23.11.2021 - 10:32 | Son Güncellenme:
Bu tarifleri hazırlarken büyüklerine yardım edebilir, hatta tariflerini onlarla paylaşabilirsin.
Şeftali reçeli
Malzemeler
-1 kg soyulmuş ve doğranmış şeftali
-800 gram şeker
-Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
Şeftalileri bir tencereye almalı ve şekeri üstüne dökerek 4-5 saat sulanması için bekletmelisin.
Sulanan şeftalileri ocağa koymalı ve pişirirken başında bekleyerek köpüklerini almalısın.
Karışım, koyulaşmaya başlayınca tereyağı ve limon tuzunu eklemeli ve kısa bir süre sonra ocaktan almalısın.
Kış aylarında bolca tükettiğimiz turşunun tarifine gelince… Öncelikle salatalık turşusu yaparken salatalıkların küçük ve taze olmasına dikkat etmelisin. Şimdi sıra geldi tarife…
1 kg minik salatalık, 1/3 su bardağı kaya tuzu, 1 su bardağı sirke (elma ya da üzüm), 5 su bardağı içme suyu, 1 çay kaşığı limon tuzu. Tüm bunları önceden temizleyip kuruladığım cam bir kavanoza yerleştirmelisin. Kavanoz ağzına kadar dolmalı. Sonra ağzını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün bekletmelisin. Turşun hazır!
Domates konservesi
-3 kg domates
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
Domatesleri soyup rendele ve tencereye doldur. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip kaynat. Kaynayan karışımı kısık ateşte karıştırarak 1,5 saat pişir. Sonra temiz kavanozlara doldur ve sıcakken ağızlarını kapat. Ters çevirerek soğumalarını bekle.