Oynatma Listesi
HABERLER

22 gündür aralıksız hapşırıyor! Genç kadından haber var

Sürekli hapşırma nöbetleri geçiren ve Batman'dan Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilen Benazir Aydın'ın durumunun iyiye gittiği ve önümüzdeki günlerde taburcu edilmesinin beklendiği bildirildi.

Batman'da 18 Eylül'de hapşırma nöbetleri üzerine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Benazir Aydın, ileri tetkik ve tedavi için 2 Ekim'de Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilmişti.

Edinilen bilgilere göre sevk edildiği günden bu yana Aydın'a Nöroloji, Psikiyatri, Kulak Burun Boğaz, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları ve Dahiliye bölümünden farklı doktorlar teşhis koyabilmek için çeşitli testler uyguladı.

SAĞLIK DURUMU

Ankara'da 8 gündür tedavi gören Aydın'ın sağlık durumunun iyi gittiği ve hapşırma nöbetinin azaldığı, yapılacak son değerlendirmelere göre önümüzdeki günlerde taburcu edilmesinin planlandığı kaydedildi.

"DAKİKALAR İÇİNDE MİLYON DEFA HAPŞIRIYOR"

18 Eylül günü hapşırmaya başlayan Benazir Aydın başlarda bu durumun geçici olduğunu düşündü. Evli ve iki çocuk annesi genç kadın günlük işlerini yapamamaya başladı. Ne yapacaklarını bilemediklerini, sürekli hastanede olduklarını ve serum takılıp eve gönderildiklerini ve genç kadın için endişeli olan aile üyesi Yasemin Aydın, "Sağlık Bakanlığı'ndan bu yaşanan duruma bir çare bulunmasını istiyorum. Yengem, hiçbir şekilde yemek yiyemiyor, içtiği suyu bile hapşırdığı için atmak zorunda kalıyor. Yemek yedirmeye çalışıyoruz 'yapamıyorum' diyor. Ailesi telefonla arıyor konuşamıyor. Çocukları evde perişan durumdadır. İlk kez böyle bir rahatsızlığa kapılıyor. İlk günden hastaneye getiriyoruz hastane bize normaldir diyor. Yengem uykuya daldığı zaman bize iyi oldu deyip eve gönderiyorlar. Dakikalar içinde milyon defa hapşırıyor” dedi.

'ÇOK NADİR VE ÖĞRETİCİ BİR VAKA BU'

Benazir Aydın'ın günlerdir süren hapşırık nöbeti sosyal medyada da yer buldu. Görenler genç kadın için şifa dileklerinde bulundu. Araştırmalarına ABD ve Türkiye arasında devam eden Davranışsal Nörobilim ve Demans Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya Benazir Aydın'ın haberini gördü ve durmadan hapşırma hastalığının enfeksiyon sonrası gelişebilen öğretici bir vaka olduğunu belirterek X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı'na da şu sözlerle çağrı yaptı:

"Enfeksiyon sonrası gelişen nörolojik bir sendrom bu. Çok çok nadirdir. Teksas’ta bir çocukta 2015’de gelişmişti. Ona PANDAS tanısı kondu. Sağlık Bakanlığı kapsamlı bir araştırma merkezine yatırmalı. Çok öğretici bir vaka bu."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER