Yağ çekmeyen patlıcan kızartmasının püf noktası! Öncesinde suyuna 1 kaşık ekleyinPatlıcan kızartması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak patlıcanın fazla yağ çekmesi, hem sağlığı olumsuz etkileyebilir hem de lezzeti bozabilir. Neyse ki, birkaç basit yöntemle patlıcan kızartmasını daha hafif ve lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte patlıcanların yağ çekmeden kızarması için bilmeniz gereken püf noktaları!
Çıtır çıtır patates kızartması için bir kaşık ekleyin! Çıtırtısı uzaktan duyulacakPatates kızartması, dünya çapında sevilen ve neredeyse herkesin favori atıştırmalıklarından biridir. Ancak bazen, evde yapılan patates kızartması dışarıdaki gibi çıtır çıtır olmaz. Çıtırlığını tam anlamıyla yakalamak için birkaç önemli ipucu ve doğal malzeme kullanmak gerekir. Eğer siz de patates kızartmanızı çıtır çıtır yapmak ve her lokmada o hoş çıtırtıyı duymak istiyorsanız, uygulamanız gereken bazı teknikler ve malzemeler var. İşte, mükemmel çıtırtıyı yakalamak için ihtiyacınız olan yöntemler...
Mastavra sürtmesi: Kadim kentin gizemli aroması2022 yılı Mastaura kazıları ile eşzamanlı gerçekleştirilen etnografik araştırmalarda tespit edilen, adına yerel halk tarafından “Mastavra sürtmesi” denilen yiyeceğin, eski çağlardan bu yana benzer şekilde tüketilmiş olabileceği düşünülüyor.
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı meğer buymuş! Kızartma tavasına 1 kaşık ekleyinPatates kızartması, hemen hemen herkesin favori atıştırmalığıdır. Ancak, evde yapılan kızartmalar genellikle restoranlardaki kadar çıtır ve lezzetli olmaz. Bunun başlıca nedeni, bazı ince detayları gözden kaçırmamızdır. İyi bir patates kızartması için doğru yöntem ve malzemeleri kullanmak önemlidir. Peki, çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı ne? İşte, kızartma tavasına eklemeniz gereken o 1 kaşık malzeme ve daha fazlası.
Yer: Taksim! Kokoreççide dehşet... Sevgilisini darbeden kişiyi garsonlar dövdüİstanbul Taksim’de kokoreççiye yemeğe gelen Burak K., kıskançlık tartışmasında sevgilisi Elif K.’ya kola ve patates kızartması da fırlatarak darbetti. Kadının darbedildiğini gören garsonlarda da Burak K.'yı tekme ve yumruklarla dövdü.
Fast food'çulara taş çıkartıyor! Çıtır tavuğu evde hazırlamak çok kolay, içi yumuşacıkPatates kızartması, tavuk ve daha pek çok yiyecek farklı mekanlarda hazır olarak tüketilir. Ancak bu tür lezzetlere erişebilmek için fast food yiyecekler hazırlayan mekanlara yönelmenize hiç gerek yok. İşte fast food'a taş çıkartan çıtır tavuğun tarifi. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olacak.
Haşlamak şart değil, üstelik yağ da çekmeyecek! Fırında çıtır karnabahar böyle yapılırHaşlama derdi olmadan, üstelik fırında, yağsız çıtır çıtır karnabahar yapılabildiğini biliyor muydunuz? Karnabahar kızartması yağ çekiyor diye endişeleniyorsanız bu fırında çıtır karnabahar tarifini denemelisiniz. Fırında piştiği için daha hafif olan bu karnabahar, favori akşam yemeğiniz olabilir!
Eski sevgiliden intikam için 70 kilo verdiMutsuz ilişkisi yüzünden 146 kiloya kadar çıkan Kaliforniyalı kadın, sevgilisinden ayrıldıktan sonra nasıl 70 kilo verdiğini anlattı.
Patlıcan kızartmasını bu teknikle kızartın! Asla yağ çekmiyorPatlıcan kızartması, sofraların sevilen lezzetlerinden biri olsa da, kızartma sırasında fazla yağ çekmesi birçok kişi için can sıkıcı bir durumdur. Ancak, doğru tekniklerle patlıcanları yağ çekmeden kızartmak ve hafif bir lezzet elde etmek mümkündür. İşte, patlıcan kızartmasının püf noktaları ve bu lezzeti hafif hale getirmenin yolları!
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Restoranda yediklerinizden katbekat daha iyi oluyorPatates kızartması, herkesin severek tükettiği bir lezzettir. Ancak evde yapılan patates kızartmalarının çıtırlığını tutturmak bazen zor olabilir. Restoranlarda yediğiniz o mükemmel kıvamı evde yakalamak istiyorsanız, birkaç basit püf noktası ile patateslerinizi çıtır çıtır yapabilirsiniz. İşte, çıtır patates kızartması yapmanın sırları ve evde restoran kalitesinde kızartma hazırlamanın yolları!
Emine Erdoğan: Koruyucu aileler çocukların hayat hikayesini baştan yazdıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, UNICEF ile kimsesiz çocuklara yönelik iş birliğini artırma gayretinde olduklarını belirterek, "Çünkü inanıyoruz ki çocuklar, uğruna savaşılacak yegane hazine, insanlığın ortak emanetidir. Bombalar altında hayatta kalmaya çalışan Gazze'nin çocuklarına, açlıkla mücadele eden Yemen'in çocuklarına, evini defalarca terk etmek zorunda kalan Kırım'ın, Ukrayna'nın çocuklarına dünya bir gelecek borçlu." dedi.
Çıtır çıtır patates kızartmasının püf noktası! Birkaç damlası yetiyorPatates kızartması, hemen hemen herkesin sevdiği bir atıştırmalık veya yemek yanıdır. Ancak, evde yapılan patates kızartmaları genellikle dışı yumuşak ve içi kuru kalabilir. Peki, dışı altın sarısı, içi yumuşak ve her lokmada çıtır çıtır olan mükemmel patates kızartmasını nasıl yapabilirsiniz? İşte, patates kızartmasını ustalaştırmak için bilmeniz gereken basit ama etkili bir teknik.
Şehir seferber oldu, Narin'i arıyor! Evine 20 metre mesafede kan lekeleri bulunduDiyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları havadan ve karadan devam ederken son dakika gelişmesi yaşandı. Narin Güran'ın evine yaklaşık 20 metre mesafede tespit edilen kan lekeleri ile ilgili valilikten açıklama yapıldı.
Şehir seferber oldu, Narin'i arıyor! Evine 20 metre mesafede kan lekeleri bulunduDiyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları havadan ve karadan devam ederken son dakika gelişmesi yaşandı. Narin Güran'ın evine yaklaşık 20 metre mesafede tespit edilen kan lekeleri ile ilgili valilikten açıklama yapıldı.
Fırına atınca çıtır çıtır oluyor! Fast food'a taş çıkartan tarif, daha sağlıklıPatates kızartması genellikle derin tavalarda kızgın yağ eşliğinde hazırlanır. Geleneksel kızartma yöntemlerinin yanı sıra daha az yağ kullanarak çıtır çıtır patatesler elde edebilirsiniz. Az yağ kullanarak hem vücudunuz hem de bütçeniz açısından yararlı bir şey yapmış olursunuz. İşte nefis patates tarifi.
Haşlama gibi patates kızartmasına son veren tüyo! 1 kaşığı patatesi çıtır çıtır yapıyorPatates kızartması, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzet. Ancak, evde yapılan patates kızartmalarının çoğu zaman istenilen çıtırlığa ulaşamaması, pek çok kişinin karşılaştığı bir sorun. Haşlama gibi patates kızartmalarına son veren ve sadece 1 kaşıkla patateslerinizi çıtır çıtır yapacak harika bir tüyo paylaşacağız.