Abdigör Köfte nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri! Abdigör Köfte hangi ilimize ait, nasıl bulundu?
Abdigör Köfte nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri! Abdigör Köfte hangi ilimize ait, nasıl bulundu?Abdigör Köfte tarifi ve malzemeleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ağrı iline özgü bir lezzet olan Abdigör Köfte her yıl olduğu gibi bu yıl da MasterChef yarışmasında yapılacak. Adını ilk kez duyan ve tarifini merak edenler için bu yöresel köfte'nin hazırlanışı, malzemeleri ve yapılışı ile ilgili tüm bilgiler...
20.09.2022Bilgi Rehberi
Günün iftar menüsü: 26. gün
Günün iftar menüsü: 26. gün26. gün iftar menüsünde, közlenmiş kapya biber çorbası, rum böreği, ıslama köfte ve etimek tatlısı tariflerini sizinle paylaştık. İşte 26. gün iftar menüsü...
6.07.2021Bilgi
Günün iftar menüsü: 3.gün
Günün iftar menüsü: 3.günGünün iftar menüsünde daha klasik ve birçok kişinin bildiği tariflere yer verdik. İftara ne hazırlayacağınızı bilmiyorsanız bu tarifler size yardımcı olacaktır. Ezogelin çorbası ve fırında sebzeli tavuk gibi kolay pratik günün iftar menüsü için şimdiden hazırlıklara başlayın. İşte 3. gün iftar menüsünün hazırlanışı...
6.07.2021Bilgi
Siz hiç kiraz yaprağı köftesi yediniz mi?
Siz hiç kiraz yaprağı köftesi yediniz mi?Kiraz yaprağı köftesi, eşi benzeri hiçbir yerde bulunmayan çok lezzetli bir yemek. Yaprakların toplanmasından pişirilmesine kadar da uzun bir hikâyesi var
3.04.2021Cumartesi
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir)
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir)En sevilen tatil beldeleri arasında yer alan Muğla, aynı zamanda tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Muğla, yöresel lezzetleri üzerinden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Peki, Muğla'nın neyi meşhur? En meşhur Muğla yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? (Muğla'da ne yenir) İşte detaylar.
24.07.2020Tatil
Bir İstanbul klasiği: Adalar
Bir İstanbul klasiği: AdalarDeniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
4.07.2020Cumartesi
Patlıcan beğendili ve pideli mini köfte tarifi
Patlıcan beğendili ve pideli mini köfte tarifiSimfer’in Ramazan’a özel fırın yemeklerinde bugün: Patlıcan beğendili ve pideli mini köfte tarifi!
Yemekle pişen şef
Yemekle pişen şefSade Beş Denizler’in mutfağının başındaki şef Deniz Şahin, geleneksel lezzetleri özgün reçetelerle yaşatıyor
18.01.2020Cumartesi
Bugün ne pişirsem? Kolay iftar menüleri ve tarifleri
Bugün ne pişirsem? Kolay iftar menüleri ve tarifleriRamazan ayı boyunca ev hanımları tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasında bugün ne pişirsem sorusu geliyor. Ramazan ayının bitmesine 5 gün kala iftar sofraları için hazırlanabilecek tencere yemeği seçenekleri de azaldı. Peki Ramazanın 24. gününde ne pişirsem? İşte en kolay iftar menüleri ve yemek tarifleri
29.05.2019Gündem
Günün iftar menüsü: 22. gün
Günün iftar menüsü: 22. günRamazan'ın bitimine son günler kala iftar menülerini sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Peki, iftarın 22. gününde ne pişireceksiniz? İşte cevabı...
6.07.2021Bilgi
Anadolu’nun geleneksel lezzetleri Kiva Bomonti'de
Anadolu’nun geleneksel lezzetleri Kiva Bomonti'deAnadolu’nun geleneksel reçetelerini özüne sadık kalarak hazırlayan ve yöresel yemekleri günümüze taşıyan Kiva, geniş bahçesi ve zengin menüsü ile yaz akşamları için keyifli bir ortam sunuyor.
Gönüllü tanıtım elçisi Tanyeli
Gönüllü tanıtım elçisi Tanyeliİstanbul-Sydney arası mekik dokuyan oryantal Tanyeli, 60 bin kişinin ziyaret ettiği, Türk yemek kültürünün tanıtımı için yapılan 'Test of Turkey 2017' festivalinin kapanışında sahneye çıktı.
15.11.2017Cadde
Açık havadaki lezzet üsleri
Açık havadaki lezzet üsleriÜnlü şeflerin ve işletmecilerin açtığı yazlık mekanlar bu yaz adeta lezzet yarışındalar. İşte damağımda ve dimağımda iz bırakan yazlık favori mekanlarım
13.08.2016Pazar
Bugün ne pişirsem? - 15 Haziran günün menüsü
Bugün ne pişirsem? - 15 Haziran günün menüsüHer gün iftara ne pişireceğini düşünmekten sıkılanlarla "Bugün ne pişirsem?"de en lezzetli tarifleri paylaşıyoruz. 15 Haziran günün menüsünde sizin için hangi tarifleri seçtik? İşte cevabı...
Tarabya’da Boğaz’a karşı Pazar Brunchları
Tarabya’da Boğaz’a karşı Pazar BrunchlarıPazarları “Güne nerede şöyle şahane bir yemek ve manzarayla başlasak” diyen ve kalabalıktan bunalan İstanbullular’a iyi bir haber var.
Nomads İstanbul kış menüsünü yeniledi
Nomads İstanbul kış menüsünü yenilediNomads İstanbul yenilenen menüsüyle hem göze hem damağa hitap ediyor!
23.02.2016Tatil
Balat'ta lezzet turu
Balat'ta lezzet turuTarihi dokusuyla ön planda olan Balat’ta son dönemde pek çok yeni kafe ve üçüncü dalga kahve de servis eden bir lokanta açıldı. Semtte lezzet turuna çıkmanın tam zamanı
20.11.2015Cumartesi
Nomads İstanbul kış menüsünü yeniledi
Nomads İstanbul kış menüsünü yenilediPeri masallarını aratmayan ambiyansı ve birbirinden muhteşem lezzet ve şovlarıyla misafirlerini büyüleyen Nomads İstanbul yepyeni menüsüyle karşınızda…
13.10.2015Tatil
Bir şölendir Antep mutfağı
Bir şölendir Antep mutfağıEataly yerel lezzetleri tanıtmak amacıyla geçen hafta Gaziantep mutfağını ağırladı. Etkinliğin Gaziantep ayağını yazar Ahmet Ümit ve Sahan restoranlar zinciri sahibi Tahir Tekin Öztan üstlenirken, Eataly ayağında Yönetim Kurulu üyesi Zülfikar Bekar vardı. Etkinliğe katılan arkadaşımız Ercan Arslan, Ümit’in evine gitti, yaptığı yöresel yemeklerden tattı. Ümit daha sonra doğduğu kentin yemeklerini de yazdı
31.01.2015Pazar
Doktorlar da bu hastalıktan korkuyor
Doktorlar da bu hastalıktan korkuyorTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) AİDS Çalışma Grubu Dr. Taner Yıldırmak, AİDS vakalarında titiz olmaları gerektiğini belirterek, “Cerrahi branşlardaki hekimler halen hastalığın kendilerine bulaşmasından çekinmektedir” dedi.
20.12.2014Genel Sağlık
ACI-TATLI  YENi TRENDLER...
ACI-TATLI YENi TRENDLER...Kısırın tahtını kinoa salatası, ıspanaklı böreğin ise kuşkonmazlı kiş aldı.Krep ‘out’ blinis ‘in’ oldu. Avokado ve somonlu kanepeler yerini korurken, enginar kalbi hâlâ kalbimizde...
23.10.2014Cadde
Bursa'nın yöresel yemekleri
Bursa'nın yöresel yemekleriBursa, zengin tarihinin kentin sofra ve lezzet kültüründe de izleri olan bir yer.
Bugün günlerden mangal
Bugün günlerden mangalBahar yüzünü gösterdi, havalar ısındı... Şimdi yeşil alanlara yayılıp mangal yakmanın tam zamanı. İşin uzmanlarına sorduk ve öğrendik. İşte mangalda pişecek lezzetli etlerin sırları...
19.04.2014Pazar
Bingölün Meşhur Yemekeri Tarifi
Bingölün Meşhur Yemekeri TarifiBingöl'ün meşhur yemekleri...Yöre ürünlerine dayanan Bingöl mutfağında yemeklerin çoğu bulgur, ayran, süt, et, çökelek ve yenilebilir bitkilerden yapılmaktadır.
AYNI FREKANSTA BULUŞMAK
AYNI FREKANSTA BULUŞMAKYıllardır Bodrum’a gidip Türkbükü’ne bir kere bile uğramayan ben, üç hafta arayla ikinci Türkbükü seferimi yaptım. Bu kez ‘Köy’e inmedim, çünkü daha önemli işlerim vardı. Bir duayen ve oğluyla tanışmak gibi
23.07.2013Cadde