28.02.2017 - 17:12 | Son Güncellenme:
Sebzelerin çekirdeklerini rahatlıkla ayırınBalkabağı ya da kabak gibi sebzelerin çekirdeklerini kolayca ayıklamak için dondurma kaşığı kullanın.Dondurma kaşığının keskin kenarları çekirdekleri rahatça çıkarır.Dondurma kaşığını salata hazırlarken de kullanabilirsiniz.
Buz parçalarını kağıt havluya sarın ve fazla yağların üzerinde gezdirin. Buzlar mıknatıs gibi bütün yağı yüzeye çekecek ve kağıt havluya birikecektir.
Streç film kullanırken eşit bir şekilde ayıramıyor ya da yanlışlıkla yırtıyor musunuz?Profesyonel aşçılar gibi siz de streç filmi buzdolabında saklamayı deneyin. Streç film soğuyunca kullanımı kolaylaşır ve daha eşit bir şekilde yırtılır.
Portakal, limon ya da mandalinaları soyarken tırnaklarınız mahvoluyorsa bu meyveleri soymadan önce 20 saniye boyunca mikrodalgada ısıtın. Meyvenin kabuklarının kolayca soyulduğunu fark edersiniz.
Yumurtaları haşlarken suya biraz karbonat ya da sirke ekleyin.Karbonat ve sirke yumurtanın kabuğu tarafından emilir ve soyulma işlemini hızlandırır.
Portakal ya da limonların suyunu sıkmadan önce buzdolabında soğutun sonra 15 - 20 saniye mikrodalganızda ısıtın.
Peynirinizi rendelemeden önce yarım saat buzlukta bekletin.Peynir sertleştiğinde rendeye yapışmaz, daha kolay rendelenir ve yemeklerinizin üstüne serpmek kolaylaşır.
Soğanları doğramaya başlamadan önce 30 dakika boyunca buzlukta bekletin. Bu yöntemi sadece pişireceğiniz soğanlarda uygulayabilirsiniz.Soğanları salatalarda çiğ olarak tüketecekseniz buzlukta bekletmeyin. Aksi takdirde soğanlar sertliğini kaybeder.
Makarna ya da herhangi bir şey haşlarken kaynayan suyun taşmasını önlemek istiyorsanız tencerenin üzerine tahta bir kaşık yatırın.
Fırında bütün tavuk pişirirken tavuğu göğsünün üzerine gelecek şekilde yatırın.Tavuk göğsünde daha fazla et olduğu için ısının kaynağına ne kadar yakın olursa, tavuk da o kadar hızlı pişer.
Pizza,ekmek, lahmacun ya da başka hamur işlerini ısıtırken, ısıtacağınız yemeği mikrodalgaya koyun ve yanına bir bardak su koyun. Yemeğiniz ısınırken kaybettiği sıvıyı suyun buharından alacak ve ilk günkü çıtırlığını koruyacaktır.
Yumurtaları tavaya her zamanki gibi kırın.Yağ eklemek yerine tavaya biraz su dökün ve yumurtaları pişirmeye başlayın.Yumurtalarınız hafif ve eşit şekilde pişecektir.
Yemeklere koyduğunuz yeşilliklerNane, kekik, maydanoz, kişniş gibi yeşillikleri taze iken saklamak istiyorsanız buz kalıplarınıza su ya da zeytin yağı döküp her bir tanesine biraz taze yeşillik atabilirsiniz.Böylece içerdikleri vitaminler de korunmuş olur.
Ceviz, badem, fındık ya da fıstık gibi kabuklu yemişlerin besin değerini, tadını ve kokusunu korumak için onları dondurun.Buzluğa kaldırmadan önce hava almayan kaplara koyun. Yemişleri kavurmadan taze ve işlenmemiş haldeyken dondurmanız önerilir.Buzlukta saklanan yemişlerin tadında acılık olmaz.
Dökme demir tavalarDökme demir tavaların zamanla paslanmasını önlemek için sıradan bulaşık deterjanları ile temizlemeyin. Bunun yerine sofra tuzu kullanın. Sofra tuzu ile yıkadığınızda tavanızda kalan baharat kokuları da kaybolacaktır.
Ellerinizdeki sarımsak ya da soğan kokularından kurtulmak için sofra tuzu veya limona ihtiyacınız var.Ellerinizi bu iki malzemeyle ovalayın ve suda durulayın.
Matlaşmış çelik mutfak eşyalarınızı sirke ve su karışımı ile yıkayın. Paslanmaz çelik eşyalarınızın metal parçaları yoksa, aynı karışımın içinde eşyalarınızı gece boyunca bekletmek daha da etkili olacaktır.
Zaman içerisinde tahta kaşıklarınızın görünümü bozulabilir ve kötü kokmaya başlayabilirler. Tahta kaşıklarınızı suda kaynatın ve güneşte kurumaya bırakın.
Kesme tahtanızdaki kötü koku ve yemek kalıntıları temizlemek için yüzeyi kaya tuzu ile ovalayın ve 10 - 15 dakika bekleyin. Yarım limon ile kesme tahtanızın yüzeyini silin ve kurutun.PembeNar Özel