Popüler Bilim

Popüler Bilim

Son dakika popüler bilim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan popüler bilim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan popüler bilim haber sayfamızda...

Popüler Bilim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 784 popüler bilim haberi bulunmuştur.
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölen
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölenTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
11.08.2024Haberler
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölen
Uludağ'daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde görsel şölenTÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
11.08.2024Ekonomi
'Son 1 yılda Sanayi Ar-Ge'ye 4,2 milyar lira destek verdik'
'Son 1 yılda Sanayi Ar-Ge'ye 4,2 milyar lira destek verdik'Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sanayi Ar-Ge desteği kapsamında son 1 yılda 3 bin 654 projeye 4,2 milyar lira destek verdik. Türkiye Yeşil Sanayi Projesi'yle 175 milyon dolarlık bir finansmanı sanayicilerimizin yeşil dönüşüm odaklı, Ar-Ge ve teknoloji odaklı projelerine tahsis ettik" dedi.
24.07.2024Ekonomi
75 yıl sonra bile gencecik, kimliği yok! Zamanda yolculuk yaptı, bambaşka biri çıktı
75 yıl sonra bile gencecik, kimliği yok! Zamanda yolculuk yaptı, bambaşka biri çıktı75 yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Takvimler 1950'yi gösterdiğinde ABD, New York City'de tekrardan ortaya çıktı. Ancak aradan geçen yıllar onu asla yaşlandırmadı. Peki, bu nasıl mümkün olmuştu? Rudolph Fentz zaman yolcusu olabilir miydi?
12.06.2024Yaşam
Gözündeki son görüntüden katilini buldular! Her şeyi kocası yapmış, korkunç 'balta' detayı
Gözündeki son görüntüden katilini buldular! Her şeyi kocası yapmış, korkunç 'balta' detayıÖlmeden önce son gördüğünüz görüntüyü yakalamanın mümkün olduğunu söylesek ne derdiniz? Kulağa bilim-kurgu filminden fırlamış gibi gelse de bir dönem cinayetlerin aydınlatılması için bu yöntem uygulandı. Peki Karındeşen Jack dosyasında bile başvurulduğu söylenen optografi tekniği nasıl işliyordu, hangi olaylara ışık tuttu?
2.04.2024Yaşam
Bakan Kacır: TEKNOFEST’le gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyoruz
Bakan Kacır: TEKNOFEST’le gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyoruzSanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, "Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’le gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, bilim ve teknoloji yolculuğunda onların yanında yer alıyoruz” dedi.
6.03.2024Ekonomi
'Terör eylemlerini milli savunma sistemleri sayesinde imkansızlaştırdık'
'Terör eylemlerini milli savunma sistemleri sayesinde imkansızlaştırdık'Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bölücü örgütün bu alçak eylemlerini ülkemiz sınırları içinde gerçekleştirmesini, milli teknoloji hamlesi ile geliştirdiğimiz milli savunma sistemleri sayesinde, büyük ölçüde imkansızlaştırdık. Terörü vatan toprağından kazıdık attık. Fakat biz her alanda sadece bugünü değil, milletimizin yarınını da düşünüyoruz. Bu anlayışla, terörü sadece ülke sınırlarımız içinden söküp atmakla kalmıyor, Güney sınırımızda kurulmaya çalışılan terör devleti, oluşturulmaya çalışılan terör koridoru haritalarını da yırtıp atıyoruz" dedi.
25.12.2023Ekonomi
Çobanlık yaparken keşfedildi! Siri uygulamasının babası Denizlili bir Türk'müş
Çobanlık yaparken keşfedildi! Siri uygulamasının babası Denizlili bir Türk'müşBabası ilkokula gitmesine izin vermemişti, bu nedenle köyde çobanlık yapıyordu. Karşılaştığı öğretmenler sayesinde önce yatılı okula, sonrasında İTÜ'ye adım attı. Hatta işi öyle ileri taşıdı ki ünlü Alman fizikçi Einstein'ın teorisindeki boşluğu bile keşfetti. Davet alarak gittiği ABD'de sadece 3 ayda tezini bitiren Hüseyin Yılmaz tüm dünyanın kullandığı 'Siri' uygulamasının da babası oldu.
12.07.2023Gündem
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik'
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik'NASA, gökyüzündeki açıklanamayan fenomenlere dair bir basın toplantısı düzenleyerek tüm dünyanın yıllardır ilgiyle takip ettiği UFO konusundaki son görüşleri dünyayla paylaştı. Ancak bazı olaylarla ilgili kafalardaki soru işaretleri hâlâ giderilebilmiş değil. 26 yıl önce Phoenix'te görülen ışıklar da bunlardan biri. Peki evrende gerçekten yalnız mıyız? Astrofizikçi Doç. Dr. Selçuk Topal gelinen son noktaya dair 4 çarpıcı bilgi verdi.
9.06.2023Dünya
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandı
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandıABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), dünyada bugüne dek bulunan tüm altınların 23x23 metrelik bir kübe sığabileceğini belirtti.
30.04.2023Dünya
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandı
Dünyadaki tüm altınların ne kadar yer kapladığı hesaplandıYeryüzündeki altın rezervlerinin en az yüzde 30'u Güney Afrika'daki Witwatersrand Havzası'nda yer alırken, altın üretiminde ilk sırada gelen ülkeyse Çin.
29.04.2023Dünya
Tıbben hâlâ hayatta, bin 400 kişi başvurdu! 'Öldükten sonra dondurulan ilk insan'ın ardındaki sır
Tıbben hâlâ hayatta, bin 400 kişi başvurdu! 'Öldükten sonra dondurulan ilk insan'ın ardındaki sırBilim kurgu yapımları arasında her daim popüler olan 'ölümsüzlük' fikri yakın gelecekte gerçeğe dönüşebilir mi? Uzun yıllar 'beden dondurma' fikri üzerine araştırma yapan bilim insanlarının geliştirdiği teknoloji, yeniden canlandırmayı hedefliyor. Şimdiden birçok tartışmanın fitilini ateşlemiş bu yöntemi 56 yıl önce deneyen bir doktorun akıbetini merak eden ve denemek isteyenler de var.
23.03.2023Dünya
Carl Sagan kimdir, nereli? Carl Sagan hangi alanda uzmandır?
Carl Sagan kimdir, nereli? Carl Sagan hangi alanda uzmandır?Carl Sagan, Astrobiyoloji alanında yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirmiştir. Bilimin popülerleşmesi yönünde yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren Sagan, ödüllü TV dizisi Kozmos ile dünya çapında geniş kitlelerce tanınmıştır. Peki Carl Sagan kimdir?
21.03.2023Bilgi Rehberi
Kayıpların ardından
Kayıpların ardından2022 ne yazık ki bizden pek çok sevdiğimiz ismi alıp götürdü. Yılın ilk kötü haberi usta oyuncu Fatma Girik’ten geldi. Sinemamızın güçlü ve başarılı ismi Girik, 24 Ocak’ta yaşama veda etti. Takvimler 28 Haziran’ı gösterdiğinde cesur yürek Cüneyt Arkın’a veda etmek zorunda kaldık. Türk sinemasının süper kahramanı destanları bize bırakıp aramızdan ayrıldı.
31.12.2022Kültür Sanat
İki dahinin 'akım' savaşı! Anlaşabilselerdi 2022'de 2030'u yaşayabilirdik!
İki dahinin 'akım' savaşı! Anlaşabilselerdi 2022'de 2030'u yaşayabilirdik!'Akım savaşları', 20'nci yüzyılın başlarında bugünü bile etkileyecek büyük olaylar ve acıların sebebi oldu. Eğer 'Ampulün mucidi' olarak tanınan Edison ile kablosuz bilgi ve güç aktarımını keşfeden Tesla’nın yıllar boyu süren kavgası yaşanmasaydı her şey daha farklı olabilirdi!
28.11.2022Dünya
Han Solo'nun lazer tabancası açık artırmada 1 milyon dolara satıldı
Han Solo'nun lazer tabancası açık artırmada 1 milyon dolara satıldıOrijinal Star Wars'ta Harrison Ford'un kullandığı sahne aksesuarı silah, açık artırmada 1 milyon doların üzerinde bir fiyata satıldı.
31.08.2022Dünya
İstanbul'da heyecanlandıran keşif! 'Önemli sonuçlar ortaya çıktı'
İstanbul'da heyecanlandıran keşif! 'Önemli sonuçlar ortaya çıktı'İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, metro inşaatı nedeniyle uzun süredir kurtarma kazısı yapılan İstanbul Boğazı’nda Kurgan kültürüne dair önemli sonuçlar ortaya çıktığını belirterek, "Bugüne kadar kazısı yapılan dar alanda toplamda 47 kurgan saptandı, kurganların etrafında ise 120’ye yakın hediyeleriyle birlikte gömü buluntuları tespit edildi" dedi.
31.01.2022Gündem
Hibrit eğitimde sanal gerçeklik
Hibrit eğitimde sanal gerçeklikMedicana Eğitim Grubu MBA Okulları, VRLab Academy ile işbirliği yaptı. Öğrencilerin fizik, kimya, biyoloji ve fen bilimleri alanında sanal gerçeklik teknolojisiyle deney yapma fırsatı bulacağı belirtildi...
24.01.2022Ege
Kritik tarih: 18 Ocak 2022, saat 21.51! NASA açıkladı: Göktaşını saklamanın bir yolu olmazdı...
Kritik tarih: 18 Ocak 2022, saat 21.51! NASA açıkladı: Göktaşını saklamanın bir yolu olmazdı...Kısa bir süre önce vizyona giren ve her haliyle bir sistem eleştirisi olan "Don’t Look Up" filminde bahsi geçen göktaşı olayının bir benzerinin gerçek olabileceği ihtimali korkutuyor. İnsanlığı tehdit edebilecek potansiyelde bir göktaşının Dünya'ya çarpma olasılığı gerçekten var mı? Böyle bir durumda yetkililer sessiz mi kalacak yoksa, 'Yukarı bak' mı diyecek? Peki ya bugüne kadar atmosferi aşıp yeryüzüne düşenler... Şimdi kafamızı gökyüzüne çevirmenin tam zamanı!
20.03.2022Gündem
Fark yaratan dijital astronomi kütüphanesi
Fark yaratan dijital astronomi kütüphanesiSabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 12. sezonunda Fark Yaratan seçilen Stellar Lab, Halil Bağış tarafından “herkes için gökbilim” felsefesi ile kuruldu.
17.10.2021Pazar
‘Başarı hikâyelerini  gençlerle yazacağız’
‘Başarı hikâyelerini gençlerle yazacağız’Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Nasıl ki insansız hava araçlarındaki başarımız tüm dünyanın gündemindeyse tüm yenilikçi alanlarda da iddiamızı kanıtlayacak başarı hikayelerini gençlerimizle yazacağız” dedi.
7.07.2021Siyaset
Son dakika Haberi: Yabancıların Bayraktar itirafı ortaya çıktı!
Son dakika Haberi: Yabancıların Bayraktar itirafı ortaya çıktı!Çinli popüler bilim yazarı Song Yiçang, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ı "SİHA alanında deha." şeklinde tanımladı.
18.05.2021Ekonomi
Dinozorlar Ay'a NASA'dan önce ulaşmış olabilir mi?
Dinozorlar Ay'a NASA'dan önce ulaşmış olabilir mi?ABD'li astronot Neil Louis Armstrong, Ay'a ilk ayak basan insan olarak tarihe adını yazdırdı, bunu hepimiz ders kitaplarından öğrendik. Peki ya Ay'a NASA'dan önce dinozorların ayak bastığına yönelik iddialar neyin nesi?
9.02.2021Diğer
Tübitak Nedir, Ne İş Yapar? Tübitak'ın Açılımı Ve Görevleri Nelerdir?
Tübitak Nedir, Ne İş Yapar? Tübitak'ın Açılımı Ve Görevleri Nelerdir?Türkiye'nin, bilimsel araştırmalarında öncülük edebilecek en önemli kurumlarından bir tanesi de TÜBİTAK'tır. TÜBİTAK, kurulduğu günden bu yana pek çok kez kurumsal değişiklik olsa da ana amacı hep aynı kaldı ve önemli bilimsel araştırmalara imza attı. Tübitak nedir, ne iş yapar? Tübitak'ın açılımı ve görevleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
2.02.2021Eğitim
“Asık surat makamın derecesini gösterir”
“Asık surat makamın derecesini gösterir”Doğan Cüceloğlu Deniz Bayramoğlu’nun sorularına yanıt vermiş, ortaya nehir söyleşi kitabı “Var mısın?” çıkmış. Yaşamın anlamını inşa etmek üzerine uzun bir sohbet, bir gün “Ömrümün sonuna geldim, ben ne zaman yaşayacağım?” dememe yolunda bir öneri
31.01.2021Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Popüler Bilim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.