Son dakika Kebap haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kebap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kebap haber sayfamızda...
Son dakika... Tarım Bakanlığı ifşa etti: Domuz eti skandalıTarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş gıdalar ile taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünler listelerini güncelledi. Bakanlık bir markada daha domuz eti çıktığını açıkladı. İşte sahte ürün ve üreticileri...
Lezzetten tarihe turistik rota: AdanaTürkiye turizmini 12 aya ve 81 ile yaymak için yurt içinde destinasyon çeşitliliği giderek artıyor. Turist çekme potansiyelini yükselten şehirlerden biri de Adana.
Japonlar bizden 8 yıl önde! Künefeyi seçen kaybeder: 'Biraz da Türk neşesi şart'Dünyanın en uzun yaşayan insanları arasında Japonlar açık ara önde yer alıyor. Ülkede 100’üncü yaş günlerini kutlayan amcalar, yeşil çaylarını yudumlarken torunlarının çocuklarıyla oynayan nineler var. 110 yaşını geçenlere ise ‘süper asırlık’ diyorlar. Japonların uzun ömür sırlarını anlatan Dr. Mehmet Portakal, "Türk işi ömür uzatma teknikleriyle de uzun yaşam mümkün" diyerek sağlıklı ve uzun ömrün sırrını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Sevgilisine çiçek yerine kebap buketi yaptırdıMuğla'nın Bodrum ilçesinde 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sıradışı bir hediye hazırlayan bir kadın, sevgilisi için çiçek yerine kebap buketi yaptırdı.
Lokum gibi kebap kestane pişirmenin püf noktası! Kabuğu kendiliğinden ayrılacakKış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde adeta lokum gibi yumuşacık olur ve kabuğu kolayca kendiliğinden ayrılır. Evde kestane pişirirken çoğu kişi sert kabuğunu soymakta zorlanır ya da içi tam olarak yumuşamaz. İşte kestanelerinizi mükemmel kıvamda pişirmenin püf noktaları!
Türkiye'de kestane üretimi arttıMarket ve pazarlarda kilosu 100 ila 300 lira arasında değişen fiyatlardan satılan kestane, damak çatlatan kebaba dönüşünce fiyatı 700 liraya, ağızları tatlandıran şekeri yapılınca ise bin 500 liraya kadar çıkıyor.
Türkiye’den 15 bin kilometre uzağa göç! '2 senede 200 bin dolar ciro yaptık'Türkiye'den 15 bin kilometre uzakta yeni bir yaşama adım attılar. Her ikisi de mühendis olan İrem-Emir Donikoğlu, hiç kimseyi tanımadıkları bir ülkede, her şeye sıfırdan başladı. Önce garsonluk yaptılar, sonra kendi işlerini kurdular. "Keşke şu an Türkiye’ye ışınlanabilsek dediğimiz çok an var" diyen çiftle, göç kararlarını ve yaşadıklarını konuştuk.
Bu kadarına da pes! Bilmeden pek çok kişi tüketiyor: İçeceklerde bulunan 3 tehlikeSağlığı tehlikeye düşüren gıdalar listesine her geçen gün yenileri ekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşın sağlığını hiçe sayan, hileli ürünleri ifşalamaya devam ediyor. Son listede pide harcı, bitki karışımlı içecek, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı ve zeytinyağının içerisinden çıkanlar adeta pes dedirtti. Konuyla ilgili gıda denetim uzmanı, ‘gıda terörü yapıyorlar’ diyerek içeceklerde bulunan 3 tehlikeli maddeyi milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar...
İsveç'ten tatil için geldiği İstanbul'da gözaltına alındı! Kebapçı Musa'ya büyük şokİsveç'ten tatil için geldiği İstanbul'da gözaltına alındığında çalınan kimlik bilgileriyle işlenen suçları öğrenince hayatının şokunu yaşayan kebap ustası Musa A, suç tarihinde yurt dışında olduğunu belgelemesi, kanında uyuşturucuya rastlanılmaması, kira kontratındaki imzanın da ona ait olmadığının anlaşılması üzerine ceza almaktan kurtuldu.
‘Bir işletme göze de hitap etmeli’Alaçatı’daki “Kebapta Ramazan Usta”nın sahibi Ramazan Güler, müşteri taleplerine yanıt olarak mekanını 80 kişilik kapasiteye çıkararak 2025 yılına yeniliklerle hızlı bir giriş yaptı.
Lokum gibi kebap kestanenin püf noktası! Kabukları kendiliğinden ayrılıyorKebap kestane, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, mükemmel kıvama ulaşmak ve kabukların kolayca soyulmasını sağlamak için bazı püf noktalarını bilmek gerekir. İşte kabukları zahmetsizce ayrılan ve lokum gibi yumuşacık kestane yapmanın detaylı sırları!
Tavuk kebabına yağ, salça değmesin! Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyorTavuk kebabı, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hafifliği, pratik hazırlanışı ve baharatlarla zenginleşmesi, herkesin damak zevkine hitap edebilir. İster ızgarada ister fırında, isterseniz şişte hazırlayın, tavuk kebabı her haliyle lezzetli bir yemektir. Hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var.
‘Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var’Alaçatı’nın simge mekanlarından Avrasya Lokantası, geleneksel Anadolu mutfağını modern dokunuşlarla sunuyor. Sahibi Mustafa Dumanlıdağ, “Bizi seçiyorlarsa bir sebebi var” diyor.
Kebap ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.