Püf Noktası Haşlama gibi patates kızartmasına son veren tüyo! 1 kaşığı patatesi çıtır çıtır yapıyor

Haşlama gibi patates kızartmasına son veren tüyo! 1 kaşığı patatesi çıtır çıtır yapıyor

01.07.2024 - 17:08 | Son Güncellenme:

Patates kızartması, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzet. Ancak, evde yapılan patates kızartmalarının çoğu zaman istenilen çıtırlığa ulaşamaması, pek çok kişinin karşılaştığı bir sorun. Haşlama gibi patates kızartmalarına son veren ve sadece 1 kaşıkla patateslerinizi çıtır çıtır yapacak harika bir tüyo paylaşacağız.

Haşlama gibi patates kızartmasına son veren tüyo 1 kaşığı patatesi çıtır çıtır yapıyor

Patates kızartması, dünyanın dört bir yanında sevilerek tüketilen, çıtır çıtır dokusu ve lezzetiyle herkesin damak tadına hitap eden bir yiyecek. İster ana yemeklerin yanında garnitür olarak, ister atıştırmalık olarak tüketilebilir. Evde yapılan kızartmaların istenilen çıtırlığa ulaşması her zaman kolay olmayabilir. Doğru yöntemler ve püf noktalarıyla, evde de mükemmel çıtırlıkta patates kızartması yapmanın ise püf noktası çok basit. İşte çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı...

Haberin Devamı

MISIR NİŞASTASI EKLEYİN

Patateslerinizi çıtır çıtır yapacak malzeme, mısır nişastasıdır. Öncelikle, suda beklettiğiniz patates dilimlerini iyice kurulayın. Bu adım, fazla suyun kızartma yağında patlamasını önler ve çıtırlığı artırır.

Ardından, kuruladığınız patates dilimlerini geniş bir kaseye alın ve her 500 gram patates için 1 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin. Patateslerin her bir diliminin nişasta ile kaplandığından emin olun. Son olarak, patatesleri kızgın yağda, altın rengi alana kadar kızartın. Mısır nişastası, patateslerin dışını çıtır hale getirirken içini yumuşak tutar.

Haşlama gibi patates kızartmasına son veren tüyo 1 kaşığı patatesi çıtır çıtır yapıyor

SODA VE TUZ KARIŞIMI

Hurriyet.com.tr'de yer alan içeriğe göre çıtır çıtır patates kızartması için soda kullanılabilir. Bunun için bir kasede soda ve tuzu karıştırın ve patates dilimlerini içine ekleyin. Yarım saat kadar beklettikten sonra patatesleri süzüp kızartın. Soda ile patatesleriniz leziz ve kıtır kıtır olacak.

Haberin Devamı

Kıtır patatesler için bir başka öneri de sirkeli soğuk suda bekletmek. Suya birkaç damla sirke damlatın ve patatesleri de ekleyip bekletin. Patatesleriniz daha sert hale gelecek.

Yazarlar