Son dakika metabolik sendrom haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan metabolik sendrom gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan metabolik sendrom haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 212 metabolik sendrom haberi bulunmuştur.
PKOS'lu kadınlar bu tuzağa düşüyor! Tek tuşla yayılan kâbus: Binlerce lirası uçtu gitti12 yıldır regl dönemlerini ağrılı geçirmiş, depresyon ve yorgunluk sorunlarıyla mücadele etmiş nihayetinde polikistik over sendromu teşhisi almıştı. Çareyi sosyal medyada bir fenomenin tavsiyelerinde bulduğunu düşünüyordu. Ancak yaptığı bu hata binlerce lirasına hatta sağlığına mâl oldu. Üstelik bu durumdan yalnızca bir kişi muzdarip değil!
Haftada bir ye riski %26 düşürHaftada 1 porsiyon bakliyat tüketmek kalın bağırsak ve rektum kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor. Uzmanlar, anti kanserojen etkiye sahip bakliyatların içerdiği vitaminler nedeniyle tüketimini öneriyor.
Metabolik cerrahiyle tip 2 diyabete sonDünyada her 6 saniyede bir kişi şeker hastalığı ve buna bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor. Uygun hastalara yapılan metabolik cerrahi ameliyatı ile şeker hastalığından kurtulma ihtimali bulunmaktadır.
Türkiye'de Avrupa'dan daha fazla! 'Obezite ameliyatı estetik ameliyat gibi değil'Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi haline gelen obezite ile mücadele etmenin ameliyat dahil birçok farklı yolu var. Uzmanlar, obeziteden muzdarip kişilerin ameliyat kararından önce ameliyatsız yöntemleri denemeleri konusunda uyarıyor.
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...Obezite tüm dünyada bir salgın gibi yayılıyor. Tüm dünyada 12 yıl sonra aşırı şişman kişi sayısının 4 milyarı bulması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye’de yüzde 35’i bulan obezitenin çocuklarda hızla yayıldığını söylüyor. Gıda güvenliği ve beslenme bilincinin ilkokulda ders olarak okutulmasını öneriyor.
Her 10 kişiden 1'inde görülen hastalık! Nedeni C vitamini ve protein tozları olabilirBöbrek taşlarının başlıca oluşma nedeninin genetik olduğunu ancak beslenme gibi çevresel koşulların da etkili olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Tuğrul Eren, böbrek taşı oluşumundan korunmak için faydası kanıtlanmış temel önlemleri 10 maddede açıkladı.
Yeni yıl, yeni hedefler!Her yılbaşı akşamı sırtımızdaki yüklerden kurtulmayı ve mutlu, başarılı bir yeni yıla “Merhaba” demeyi kararlaştırırız. Çoğu zaman bu iddialı hedeflerimizin çoğu, birkaç hafta içinde unutulur gider. ‘Eski tas, eski hamam’ hayat devam eder.
Kilo vereyim derken sağlığımızdan olmayalım!Obezite ve Metabolik Sendrom dünyada hızla yayılıyor. Artık gelişmiş ülkelerde bile obezite oranları yüzde otuzları zorlamaya başladı.
Çocuklarda kalbe veren beslenme hatalarıSağlıksız beslenme, hareketsizlik, obezite, yetersiz uyku ve stres derken kalp hastalıkları son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşıyor. Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinem Altunyuva Usta, çocuklarda kalbi tehdit eden hatalı beslenme alışkanlıklarını anlatıp ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.
‘Polikistik over’de merak edilenlerDoç. Dr. Ertaş, “Ülkemizde de çok yaygın görülen polikistik over durumu tedavisinde ilk basamağın, sağlıklı beslenme ve egzersiz ile ideal kiloda kalmak olduğunu belirtti
Diyet yapmadan kilo vermek hayal değilmiş! Uzman yorumuyla işte kanıtlanan 8 yöntemKilo verme söz konusu olduğunda devreye giren sıkı diyetler, kalori hesaplamaları birçoğumuzun adeta korkulu rüyası. Oysa yapılan bilimsel araştırmalar bütün bu katı kuralları uygulamadan, sadece kişinin hayatında yapacağı 8 değişiklikle kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzmanına sorduk.
Anne sütü bir çok hastalığı önlüyor- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, emzirmenin bir çok hastalığı önlediğini açıkladı.
Sinsi ilerleyen karaciğer iltihabı NASH ölüme yol açabilirYağlı karaciğer hastalığı olanların yüzde 20’sinde görülen alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer iltihabının (NASH) hayati tehlike oluşturabileceği uyarısında bulunan Uzm. Dr. Taner Akyol, “Son yıllarda NASH, Batı toplumlarında karaciğer sirozunun ana etiyolojisi olarak ortaya çıkmıştır ve önümüzdeki yıllarda tüm dünyada karaciğer nakli ve karaciğere bağlı ölümlerden ilk sırada sorumlu olması beklenmektedir” dedi.
Sertleşme sorunun altındaki sebep metabolik sendrom olabilirSertleşme bozukluğu tatmin edici bir cinsel performans için yeterli ereksiyonu sağlama ve sürdürmede yetersizlik olarak tanımlanıyor. Bu durum erken boşalmadan sonra dünya genelinde en sık görülen cinsel işlev bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Aslan, sertleşme bozukluğu ve metabolik sendrom ilişkisi hakkında önemli bilgiler verdi.
Oruç tutmanın 11 sağlık faydasıSağlıklı kişilerde oruç tutmanın faydalarını anlatan İç Hastalıkları Uzm. Dr. Abdullah İnan, “Sağlık problemi olmayan kişilerin belli kurallara ve beslenme şekillerine uyarak, belirli aralıklarda oruç tutup aç kalmalarının, hiçbir bedensel zararı olmadığı gibi aksine birçok faydası vardır” dedi.
Karaciğer yağlanmasında ortaya çıkan 8 önemli belirtiSıklıkla 40-60 yaş arasında görülen karaciğer yağlanması daha erken yaşlarda ortaya çıkabilir. Sarı cilt tonu, bacak ve karın şişliği gibi belirtilerle kendini gösterebilen karaciğer yağlanmasına karşı erken dönemde önlem almak büyük önem taşıyor. Gastroenterolog Doç. Dr. Nurettin Tunç, karaciğer yağlanması hakkında bilgi verdi.
Metabolik Sendrom Nedir, Belirtileri Nelerdir? Metabolik Sendrom Tedavisi Nasıl Yapılır?Son yıllarda birçok insanda görülen rahatsızlıklar arasında bulunan metabolik sendrom kalp krizi, diyabet ve felç gibi rahatsızlıkların riskini arttıran durum olarak bilinmektedir. Metabolik sendromun oluşmasına neden olan etkenler özellikle sağlıksız yaşam koşullarının tamamı olarak kabul edilmektedir. Metabolik sendrom nedir ve belirtileri nelerdir? Metabolik sendrom tedavisi nasıl yapılır detayları ile derledik.
Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?Tıp literatüründeki karşılığı hepatosteatoz olan karaciğer yağlanması insanın yaşam kalitesini oldukça düşüren sağlık sorunları arasında yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi sonucundan ortaya çıkan karaciğer yağlanmasına metobolik sendrom veya aşırı alkol tüketimi neden olabilir. İştahsızlık, halsizlik ve yorgunluk, karın ağrısı, karında şişlik gibi semptomlar karaciğer yağlanması belirtileri arasındadır. Karaciğer yağlanması için genellikle diyet, düzenli spor, sebze meyve gibi besinlerin tüketimi önerilir. Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Karaciğer yağlanması belirtileri ve nedenleri nelerdir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Ölümcül yemek yeme yarışı! 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son olduDünyada her yıl binlerce yemek yeme yarışması düzenleniyor. Bu yarışmaların birincilerine büyük para ödülleri verilse de, yarışma esnasında ilginç bir şekilde hayatını kaybeden birçok kişi de var. İşte '60 yaşında kek yarışmasına katılıp boğulan kadından, arkadaşıyla iddiaya girip 41 yumurta yiyerek ölen adam'a yemek yarışmalarında yaşanan ilginç olayların perde arkası...
İnsülin direncindeki risk faktörlerine dikkatSağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülin direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili bilgi verdi.
Tempolu yürüyüş koronadan ölüm riskini 4 kat azaltıyorKovid-19'a yakalanan 50 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre az da olsa sportif faaliyeti olanlar, hiç olmayanlara göre bu hastalığı çok daha hafif atlatıyor. Düzenli spor yapanlarda da hastalığın ciddiyeti en düşük seviyede kalıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Muhammed Keskin, egzersizin çoğu hastalıkta olduğu gibi Kovid-19 ile mücadelede de can simidi olduğunu söyleyerek egzersiz yapmanın faydalarını sıraladı.
D vitamini eksikliği koronavirüs hastalığının şiddetini artırıyor!Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2019 raporuna göre, ülkemizde 15 yaş ve üzeri erkeklerin yalnızca %14.5’i, kadınların da %7.2’si normal D vitamini seviyesine (30-79 ng/mL) sahip. Ancak Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından bağışıklık sistemini destekleyici etkisi de onaylanan D vitamini eksikliği, Covid-19 hastalığının şiddetini artırabiliyor.
Metabolik Sendrom ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.