Son dakika patlıcan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan patlıcan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan patlıcan haber sayfamızda...
Ele bulaşan inatçı patlıcan lekesi anında çıkacak! 3 malzemeyi karıştırın, kesin çözümMutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri de elbette ki patlıcandır. Farklı pek çok yemekte kullanılan patlıcanlar ellerimizde siyah bir leke bırakabilir. Patlıcan lekelerini geçirmek isteyenler doğal çözüm yollarını deniyor. İşte elleri patlıcan kokusundan ve lekesinden arındıran çözümler.
Narin'in cansız bedenini saklamıştı! İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın sorgu ve keşif görüntüleri ortaya çıktıDiyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19’uncu gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedini dere yatağına taşıdığı tespit edilen Nevzat Bahtiyar’a jandarma ve soruşturma savcıları eşliğinde yapılan olay yeri keşif ve sorgu görüntüleri ortaya çıktı.
Yüksek kalitede fiyat ne olmalı?Yemek-içme sektörü Türkiye’de bu işe gönül verenlerinçabasıyla son yıllarda belirli bir seviyeye geldi. Dünya ölçeğinde çok iyi mekanlar doğdu, çok güçlü lezzetler sunulmaya başlandı.
Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı! Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyorBirçok farklı alternatif için hazırlanabilen patlıcan, salatalarda, yemeklerde, soslarda ve daha bambaşka işlemlerde tercih ediliyor. Dolma veya kurutma yapmak için oyulan patlıcan içleri ise direkt çöpe atılıyor. Ancak bu besinin içini değerlendirerek bir lezzet şöleni oluşturmak mümkün.
Bir kentte daha kokarca paniği! 'Görüldüğü yerde imha edilmeli'Bir kentte daha, meyve bahçelerinde kahverengi kokarca görülmesi üzerine harekete geçildi. İl Tarım Müdürü konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan kahverengi kokarcalar Türkiye'de ilk olarak 2017 yılında Artvin ile İstanbul'da görülmüştü.
Patlıcan kızartmasını bu teknikle kızartın! Asla yağ çekmiyorPatlıcan kızartması, sofraların sevilen lezzetlerinden biri olsa da, kızartma sırasında fazla yağ çekmesi birçok kişi için can sıkıcı bir durumdur. Ancak, doğru tekniklerle patlıcanları yağ çekmeden kızartmak ve hafif bir lezzet elde etmek mümkündür. İşte, patlıcan kızartmasının püf noktaları ve bu lezzeti hafif hale getirmenin yolları!
Patlıcan kararıyorsa çözümü çok basit! Acılığını alıyor kararmayı önlüyorPatlıcan, mutfağımızın en lezzetli sebzelerinden biri olmasına rağmen doğru şekilde hazırlanmaması durumunda hem acı bir tat verebilir hem de hızlıca kararıp görsel olarak hoş olmayabilir. Ancak birkaç basit yöntemle hem patlıcanın acılığını alabilir hem de kararmasını önleyebilirsiniz. İşte patlıcanları kararmadan ve acı tat bırakmadan hazırlamanın püf noktaları!
Masterchef'te Mehmet Şef ile Bedri Usta arasında 'Urfa Kebabı' tartışması! Son eleme adayı belli oldu 'Masterchef Türkiye 2024'ün yeni bölümü yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada yarışmacılar potaya girmemek için mücadele etti. Bedri Usta'nın konuk olduğu bölümde yarışmacılardan Patlıcan Kebabı istendi. Mehmet Şef ve Bedri Usta'nın 'Urfa Kebabı' tartışması yarışmaya damga vurdu. İşte detaylar...
MasterChef Bedri Usta kimdir, kaç yaşında? Bedrettin Aydoğdu hayatı ve kariyeri...MasterChef'te bu akşam konuk olarak katılacak olan Bedri Usta ismi ile herkes tarafından bilinen Bedrettin Aydoğdu konuk olacak. Haftanın 7. ve son eleme adayının belirleneceği gecede Bedrettin Aydoğdu yarışmacılardan Patlıcan Kebabı yapmalarını isteyecek. Peki Bedri Usta kimdir? Bedrettin Aydoğdu kaç yaşında, aslen nereli?
Közleyince tadı da faydası da katlanıyor! Mideniz kuş gibi hafifleyecek, kansızlığa birebirPatlıcan, sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biri olsa da doğru tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çiğ hali zehirleyebilen bu sebze, doğru şekilde pişirildiğinde adeta bir şifa kaynağına dönüşüyor. Özellikle közlenmiş haliyle, patlıcan hem sindirimi destekleyen hem de vücuda birçok fayda sağlayan bir besin haline geliyor.
MASTERCHEF LA MELANZANE E LA RİCOTTA TARİFİ | La melanzane e la ricotta nasıl yapılır? MasterChef'te eleme gecesinde heyecanlı anlara tanık olundu. Elenmemek için ellerinden geleni yapan yarışmacılardan ikinci etapta şef tabağı yapmaları istendi. Danilo Şef'in özel tariflerinden olan 'La melanzane e la ricotta' gecenin yemeği oldu. İzleyenler ise La melanzane e la ricotta tarifini araştırmaya başladı. Peki, La melanzane e la ricotta nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte La melanzane e la ricotta tarifi...
Masterchef'te dokunulmazlık oyununu kazanan takım belli oldu! Mehmet Şef Nevzat'a fena kızdıMasterchef'te ilk dokunulmazlık oyununu kazanan takım belli oldu. Kıran kırana geçen mücadelede yarışmacılar Ege mezeleri hazırladı. Meze ağırlıklı bir mutfak hazırlanması istenen yarışmacılar birbirinden güzel tabaklar hazırladı. Nevzat'ın tabağının tadına bakmasına ise Mehmet Şef tepki gösterdi. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Masterchef'e yedeklerden giren ve elenen yarışmacılar belli oldu! Gözyaşlarına boğuldularMasterchef Türkiye'de ikinci gruptan yedeklere dört kişi seçildi. İlk turda patlıcan kullanılarak ikinci turda ise Şinitzel yaparak kıran kırana geçen yarışmada dört isim yedeklerde devam edecek ve ana kadroya geçmek için mücadele edecek. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Patlıcan sapı deyip geçmeyin! Bu hastalıklara şifa oluyorMutfaklarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patlıcanın sadece kendisi değil sapı da sağlık açısından önemli faydalar sunar. Genellikle atılan veya göz ardı edilen bu sap, birçok hastalığa karşı doğal bir destek olabilir. İşte patlıcan sapının faydaları...
Bugüne kadar çöpe atıyorduk! Patlıcan kabuklarının hiç duymadığınız faydalarıPatlıcan, mutfaklarımızda sıkça kullanılan ve sevilen bir sebzedir. Ancak çoğumuz, patlıcanın lezzetli iç kısmını kullanırken kabuklarını çöpe atarız. Aslında patlıcan kabukları, sağlığımız için birçok fayda sunan değerli besinlerle doludur. İşte patlıcan kabuklarının bilinmeyen faydaları ve neden çöpe atılmaması gerektiği hakkında bilmeniz gerekenler...
Hobi olarak başladı, sahibi oldu! 'Yüksek verimle kazancınızı katlayabilirsiniz'Önce evinin bahçesinde hobi olarak başladı, sonra sahibi oldu! Ziraat Bankası'ndan 28 yıl önce sera kurmak amacıyla kredi alarak bu işe başlayan Münire Güler, şimdilerde 20 dönümlük alanda üretim yapıyor. "Benim için dünyanın belki de en değerli şeyi üretmek" diyen Güler, yaşadıklarını anlattı.
Patlıcan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.