Yıllarca yanlış yaptık! Yağları da baharatları bozuyor, ocak yanına yaklaştırmayınYemek yaparken tüm malzemelerin yanınızda olmasını isteyebilir bu yüzden ahşap kepçeden baharatlara, fırın bezinden yemeklik yağlara tüm malzemeleri ocağın yanına konumlandırırsınız. Ancak bu uzmanların dikkatli olmak konusunda uyarıda bulunduğu çok önemli bir hata. Peki neden ocağın yanında hangi ürünleri tutmamalıyız?
Müthiş tasarruf ettiren metal kaşık taktiği! Buzdolabına koyun, 2 hafta keyfini sürünBuzdolabında metal kaşık bulundurmak pek çok kişinin haberdar olmadığı basit bir çözümdür. Bu yöntem gıdalarınızın tazeliğini koruyarak büyük bir tasarruf sağlar. Salatalık gibi sulu sebzelerin bozulmasını metal kaşık hilesiyle engelleyebileceğinizi bilmiyorsanız haberimiz tam da size göre!
Mantarı dipdiri tutan taktik! Topraklı olsa bile yıkamayın, diş fırçası işi çözüyorMantar, birçok alternatife dönüştürülerek tüketilen ve yemeklere lezzet katan yiyeceklerden biridir. İçerisinde bulunan protein de etle kıyaslanabilecek kadar yüksek. Birçok kişinin severek tükettiği mantarı temizleme işlemi ise herkesin aklında soru işareti oluşturuyor. İşte mantarı doğru tekniklerle temizleme ve doğrama uygulamaları.
Pirinç yoksa bu alternatif de efsane! Tuzluğun içine biraz serpin, kupkuru kalacakMutfakta bulunan tuzlukların tazeliğini korumak için genellikle bir miktar pirinç kullanılır. Pirinç taneleri özellikle karabiber, tuz veya farklı baharatların içine eklenir. Bu sayede baharatların birbirine yapışması ve bozulması önlenir. Peki, elinizde hiç pirinç kalmadıysa hangi alternatifi kullanabilirsiniz? İşte detaylar.
Taze patatesi olduğu gibi buzluğa atanlar yaşadı! Bu haliyle hiç zehirlemiyormuşÇoğu yemeğin temel bileşenlerinden biri olan patatesleri, genelde toplu alır ve bütün bir ay yetmesini bekleriz. Ancak çeşitli koşullara bağlı olarak patatesler bazen yeşillenebilir bazen de filizlenebilir ve durduğu yerde zararlı bir hale dönüşebilir. İşte bu sorunu yaşamamak için patateslerinizi korumanın çok daha etkili bir yolu var.
Dolapta bekleyen artmış sütler israf olmayacak! Yanığa birebir, etlerin kurtarıcısıBazen marketten aldığınız süt, düşündüğünüzden daha uzun süre buzdolabında kalabilir ve neredeyse son kullanma tarihine yaklaştığını fark edersiniz. Büyük bir kahvaltı planınız ya da sütlü tatlı yapma niyetiniz yoksa, bozulmadan önce bu fazla sütü nasıl değerlendirebilirsiniz? İşte cevabı.
Kaşar ya da beyaz peynir fark etmez, taş gibi kalacak! Streç film yerine fırın kağıdıPeynir, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip, besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Yüksek protein ve kalsiyum içeriğiyle öne çıkan bir seçenek olan peynir, aynı zamanda fermente bir gıda olduğu için doğru şekilde saklanmadığında hızla bozulabilir. Yanlış saklama yöntemleri ise peynirin tadını, dokusunu ve besin değerini olumsuz etkileyebilir. Peki, peynirin tadını ve tazeliğini uzun süre nasıl koruyabilirsiniz?
Çabucak küflenen krem peynirlere son! Kıvamı asla bozulmuyor, tam 2 ay dayanıyorKrem peynir, kahvaltılardan tatlılara kadar birçok tarifte kullanılan yumuşak ve lezzetli bir peynirdir. Peki, fazla alınan ya da tüketilmeyen krem peyniri bozulmadan saklamak için en iyi yöntem ne olabilir? Evet, birçoğumuzun aklına gelecek en son cevap dondurmak olsa da aslında krem peyniri dondurmak, lezzetini ve tazeliğini uzun süre korumanın etkili bir yoluymuş.
Granit tezgahı parçalayan hata! Dökülürse su gibi içiyormuş, çözümü çok basitBirbirinden farklı rengiyle en popüler tezgah malzemelerinden olan granit o kadar dayanıklı görünür ki bu ondan yapılmış tezgahların tahrip edilemez olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak dikkatli olmadığınızda granit tezgahlar gerçekten çizilebilir, lekelenebilir, hasar görebilir ve hatta mahvolabilir. Uzmanlar, granit tezgahlarınızın uzun süre dayanmasını istiyorsanız asla yapmamanız gereken 5 kuralı sizin için paylaştı.
Yağı, tuzu fazla kaçan çorbayı kurtarıyor! Bu taktiği bilen yaşadı, işin sırrı servisteymişSofralarımızın başlangıç öğününde yer alan çorbalar, Türk mutfağı için önemli bir yer taşır. Yaz kış demeden tükettiğimiz besleyici çorbalar, bağışıklığı güçlendiren harika doğal ilaçlardır. Ancak çorba hazırlığı yaparken yanlış giden bir şeyler olduğunda, tüm çorbayı dökme eğiliminde bulunabilirsiniz. Bunun yerine daha lezzetli hale getirmek mümkün.
Hem mutfağınızın hem ağzınızın rengi değişsin! Ete de süte de katın, tadı enfesLavanta, mutfağınıza yeni ve farklı bir boyut katabilecek, zarif ve hoş kokulu bir bitkidir. Genellikle kozmetik ve temizlik ürünlerinde tercih edilen lavanta, aynı zamanda mutfakta da kullanılabilir. Lavantanın çiçekleri ve yaprakları, yiyecek ve içeceklere çiçeksi, otsu ve hafif odunsu aromalar kazandırır. Ayrıca lamiaceae familyasına mensup olduğundan, nane ve biberiye benzeri tat profillerini içeriğinde barındırır. Peki, lavantayı mutfağınızda nasıl kullanabilirsiniz? İşte cevabı.
Meğer yıkadıkça lezzeti kaçıyormuş! Listede kuru yemiş, mantar, pirinç de varMutfağa soktuğumuz pek çok gıdayı kirli kabul edip bir yerlere yerleştirmeden ya da yemeden önce temizleme ihtiyacı hissederiz. Ancak yapılan bu hamlelerin birçoğu aslında yanlış, hatta lezzeti de neredeyse sıfırlıyor! İşte 'Yemeden önce neyi yıkamalıyım, neyi yıkamamalıyım?' diyenler için liste.
Vücutta vitamine tavan yaptıran tüyo! Kimse bilmiyor, portakalı bile kabuğuyla yiyinSebzelerin renkleri ile faydaları arasında bir ilişki vardır. Kırmızı sebzeler antioksidan özellikleriyle tanınırken, yeşil sebzeler göz sağlığına yardımcı olmalarıyla ünlüdür, sarı sebzeler ise genellikle iyi bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Peki tüm bu yiyecekleri, besin değerinden en üst düzeyde faydalanmak için nasıl yemeliyiz?
Şeflerin bile bilmek isteyeceği 8 mutfak tüyosuYemek hazırlarken birçok insan mutfakta zaman kazanmak için pratik yöntemlere başvurur. Eğer mutfakta işlerinizi kolaylaştırmak ve zamandan kazanarak daha lezzetli yemekler pişirmek istiyorsanız, sizin için şeflerin bile bilmek isteyeceği 8 mutfak tüyosunu paylaştık. Bu tüyoları şimdiden not almayı unutmayın! İşte hayatınızı kolaylaştıracak 8 mutfak tüyosu...
Bu teknikleri bilmeden yemek pişirmeyin! Usta aşçılardan 10 pişirme hilesiYemek yapmayı çok sevseniz bile her zaman bilmediğiniz ve öğreneceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Çünkü aynı şeyi pişirmenin tonlarca farklı tekniği ve yolu vardır. Ünlü şeflerden bu teknikleri öğrenmek, becerilerinizi hızlandırmak veya geliştirmek için çok işlevsel numaralar öğrenmenize yardımcı olabilir. İster harika bir aşçı olun ister yemek yapmaya yeni başlayın sizin için paylaştığımız bu 10 pişirme hilesi ile daha lezzetli yemekler ortaya koyabilir ve zaman kazanabilirsiniz. İşte usta aşçılardan 10 pişirme hilesi... PEMBENAR ÖZEL
Öğrenince çok şaşıracağınız salata kurutucunun mutfakta kullanım alanlarıMutfakta hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran birçok alet bulunur, bunlardan biri de salata kurutuculardır. Özellikle yeşillikleri yıkadıktan sonra suyunun akmasını beklemek yerine bu ürünü kullanarak sebzelerinizi ve yeşilliklerinizi kolayca kurutabilirsiniz. Peki, salata kurutucu nasıl kullanılır? Öğrenince çok şaşıracağınızı diğer kullanım alanları nelerdir? İşte salata kurutucu hakkında her şey... PEMBENAR ÖZEL
Yemek yaparken zorlananlar için hilelerYemek pişirirken tencerenize yerleşen lekelerden kurtulmak mı istiyorsunuz? Belki de sadece mutfağınızı düzenlemek istiyorsunuz. Bütün mutfak sorunlarınızın çözümleri bu yazımızda...