Nöron

Nöron

Son dakika nöron haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nöron gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nöron haber sayfamızda...

Nöron

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 223 nöron haberi bulunmuştur.
Krizleri azaltan pil devrede! Elif Erva'nın yeni umudu, ilaç yetmiyorsa imdada koşuyor
Krizleri azaltan pil devrede! Elif Erva'nın yeni umudu, ilaç yetmiyorsa imdada koşuyorTürkiye'de yapılan epilepsi pili ameliyatları, epilepsi nöbetlerinin gölgesinde çırpınan yaşamları aydınlatıyor ve hastalara yeniden umut oluyor. Geçtiğimiz günlerde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen epilepsi pili ameliyatı da 10 yaşındaki Elif Erva Akdi'nin hayatını daha iyi bir hale getirdi. Ameliyatı yapan Op. Dr. Dursun Türköz'e sorduk.
30.10.2024Genel Sağlık
'Artık bitkisel hayatta, böyle yaşayacak,' dediler! 2 yıl sonra gözlerini açtı: Taş gibiyim
'Artık bitkisel hayatta, böyle yaşayacak,' dediler! 2 yıl sonra gözlerini açtı: Taş gibiyim16 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu kafa travması geçiren Zeki Can Akhun yaklaşık 2 yıllık komanın ardından yürümeye ve konuşmaya başladı. "Tamamen yatağa bağımlıydı, makineye bağlıydı. Bize, 'Artık bitkisel hayatta, böyle yaşayacak" dediler diyen baba, "Oğlumla geçiremediğimiz 2,5 yılı dolu dolu birlikte geçirmek istiyorum. Bir karavan alıp dolu dolu gezmek istiyoruz." dedi.
15.08.2024Haberler
Yapay zekayla kavuştuğu kendi sesiyle anlattı! Gürkan'ın ALS olduğunu anladığı belirti
Yapay zekayla kavuştuğu kendi sesiyle anlattı! Gürkan'ın ALS olduğunu anladığı belirtiHer şey normal seyrinde ilerliyordu. Üniversiteyi bitirmişti, akademik kariyerini sürdürmek için yüksek lisansa başlamıştı. İşte ne olduysa o zaman oldu. 8 yıl içinde tüm kaslarının kontrolünü kaybeden Gürkan Özcan ALS hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı hale geldi. Ancak yılmadı. Kendisine 'Yerli Ve Milli Hawking' diyen Gürkan, abisinin desteği sayesinde yeniden kavuştuğu kendi sesiyle binlerce kişinin takip ettiği bir isim oldu.
22.03.2024Yaşam
ALS hastalığıyla mücadele eden oyuncu Kenneth Mitchell hayatını kaybetti!
ALS hastalığıyla mücadele eden oyuncu Kenneth Mitchell hayatını kaybetti!Star Trek: Discovery ve Captain Marvel’daki rolleriyle tanınan 49 yaşındaki Kanadalı aktör Kenneth Mitchell, uzun süredir ALS hastalığıyla mücadele ediyordu. Tekerlekli sandalyede hayatını devam ettiren oyuncudan acı haber geldi.
27.02.2024Cadde
Sandra Bullock sevgilisi Bryan Randall'ın vasiyetini yerine getirdi!
Sandra Bullock sevgilisi Bryan Randall'ın vasiyetini yerine getirdi!Oscar ödüllü ABD'li aktris Sandra Bullock'un fotoğrafçı aşkı Bryan Randall, geçtiğimiz ağustos ayında, üç yıldır sakladığı ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalığıyla mücadelesini kaybetmişti. Dünyaca ünlü oyuncunun, Randall'ın vasiyetini, sevgilisinin doğum günü olan 31 Aralık'ta yerine getirdiği ortaya çıktı.
5.01.2024Cadde
Beyin, hamilelikle anneliğe hazırlıyor
Beyin, hamilelikle anneliğe hazırlıyorBilim insanları, hamilelik sırasında anneliğe hazırlamak için beynin kendisini yeniden yapılandırdığını, ebeveynlik davranışının doğum öncesi başladığını belirledi.
17.10.2023Dünya
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023Oyun
Bakan Koca'dan SMA taraması paylaşımı! 1 milyonu aştı
Bakan Koca'dan SMA taraması paylaşımı! 1 milyonu aştıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, evlilik öncesi SMA taramasının son 2 yılda 1 milyonu aşkın kişiye ulaştığını açıkladı.
16.09.2023Gündem
Bilim insanları Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin neden öldüğünü keşfetti
Bilim insanları Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin neden öldüğünü keşfettiİngiltere ve Belçika'da bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin ölüm nedenine ışık tutuyor.
15.09.2023Dünya
Önce parmakları sonra gülüşüyle seçti! Hawking'in yanağındaki cihazın gizemi
Önce parmakları sonra gülüşüyle seçti! Hawking'in yanağındaki cihazın gizemiHayatını değiştirecek ALS hastalığına yakalandığında henüz 20'li yaşlarının başında bir üniversite öğrencisiydi. Ancak pes etmemeye kararlıydı. Hastalık ilerledikçe onu hayata bağlayacak pek çok yol buldu. İşte Einstein'dan sonra bilim dünyasının en parlak fizikçisi olarak görülen Stephen Hawking'in yanağındaki, birçok kişinin mikrofon ya da ışık zannettiği gizemli cihazın sırrı.
11.06.2023Dünya
BİGG Spor ödülleri sahiplerini buldu
BİGG Spor ödülleri sahiplerini bulduTeknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank da organizasyonda yer aldı.
25.01.2023Diğer
‘Zihin kası’nı kasmak mümkün
‘Zihin kası’nı kasmak mümkünZihinsel prova sadece fiziksel performansı güçlendirmekle kalmıyor, kas kuvvetini de artırıyor...
TÜBİTAK’tan Egeli genç araştırmacıya teşvik ödülü
TÜBİTAK’tan Egeli genç araştırmacıya teşvik ödülüTÜBİTAK tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın final aşaması sonuçları açıklandı.
1.08.2022Ege
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyor
Türkiye yaşlandıkça inme riski artıyorNöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin tüm ölümlerin nedenleri arasında 3. sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşlanan nüfus ve değişen demografik veriyle birlikte, yılda 50 binin üzerinde, 100 bine yakın inme vakası bekleniyor” dedi. Gencer, yüzde ani kayma, aynı taraf kol ya da bacakta güçsüzlük, konuşma veya konuşulanı anlam sorunlarına yol açabildiğini belirterek, tedavide ilk 4 saatin büyük önemli olduğunu vurguladı.
23.07.2022Sağlık
Katekolamin Nedir, Ne İşe Yarar? Katekolamin Etkileri Nelerdir?
Katekolamin Nedir, Ne İşe Yarar? Katekolamin Etkileri Nelerdir?Katekolaminler, sinir dokusu, beyin ve adrenal bezler aracılığı ile üretilen hormonlardır. Vücudun “kaç ya da savaş” tepkisinden sorumlu olan katekolaminler ise, duygusal ya da fiziksel strese bir yanıt olarak serbest bırakılır. Başlıca katekolaminler içinde ise, adrenalin dopamin ve noradrenalin de bulunur. Katekolamin nedir, ne işe yarar sizler için derledik.
21.07.2022Eğitim
Nöromüsküler Hastalık Nedir, Neden Olur? Nöromüsküler Tedavisi Nasıl Yapılır?
Nöromüsküler Hastalık Nedir, Neden Olur? Nöromüsküler Tedavisi Nasıl Yapılır?Günümüzde birbirinden farklı hastalıklar bulunmaktadır. Özellikle de nöromüsküler hastalık çok merak edilmektedir. Nöromüsküler hastalık nedir, neden olur? Nöromüsküler tedavisi nasıl yapılır tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
5.07.2022Sağlık
Dünyanın ilk siborg’u hayatını kaybetti
Dünyanın ilk siborg’u hayatını kaybettiBiyolojik ve yapay kısımları olan varlıklara “siborg” deniliyor. Dünyanın ilk tam siborg’u olan İngiliz bilim insanı Peter Scott-Morgan, 64 yaşında hayatını kaybetti.
16.06.2022Dünya
Hipokampus Nedir, Görevleri Nelerdir? Hipkampus Nerede Bulunur?
Hipokampus Nedir, Görevleri Nelerdir? Hipkampus Nerede Bulunur?Hipokampus beynin bir parçasıdır. Beynin en çok çalışan bölümlerinden olan hipokampus öğrenmeyi ve hafızayı içermektedir. Hipokampus hakkında bilgiler bilmek kişilerin hafızasının nasıl çalıştığını anlamada yardımcı olmaktadır. Peki, hipokampus nedir, görevleri nelerdir? Hipkampus nerede bulunur ayrıntıları ile derledik.
24.05.2022Eğitim
‘ALS Kliniği’ne ihtiyacımız var’
‘ALS Kliniği’ne ihtiyacımız var’ALS hastalığı için dünyada sürdürülen deneysel çalışmalara Türkiye'deki hastalar da katılmak istiyor. Ancak ALS Araştırma Kliniği olmaması nedeniyle hastalar çalışmalara dahil edilemiyor. ALS MHN Derneği, bir kliniğe ihtiyaçları olduğunu söylüyor.
7.03.2022Gündem
Beynin sırları bu kitapta
Beynin sırları bu kitaptaABD ve AB'deki insan beyni araştırmalarına Türkiye'den katılan tek isim olan Prof. Dr. Türker Kılıç, yaşam öyküsü ve deneyimlerini kitaplaştırdı. Prof. Dr. Türker Kılıç'a göre beynin matematiğini çözünce yaşamın sırrı da çözülecek. Çocuğa öğretilen her şey günü geldiğinde robotlara öğretilecek
19.12.2021Gündem
Virüs sinirimize dokunuyor ama nasıl?
Virüs sinirimize dokunuyor ama nasıl?Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana yapılan çalışmalarda hastaların yaklaşık üçte birinden fazlasında nörolojik bulgular olduğunu biliyoruz. Nöroloji, algoloji ve klinik nörofizyoloji uzmanı Prof. Dr. Aynur Özge’ye virüsün beyin ve sinir sistemini nasıl etkilediğini sorduk.
12.12.2021Pazar
Dilim dilim kestiler! Sinek beyni araştırması bilim dünyasını ayağa kaldırdı
Dilim dilim kestiler! Sinek beyni araştırması bilim dünyasını ayağa kaldırdıABD'de bilim insanları tarihte ilk kez bir sineğin beynini inceledi ve hayret verici sonuçlara ulaştı. New York Times'dan Emily Anthes imzalı haberde, araştırmada sinek beyninin insan duygu ve davranışlarına bile ışık tutabileceği sonucunun çıkması şaşkınlık yarattı.
27.10.2021Dünya
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacak
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacakSon dakika haberlere göre, en sık rastlanan demans yani halk arasındaki adıyla bunama tipi olan Alzheimer, milyonlarca insanın beynini tehdit ediyor! Ülkemizde yaklaşık 700 bin Alzheimer hastası bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, nüfusun yaşlanmasına bağlı olarak hasta sayısının da en az iki kat artacağı görüşünde. Yakın zamanda hayatımıza girecek basit bir kan testi ise hastalığın erken tanısına imkan verecek.
12.03.2022Gündem
Sinekler de yalnız kaldıklarında uyku ve beslenme düzenleri bozuluyor
Sinekler de yalnız kaldıklarında uyku ve beslenme düzenleri bozuluyorBilim insanları, özel test tüplerinde karantinaya alınan ve yalnız bırakılan meyve sineklerinin sadece bir haftalık izolasyondan az uyumaya ve çok fazla yemeye başladığını keşfetti.
23.08.2021Dünya
Hatıraları tamamen unutmak mümkün mü?
Hatıraları tamamen unutmak mümkün mü?Günlük hayatın içerisinde meşgulken bazen bir şeyleri düşündüğümüzü bile unutur duruma geliyoruz. Hiçbir şeye yetişemezken imdadımıza bizim yerimize deneyimlerimizi kaydeden, kronolojik olarak sıralayan, yıllar geçse de adeta su üstüne çıkarır gibi gözümüzün önüne getiren bir kamera yetişiyor: Hafızamız...
23.08.2021Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Nöron ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.