Çarşı pazarda bayram bereketiKurban Bayramı’na sayılı günler kala alışverişte hareketlilik başladı. Esnaf, turistlerin de gelmesiyle birlikte satışlarda artış olduğunu dile getiriyor
Esnaf 2 gün istiyor!Ramazan Bayramı’na az süre kala alışveriş hareketlendi. Tam kapanmadan dolayı sanal alışveriş revaçta. Esnaf ise bayram öncesi iki gün açılma istiyor. Bayram nedeniyle online satışların yüzde 40 artması bekleniyor. Tüketici dernekleri ise online alışverişte dikkatli olunması konusunda uyarıyor
Tüketiciler 2021'i "tatlı" karşılayacakSokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu sene tüketicilerin yeni yılı evde karşılayacak olması, tatlı ve baklava sektörünün online siparişlerinde talep patlamasına neden olurken, paket siparişlerde yüzde 100'ü, kurye siparişlerinde 5 katı geçen artış oldu.
Tatlıcılar bayram nedeniyle çift vardiya çalışmaya başladıDiyarbakır'ın tescilli tatlıları arasında yer alan burma kadayıf ve soğuk baklava siparişlerini yetiştirmek için ustalar, Kurban Bayramı nedeniyle çift vardiya çalışmaya başladı.
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sokak arası lezzetlerin peşindeYemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyorAdana'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, “Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor” dedi.
'Mor baklava' üretti, siparişlere yetişemiyorADANA'da çeşitli meyvelerin özütlerinden elde edilen 'mor un' ile yapılan baklava ilgi görüyor. Sipariş üzerine her şehre mor baklava gönderdiğini söyleyen baklava üreticisi Mehmet Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, 'Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor dedi.
Lezzet şehri Gaziantep’in yeni gözdesi KünefeHanKünefeHan’da Hatay’ın peyniri, Urfa’nın sadeyağı, Gaziantep’in fıstığı ile hazırlanan çeşit çeşit künefe Coşkun Yaycı’nın ustalığı ile birleşerek misafirlerin beğenisine sunuluyor.
“Yedi bölgeden bir potpuri”Alancha’nın yeni Anadolu tadım menüsünde sokak lezzetlerine ağırlık veriliyor. Restoranın kurucusu ve şefi Kemal Demirasal: “Menüde Türkiye’nin her bölgesinden lezzet var. Turistler yedi bölgeden bir potpuri görmüş oluyor”
Doktorlar da bu hastalıktan korkuyorTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) AİDS Çalışma Grubu Dr. Taner Yıldırmak, AİDS vakalarında titiz olmaları gerektiğini belirterek, “Cerrahi branşlardaki hekimler halen hastalığın kendilerine bulaşmasından çekinmektedir” dedi.
İstanbullu gibi değil turist gibi yaşayınİstanbul’da yaşıyorsunuz, gazeteleri, dergileri okuyorsunuz, televizyonda görüyorsunuz, “Aman şehirde ne çok şey oluyor” diyorsunuz. Bu bayram tatilinde uzun zamandır yapmak istediğiniz, turistler için normal, klasik İstanbullu için “turistik” pek çok maddenizi listeden çıkarabilirsiniz
En özel lezzetler denizden sofranıza geliyor!Balık sezonu açıldı. Sezonunun en taze balıkları; sonbaharın taze yeşillikleriyle hazırlanan özel mezeler ile, ödüllü aşçılar tarafından ilk defa denenen tariflerle, Balık-Roka Günleri’nde size bekliyor.
“Pahalı restoranlara gitmenize gerek yok, en iyi yemek sokakta”Özel bir etkinlik için İstanbul’a gelen bol ödüllü Avustralyalı şef Shannon Bennett sokak lezzetlerimize bayıldığını söylüyor: “Takım elbise giyip pahalı restoranlara gitmenize gerek yok; en iyi yemek sokakta”
Açın halinden anlayan site Yemeksepeti.com2001 yılında kurulan Yemeksepeti.com, Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra artık Katar ve Umman’da da başka bir isimle, Foodonclick.com olarak hizmet veriyor. Türkiye’deki Yemek Sepeti’ne ise üç yeni marka eklendi: Lokum.com, Papyon.com ve İrmik.com
iSTANBUL MUTFAĞI BiR SENTEZDiR‘Benim Lokantalarım’ isimli kitabında Boğaz ve Beyoğlu meyhanelerinden tencere yemekleriyle ünlü esnaf lokantalarına kadar pek çok restoranı yazan Prof. Dr. Artun Ünsal, İstanbul lezzetlerini bulmanın yollarını anlattı
İki kişi 30 YTL'ye balık ziyafetiSuna'nın Yeri temiz bir masada, temiz bir mutfakta hazırlanmış, yağ çekmemiş kızartma balık yiyebileceğiniz bir aile lokantası