Kesme tahtalarındaki gizli tehlike! Koruyucu kalkan oluyor, zeytinyağı en etkilisiKesme tahtası, mutfakta neredeyse her gün kullandığımız gereçlerdir biridir. Sıklıkla kullanıldığı için çabuk yıpranmaya başlayan bu gereç, sürekli bıçak darbesi alır. Bu durum hem kesme tahtasının hem de bıçakların kullanım ömrünü kısaltır. Kesme tahtasını koruyucu kalkana dönüştürmek için bu yöntemleri uygulayın.
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
Kurban etlerini doğrarken nasıl bir kesme tahtası kullanılmalı?Kurban Bayramı'nda etlerin kesimi konusunda hijyen kuralları büyük önem taşıyor. Peki, kurban etlerini doğrarken plastik mi, metal mi, tahta mı yoksa cam kesme tahtası mı kullanılmalı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Bengisu Ay, bakın neler söyledi...
Mutfaktaki istenmeyen kokular nasıl giderilir?Mutfakta vakit geçirmek eğlenceli olsa da mutfak kokuları bazen bu eğlenceye gölge düşürebiliyor. Peki mutfaktaki istenmeyen kokular nasıl giderilir? Aslında mutfak kokularını gidermek ise aslında sandığınızdan daha basit. Mutfak kokularını gidermek için öneriler: