CaddeACI-TATLI YENi TRENDLER...

ACI-TATLI YENi TRENDLER...

24.10.2014 - 21:46 | Son Güncellenme:

Kısırın tahtını kinoa salatası, ıspanaklı böreğin ise kuşkonmazlı kiş aldı.Krep ‘out’ blinis ‘in’ oldu. Avokado ve somonlu kanepeler yerini korurken, enginar kalbi hâlâ kalbimizde...

ACI-TATLI  YENi TRENDLER...

Hamileliğimde Marmaris Büfe ile Tavacı Recep arasında mekik dokudum. Hayatımın tamamında yediğim lahmacundan fazlasını ilk beş ayda yedim diyebilirim.
Bir akşam sitedeki arkadaşlara film izlemeye gidiyoruz, benden de kısır yapmamı istemişler.
Üstümüzde kot pantolon-kazak, spor ayakkabılarımız, gayet düzgünüz. Elimde toprak bir çanağa üstü kapalı güzelce yerleştirilmiş kısır var.
20’li yaşların sonunda son moda bir çiftle beraber asansördeyiz; asansör durdu, inmeye yeltendim. Kadın olan “Burada biz iniyoruz, bu katta sizin gidebileceğiniz birileri yok” dedi elimdeki o anda taze soğan koktuğunu fark ettiğim tabağa bakarak.
Evet gerçekten de biz bir kat daha aşağıya gidecektik.

DOMESTİK DEĞİLİM

Kızın arkasından koşup, “Bakın ben sizin kafanızda canlandırdığınız oturup kalkıp kısır, börek, çörek yapan domestik kadın değilim ama baharat aşkı içime işledi bu aralar! Hep bu küçük Ali yüzünden!” demek istedimse de yapmadım.
İşte trend dediğimiz şey sadece etekle pantolonla olmuyor! İddialıysan eğer; yediğinden içtiğine, kokladığın mumdan kullandığın sabuna kadar bir sürü ayrıntısı var bu işin.
Ayakkabın, saçın, başın, elbisen on numara olsa da... Evine ilk kez gelen konuklarına kısır, mercimek köftesi, yaprak sarma, börek gibi nefis ama demode şeyler ikram ediyorsun!
Trendistan ahalisi bu ikramların hepsini bir güzel mideye indirir, arkasından kamyon dolusu laf konuşur benden söylemesi!
“Peki ne yapmalıyım?” diyorsan aslında cevaplar çok basit. Kısırın yerini; kinoa salatası, ıspanaklı böreğin yerini; kuşkonmazlı kiş aldı. Yakın tarihe kadar baş tacı olan klasik mozarella yerini burrata peynirine bıraktı.
Krep ‘out’ blinis (Krepin Rusya’ya uyarlanmış hali) ‘in’ oldu. Avokado ve somonlu kanepeler popülaritesini koruyor. Enginar kalbi kalbimizi orta yerinden vuruyor!
Kabak ve patlıcanın modası geçmiyor. Şakşukadan bahsetmiyoruz elbette...
Pesto soslu kabak, ıstakoza sarılmış patlıcan gibi enteresan bir şeyler hazırlayacaksınız.
Gözünüzde büyütmeyin sakın. Aslında ufak değişikler hatta dokunuşlarla masanızı ‘çağdaş ve havalı’ hale getirebilirsiniz. Kek harcını muffin kalıplarına döktünüz mü, gayet trend bir çeşit çıkıyor ortaya. İçine taze yaban mersini, ahududu, frambuaz katmanız şartıyla!

SUNUM DA ÖNEMLİ

Eğer ille de yöresel tatlar ikram edecekseniz, sakıncası yok. Sadece sunumda bazı modernizasyonlar yapacaksın o kadar! “İş bilenin kılıç kuşananın” diye boşuna dememişler!

Haberin Devamı

Mutfakta prenses var!
Mutfağa sadece domestik kadınlar girmez; cemiyet dünyasında da hem güzel, hem şık, hem de mutfakta harikalar yaratan kadınlar var! Bunlardan biri Pınar Sabancı; Robert Kolejli, mütevazı, hayvan ve insan sevgisiyle öne çıkan çok güzel ve genç bir anne...
Instagram’dan sağlıklı yemek, tatlı ve atıştırmalık tariflerini çok sevimli ve esprili notlarla paylaşıyor. Herkesin moda, güzellik ve benzeri konulara el attığı bugünlerde Sabancı, farklı bir dalda hayli merak uyandıran bir sosyal medya kullanıcısı. Onu ileride cemiyet haya-tının en sevilen ve beğenilen kadını olmanın çok yukarısında bir yerde göreceğiz gibi...

İŞ PASTADA BİTER!

Eskiden mutlu olmam için iyi bir pastaneden alınmış çikolatalı frambuazlı pasta yeterliydi. Ta ki Nişantaşı’ndaki ‘Deniz Patiserrie’nin dünya tatlısı yaratıcısı Deniz’in pastalarıyla tanışana kadar.
Bende pasta aşkı başlattı Deniz.
Doğum günümü sade biçimde kutlamak isterken, bir tek pastam görkemli olsun istiyorum artık. İki kişi bile olsak pasta şahane olmalı!
Bunun uğruna inandım resmen! Pastam güzel olursa o sene daha güzel geçiyor.
Neye inanırsan odur.
Tabii bu işin de modası var ve günden güne değişiyor. Birkaç sene önce hayat hikayelerimizi anlatan pastalar girdi hayatımıza.
Hayal gücümüzü pastalara aktardık; dileklerimizi pastalarda bulmaya başladık. Ardı ardına butik pastacılar açılmaya başladı. Şimdilerde ise çiçekli, siyah beyaz çizgili yani sade olanlar ön plana çıkmaya başladı. Trendi yakalayan, yetenekli ve işine aşık pasta ustaları büyüdü, adeta markalaştı.
Pastanın içeriği, şeker hamurunun kalitesi, kilise mumunun hatta mümkünse bal mumunun pasta üzerine konumlandırılışı olay oldu.
Benim bu konuda biri İstanbul diğeri Ankara’da iki adresim var. İster benimkileri deneyin ister kendi hayatınızın pastacısını bulun! İnanın güzel bir pasta hayatınıza şans katıyor.

Haberin Devamı

ACI-TATLI  YENi TRENDLER...

PEONY CAKE

Ankara’da olduğumda pastalarımı Peony Cake’in yaratıcısı Tuğba Kahraman’dan istiyorum. Özellikle zarif, sade ve çiçekli pastalarda harikalar yaratıyorlar. Davetler için kupta tatlılar, muffinler gibi görsel ve tatsal şölenler de hazırlıyorlar. Peony Cake adlı Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı
ACI-TATLI  YENi TRENDLER...

Deniz Patisserie

Ni­şan­ta­şı­’n­da­ki bu kü­çük bu­tik pas­ta­cı sa­de­ce pas­ta­da de­ğil; ku­ra­bi­ye­den mag­no­li­a tat­lı­sı­na, ek­mek­ten muf­fi­ne bir sü­rü lez­zet­te çok id­di­alı. Çok ön­ce­den re­zer­vas­yon yap­tır­mak kay­dıy­la ca­te­ring hiz­me­ti de ve­ren De­ni­z’­in ün­lü­ler dün­ya­sın-dan da mü­da­vim­le­ri var. Ne­co­’nun 50. yıl pas­ta­sı­nı
o yap­tı. Cem Yıl­ma­z’­ın oğ­lu Ke­ma­l’­in­ki­ni de... Ins­tag­-
ra­m’­dan ‘de­niz­bu­tik­pas­ta­’ he­sa­bın­dan ta­kip
ede­bi­lir­si­niz.