Son dakika küresel iklim değişikliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan küresel iklim değişikliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan küresel iklim değişikliği haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.841 küresel iklim değişikliği haberi bulunmuştur.
Son raporda ortaya çıktı! 'Karadeniz'de deprem küçük, etkisi büyük'Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Rize’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremi ve Çayeli ilçesinde dev toprak kütlesinin kayarak dolduğu dairede 1 kişinin hayatını kaybettiği heyelanı değerlendirdi.
TÜBİTAK projeleriyle yeni ufuklar açıyorİzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerle eğitimde yenilikçi ve kapsayıcı adımlar atmaya devam ediyor.
İnşaat malzemesi sanayisi 29 milyar dolarlık ihracat yaptıTürkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, "İnşaat malzemesi sanayisi Türkiye'nin en büyük üçüncü ihracatçısı ve 2023 rakamları ile 29 milyar dolar ihracatımız var." dedi.
''Kamunun büyük veri yönetişim yapısını yeniden organize ediyoruz''Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Afet yönetiminde, teknolojilerin yaygın olarak kullanımı, günümüzün en önemli gelişmelerinden biridir. Erken uyarı sistemleri, robotik ve insansız keşif araçları (İHA), mobil enerji tedariği teknolojileri ve yapay zekâ destekli afet lojistiği gibi yenilikçi çözümler, afet öncesinde ve sonrasında etkili müdahale imkânı sağlayarak can kayıplarını ve maddi zararları en aza indirmeyi amaçlamaktadır. Bu ihtiyacı gözeterek, kamunun büyük veri yönetişim yapısını yeniden organize ediyoruz'' dedi.
Emtia piyasasında yükseliş eğilimi hakimEmtia piyasasında, geçen yılın ardından görülen satış baskısının devamında özellikle merkez bankalarının faiz indirimlerine başlaması ve jeopolitik risklerin etkisiyle bu yılın 9 ayında yükseliş eğilimi hakim oldu.
‘Kaunos sular altında kalacak’Yeni bir çalışmada, iklim değişikliği nedeniyle deniz suyu seviyelerinde beklenen yükselmenin Türkiye ve Yunanistan kıyılarındaki tarihi alanlardan yüzde 55’inin sular altında kalma riskinin ‘çok yüksek’ veya ‘yüksek’ olduğu tespit edildi.
Ormanı temizle yangınlara dur deOrmanda kolay tutuşan yanıcılar temizlendiğinde yangınlarının yüzde 70’i önlenebiliyor. Biz de Milliyet olarak yangınlarına karşı sürdürülen mücadeleye destek vermek için belediyeler ve STK’larla el ele vererek “Ormanı Temizle Yangınlara Dur De!” etkinlikleri düzenliyoruz
Türkiye'nin un ihracatı arttıTürkiye'nin un ihracatı ocak-temmuz döneminde 2 milyon tona çıkarken, elde edilen gelir 777 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Doç. Dr. Çomaklı açıkladı: Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede 'Erzurum' detayıAtatürk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emre Çomaklı, Erzurum'da etkili olan ve kent merkezinde olumsuzluklara yol açan sağanağın küresel iklim değişikliğinden kaynaklandığını vurguladı. Küresel iklim değişikliği ile mücadelede karbon salınımına dikkati çeken Doç. Dr. Çomaklı, "Erzurum olarak önemli bir avantajımız var” deyip açıkladı.
Emtia piyasası ilk yarıda zirvelere oynadıFed'in eylülde faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerden kaynaklanan olumlu fiyatlamaların yanında jeopolitik riskler, ABD'nin yaptırım kararları ve hava koşullarının etkisiyle zirveler öne çıkarken, tarım grubunda yön arayışı görüldü.
Şifa deposu sedir balı arıcıların yüzünü güldürdüTürkiye'nin bal üretiminde önemli bir yere sahip Mersin'de iklim şartları nedeniyle bazen 3, bazen de 5 yılda bir hasadı yapılabilen 'sedir balı' bu sene arıcıların yüzünü güldürdü. Sağıma başlanılan sedir balının kilogram fiyatının bin TL olduğu belirtildi.
‘Servi ile perdeleme riski düşürür’Türkiye’de çeşitli şehirlerde rekor sıcaklıkların yaşandığı haziran ayında orman yangını sayısı da geçen yıla göre yaklaşık 5 kat arttı.
Aşırı sıcaklar depremleri tetikler mi? Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den açıklamaİzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve AFAD- Afet Yönetimi Bilimsel Destek Kurul Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, sosyal medyada aşırı sıcakların depreme neden olup olmayacağı yönünde tartışmalar yaşandığına dikkat çekip konuya ilişkin açıklamama yaptı.
Çobanın kirpiyi takip etmesiyle ortaya çıktı! 30 milyon yıl önce oluştu, 351 basamakla iniliyorMersin'in Aydıncık ilçesinde Akdeniz'e sıfır konumda en az 30 milyon yıl önce oluştuğu değerlendirilen, bir çobanın kirpiyi takip etmesiyle ortaya çıkartılan Gilindire Mağarası yeniden yapılan giriş, ışıklandırma ve 351 basamaktan oluşan merdivenleriyle ulaşılan 'Aynalı Göl' ile hayran bırakıyor.
Çevre Komisyonu Başkanı Kurum'dan 'İklim Kanunu' açıklaması"Bütüncül bir yaklaşımla ülkemizin tamamını kapsayacak iklim dostu yeşil dönüşümü gerçekleştirmeliyiz." diyen TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, "Yeşil dönüşüm çalışmalarında en önemli adım hiç şüphesiz İklim Kanunu'nun yapılmasıdır" şeklinde konuştu.
Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye'de! Kritik uyarı: Sıcaklık 2 derece daha artarsa geri dönüş yokMuğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen ve dünyadaki ünlü fizikçilerin katıldığı 9'uncu Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2'nci Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024), burada başladı. Konferansta konuşma yapan Nobel Ödüllü İngiliz Bilim Adamı Geoffrey Levermore, ileriki dönemde insanlığı bekleyen en önemli ve en etkili krizlerden birinin iklim değişikliği olduğunu hatırlattı.
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdüYapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
Arıtılan sular tarıma akacakEvsel atık su arıtmada Türkiye’nin en büyük projesi, Afyonkarahisar’da hayata geçirildi. 1300 futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisine can olacak, ekonomiye yıllık 56 milyon TL’lik katkı sağlayacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Suyun her damlası değerlendirilecek” dedi.
Denizanaları denizleri bastı! Marmara ve Akdeniz’de su ısındı, kirlilik arttı...Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı deniz suyunu da ısıttı. Buna kirlilik de eklenince Marmara Denizi’ni denizanaları bastı. Uzmanlar, bu istilanın yeni bir müsilaj dalgasının habercisi olduğunu belirtirken, Marmara’da kirliliğin azaltılması uyarısı yapıyor.
Çay üreticilerine uyarı: 'Alternatif ucuz gübre' tehlikesiDoğu Karadeniz'de, üreticilere tavsiye edilen azot içerikli kompoze gübreler yerine daha uygun alternatif gübrelerin tercih edilmesi, çay tarımını olumsuz etkiliyor. Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Ucuz diye çayın geleceğine etki edecek bilinmeyen gübreleri kesinlikle toprağa vermemeliyiz. Bilinmeyen gübreler, çeşitli haşere ve böcekleri ortaya çıkarıp, toprağın yapısını da bozabilir dedi.
Küresel İklim Değişikliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.