Doğal olana bir tıkla ulaşınİnternet aracılığıyla köylerden, çiftliklerden doğal gıda sipariş etme imkanı sunan e-ticaret sitelerine her gün bir yenisi ekleniyor
“Bu bir protesto değil, bir tercih”Oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı, 2.5 aydır perşembe ve cuma günleri pazarda, kendi eliyle yaptığı süt reçellerini satıyor. Bunun bir dizi sektörü protestosu olduğunu söyleyen haberlere ise tepkili: “Ben zevk aldığım için bunu yapıyorum”
Ben işkolik biriyim aşkkolik değilHepsi grubundan ayrılan Gülçin Ergül evlenip Dubai’ye yerleşmeyi düşündüğü için eski grup arkadaşlarını yarı yolda bıraktığı iddialarına karşı “Özel hayatımla ilgili bir şey açıklayacak olsam, kendim açıklarım. İşkolik biriyim aşkkolik değil ama motivasyon ve mutluluk çok önemli” diyor
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülüEv yapımı reçel severlerin en büyük sorunlarından biri zamanla reçelin şekerlenmesi ya da matlaşmasıdır. Ancak usta ellerin yıllardır kullandığı bir tarif var ki, çilek reçelinin ne rengi solar ne de şekerlenir. Üstelik tam kıvamında, cam gibi parlak ve doğal aromasıyla damakları şenlendirir. Peki bu sırrın arkasında yatan püf noktaları neler? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, rafine şeker yerine doğal yöntemlerle desteklenmiş, asla şekerlenmeyen çilek reçelinin formülü…
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterliEvde yapılan reçellerin lezzeti ve doğallığı tartışılmaz. Ancak çoğu zaman birkaç hafta ya da ay içinde reçelin üstünde beyaz şeker kristalleri oluşur, yani reçel “şekerlenir”. Bu hem görünümünü bozar hem de tadında istenmeyen bir sertlik yaratır. Oysa bu yaygın sorun, tamamen doğal yöntemlerle kolayca önlenebilir.
MİGROS YILBAŞI SEPETİ 2025 🌟 Migros yılbaşı sepeti fiyatı ne kadar ve sepette neler var?Yılbaşı akşamı için geri sayım başladı. Yeni yılın coşkusunu evde daha rahat ve keyifli bir atmosferde kutlamak isteyenler yılbaşı alışverişlerini erkenden tamamlamak istiyor. Özellikle büyük zincir marketler, yılbaşı akşamı için özel sepetler hazırlıyor. Bu kapsamda Migros yılbaşı sepeti de en çok araştırılan sepetler arasında yerini aldı. Peki, Migros yılbaşı sepeti fiyatı ne kadar, içinde neler var? İşte detaylar...
Bal gibi kıvamı var! Kuru kayısı reçeli püf noktası meğer buymuşKuru kayısı reçeli, kahvaltı sofralarınıza bal gibi bir lezzet katmanın en tatlı yollarından biridir. Kıvamı ve lezzetiyle damakları şenlendiren bu reçelin sırrı, basit ama etkili bir püf noktasında saklı. İşte, bal gibi kıvamı olan kuru kayısı reçeli yapmanın sırrı ve detaylı tarifi!
Çilek reçelinin lezzetini kaçıran hata! Seçerken sakın bu hatayı yapmayınYaz aylarının en sevilen meyvesi hiç şüphesiz çilek. Ancak çilek sadece meyve olarak değil reçel olarak da tüketiliyor. Ancak çilek reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Özellikle çilek seçerken bunlara dikkat etmeniz gerekiyor.
Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyorYaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdiLahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçoğumuzun denediği halde istediği kıvamı bir türlü yakalayamadığı bu enfes yemeği hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. İşte bu noktada, 40 yıllık deneyime sahip bir aşçının püf noktaları devreye giriyor. Dağılmayan, tam kıvamında lezzetli lahana sarması için usta bir aşçının sırlarını keşfetmeye hazır olun…
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyorTürk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyorAyva reçeli, hem kendine özgü tadıyla hem de göz alıcı kırmızı rengiyle sofraların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Ancak, reçelin kararması ve renk kaybı gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün. Bu noktada, ayva reçelinin kıpkırmızı ve kararmayan bir şekilde hazırlanması için izlenebilecek püf noktalar ve özel bir tarife odaklanmak, bu lezzeti mükemmelleştirmenin anahtarı olabilir. İşte, parlak ve kararmayan ayva reçeli tarifinizde kullanabileceğiniz önemli ipuçları ve lezzet dolu detaylar….
Sokak arası lezzetlerin peşindeYemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
Yazın hazırla kışın tüket! Turşu, reçel, konserveYazın hazırlanılan bazı yiyecekler, kışın taze ve leziz tatlara devam edebilmemiz için önemli. Şimdi sana efsane üçlünün kısa tariflerini vereceğiz.
Kuraklık nedeniyle gül rekoltesi yarı yarıya düştüIsparta'nın Gönen ilçesinde, gül yetiştiriciliğinin en çok yapıldığı Güneykent'te, bu yıl gül rekoltesi düştü. Belediye Başkanı Metin Kutsal, kuraklık ve yağış nedeniyle gül üretiminin yarı yarıya azaldığını, 1200 kilogramlık üretimin bu yıl 600-700 kilograma düştüğünü söyledi.
Tam bir lezzet rotası: MersinMersin cıvıl cıvıl bir şehir; vizyoner yöneticiler, müthiş bir güç birliği ve başarılı projeler... Kaplıcaları, termal suları, denizi, yaylaları ve de eşsiz mutfağıyla ışıldayan bir kent
Tüketimi yaygınlaşan kumkat ile haftalık 500 kilo reçel yapılıyor!Güney Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, turunçgiller ailesinden olan ve soyulmadan yenilme özelliğine sahip kumkat ile reçel yapımına başladı. Haftalık 400-500 kilo üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Kooperatif Başkanı Suna Çetin, pandemiyle birlikte ilginin arttığını söyledi.
Antalya'nın altın portakalı 'kamkat'ın hasadı başladıAntalya'da 'altın portakal' olarak da adlandırılan turunçgillerin atası kamkat hasadı başladı. Kamkatın kentte yılda iki kez hasadı yapılıyor ve üretim de yaklaşık 3 bin tona kadar çıkıyor.
Çam Kozalağı Reçeli Faydaları Nelerdir? Kozalak Reçelinin Hazırlanışı, Nasıl Yapılır?Reçeller özellikle kahvaltı sofralarında vazgeçilmez olan yiyeceklerden birisidir. Bu reçellerin doğal olmasından dolayı lezzetli ve şifa kaynağı olmaktadır. Bu şifa kaynağı ürünlerden birisi de kozalak reçelidir. Peki, çam kozalağı reçeli faydaları nelerdir? Kozalak reçelinin hazırlanışı, nasıl yapılır? Hangi hastalıklara iyi gelir? Sizlere çam kozalağı reçeli, yapılışı ve faydaları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Böğürtlen Reçelinin Faydaları Nelerdir? Böğürtlen Reçeli Hangi Hastalıklara İyi Gelir?Böğürtlen, oldukça önemli bir bitkidir. Bitkilerin içinde en çok bulanabilen ve her iklimde yetişebilen bir meyvedir. Bu nedenle de bulunması oldukça kolaydır. Böğürtlenin olduğu kadar reçelinin de büyük faydaları bulunmaktadır. Böğürtlen reçelinin faydaları nelerdir? Böğürtlen reçeli hangi hastalıklara iyi gelir? Böğürtlen reçeli nasıl elde edilir, nasıl tüketilmelidir? İşte, tüm detaylar.
Ocak Ayı Meyveleri Ve Sebzeleri Nelerdir? İsimleri İle Ocak MeyveleriYapılan araştırmalara göre kış aylarında diğer mevsimlere oranla çok daha fazla meyve tüketiliyor. Bunun en büyük nedeni meyvelerin A ve C vitamini içermesidir. Ocak ayında en çok tüketilen meyvelerin başında portakal, nar, elma ve mandalina geliyor. Ocak ayı meyve - sebzelerinin isimleri ve faydaları nelerdir? Sizin için derledik.
Deneme amaçlı başladı 20 dönüme çıkardıMersin'de ziraat mühendisi Sinan Berk, deneme amaçlı başladığı çarkıfelek meyvesinin üretimini 20 dönüm araziye çıkardı. Türkiye'de ilk defa ticari ürün olarak üretim yapmaya başlayan Berk, meyvenin üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyor.