden alan ve dünyada ilk kez keşfedilen bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Henüz literatüre yeni girmiş olan bu sendrom, nadir rastlanan semptomlarla karakterize ediliyor ve pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Peki Giresun Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte Giresun Sendromuna dair detaylı bilgiler...
Dünyada bir ilk: Giresun Sendromu! Tüm organlar yer değiştiriyorGiresun’da bir hastada görülen tüm organların yer değiştirmesine bağlı siroz hastalığı vakası sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dikkat çekici bir gelişme olarak bilim dünyasında yerini alırken, "Giresun Sendromu" adıyla tıp literatürüne geçti.
Dünyada bir ilk: Giresun Sendromu! Tüm organlar yer değiştiriyorGiresun’da bir hastada görülen tüm organların yer değiştirmesine bağlı siroz hastalığı vakası sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dikkat çekici bir gelişme olarak bilim dünyasında yerini alırken, "Giresun Sendromu" adıyla tıp literatürüne geçti.
Tükenmişlik sendromuyla nasıl başa çıkılabilir?Tükenmişlik sendromu, genellikle duygusal, fiziksel ve sosyal olarak çok yorgun olduğumuz, genellikle işe atfedilen, işlev göremediğimiz bir durum. Peki yöneticiler bu durumla nasıl başa çıkıyor?
22 gündür aralıksız hapşırıyor! Genç kadından haber varSürekli hapşırma nöbetleri geçiren ve Batman'dan Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilen Benazir Aydın'ın durumunun iyiye gittiği ve önümüzdeki günlerde taburcu edilmesinin beklendiği bildirildi.
22 gündür aralıksız hapşırıyor! Genç kadından haber varSürekli hapşırma nöbetleri geçiren ve Batman'dan Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilen Benazir Aydın'ın durumunun iyiye gittiği ve önümüzdeki günlerde taburcu edilmesinin beklendiği bildirildi.
Günlerdir hiç durmadan hapşırıyor! 9 yıl önce de aynısı yaşandı: 'Çok öğretici bir vaka'Geçtiğimiz 18 Eylül günü Batman'da yaşayan Benazir Aydın bir anda hapşırmaya başladı. O günden beri hapşırığı durmayan ve günlük faaliyetlerini yerine getiremeyen genç kadın için hekimler seferber oldu. Tüm müdahalelere rağmen hapşırığı durmayan Aydın'ın yaşadıkları tıpkı günde 12 bin kez hapşıran Katelyn Thornley'inkilere benziyordu. Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya bu örneği işaret ederek çok önemli bir detaya dikkat çekti.
Fibromiyalji vücudu sessizce ele geçiriyor! Nedeni hareketsizlik ve stresFibromiyalji sendromu, yaygın kas-iskelet sistemi ağrıları ve belirli vücut bölgelerinde hassasiyet ile karakterize kronik bir sendrom. Dr. Öğr. Üyesi Fatma Burcu Torunoğlu, fibromiyalji sendromunun yaşam kalitesine olan etkilerini anlattı.
Okula başlama sendromu çocuktan değil, aileden kaynaklanıyor! Bu adımları uygulayınOkula başlama sürecinin başlamasıyla birlikte pek çok çocuk okula karşı ilgisiz ve isteksiz olabilir. Çocukların okula gitmek istemediği, başlangıç döneminde yaşanan bu sendrom aslında ebeveynlerin temel oluşturduğu bir düşünce. Uzmanlar çocuğun ilk defa ev dışında bir ortamda bulunacağını, ebeveynlerin kaygılarını taşıdıklarını belirtti.
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
Stres 'pika sendromu' sebebiymiş! Vitamin eksikliğine neden oluyor, işte tedavisiToprak, kil, tebeşir ve saç gibi besin değeri olmayan maddeleri yeme alışkanlığıyla ilişkilendirilen pika sendromu, çocuk ve yetişkinlerde görülür. Vitamin eksikliğine neden olan bu sendrom çocuklarda depresyon ve anksiyeteyi artırıyor. İşte tedavisi.
Hiper yorgun olabilirsiniz! Milliyet'e konuşan uzmanlar uyardı: Bu belirtilere dikkatKendinizi yorgun, bitkin, sinirli ya da motivasyon kaybı yaşıyor gibi mi hissediyorsunuz. Bu belirtiler hiper yorgunluk sendromuna işaret edebilir. Milliyet'e konuşan uzmanlar, stres, yoğun iş temposu, zor hayat şartları ve sosyal medyanın bu sendromu ortaya çıkarabileceğini belirtiyor.
Aileyi şoke eden olay! 3 yaşındaki çocuk yanlış teşhis yüzünden 2,5 yıl kemoterapi gördüGaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, 3 yaşındayken yanlış konulan hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisiyle yaklaşık 2,5 yıl boyunca yok yere kemoterapi tedavisi gördü. Bu süreçte bir türlü iyileşemeyen küçük çocuğun, başka bir hastanede yapılan geniş tetkiklerin ardından gerçek hastalığı ortaya çıktı.
Hayatının yüzde 95'ini hatırlıyor, anne karnı da dahil! 'Takıntı' değil, tedavisi yokHafızanızın derinlerinde yer alan en eski hangi anınızı hatırlıyorsunuz? 3 yaşındayken ailenizin size aldığı oyuncak ya da ilkokula başladığınız günler... En fazla ne kadar geçmişe gidebilirsiniz? 34 yaşındaki Rebecca Sharrock anne karnındayken yaşadıklarını bile hatırlıyor. Üstelik tıp da hafızasının bu gücünü onayladı.
‘Seyirciler benim partnerlerim’“Sendrom” adlı tek kişilik oyunla sahnedeki başarısını bir kez daha perçinleyen Dilara Vural, “Her oyunda seyirciler aslında benim partnerlerim ve 75 dakika boyunca onlarla ilişki içerisinde olduğum, onlara hikâyelerimi anlatıp anılarımı paylaştığım bir yolculuktayım. Çok zor ama inanılmaz geliştirici!” diyor.
Gece yattı, sabah uyanamadı! Küçük kızı öldüren sebep: 'Alt tarafı grip' deyip geçmeyinHenüz 12 yaşındaydı. Ailesiyle vedalaşıp yattığı yatağından bir daha kalkamadı. Küçük kızın başına gelenler ise ailesinin kendini suçlamasına ve gerçek bir cevap almaları için var güçleriyle savaşmasına neden oldu. Ancak tüm çabalar sonuçsuzdu. "Şikayete bile sebep olmuyor" diyen Prof. Dr. Celal Akdeniz, uykuda ölümün tehlikeli yüzünü anlattı.
120 ünite kan aldı, hayatta kaldı! Mucize böyle gerçekleştiKemik iliğinin yeterli kan üretememesinden dolayı hastalığına Miyelodisplastik Sendrom (MDS) tanısı koyulan Sümmani Karakuş (51,) yaklaşık 2 yıllık süreçte verilen 120 ünite kanla ayakta kaldı. Ancak aldığı yoğun miktardaki kan başka sağlık sorunlarına yol açtı.
Sendrom ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.