26.02.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:
SEÇKİN ŞENVARDAR- Ramazan ayı cumartesi günü başlarken, iftar menülerini açıklayan İstanbul’un gözde otelleri ile lüks restoranları yine fiyatlarıyla cepleri yakacak. Bu yıl kişi başı lüks iftar sofrasına oturmanın bedeli bin 675 lira ile 6 bin lira arasında değişirken, dört kişilik bir ailenin iftar maliyeti Ata altın (23 bin 950 lira) fiyatını bile geride bırakıyor. En pahalı iftar sofrası bu yıl kişi başı 6 bin liralık menü fiyatıyla Çırağan Palace Kempinski oldu. Oteldeki Tuğra restoranda çorba, iftariyelik, salata, balık ya da et ile tatlıdan oluşan menü ile iftar yapmak isteyenler kişi başı 6 bin lira ödeyecek. İki farklı iftar menüsü olan Four Seasons Otel’in Aqua Restoran’daki açık büfe iftar fiyatı kişi başı 4 bin 95 lira, Ocakbaşı Restoran’da fiks menü fiyatı ise kişi başı 5 bin 250 lira...
İstanbul Boğazı’ndaki otellerin sofralarına kıyasla daha uygun fiyata oruç açmak isteyenler için farklı alternatifler de mevcut. Osmanlı ve Akdeniz mutfağıyla öne çıkan Nişantaşı Hünkar Restoran’da kişi başı bu yıl 2 bin 400 liraya ek yüzde 10 servis ücreti talep ediliyor. Et restoranı Nusret’te ise iftar çorbası ve Ramazan tabağı yanına alakart olarak sipariş verenler ortalama 3 bin lira öderken, dışarıda iftar açmak isteyenler için en uygun fiyatlı restoran ise Nişantaşı Develi Kebap oldu. Restoranda çorba, iftariyelik, soğuk mezeler, ara sıcaklar ile seçmeli olarak kebap, döner, kuzu şiş ve tatlı ile sunulan menü için kişi başı istenen fiyat 2 bin 550 lira... Bu fiyata ek olarak bir saatlik 400-500 lira arasında değişen vale ücretinin de eklenmesiyle dört kişilik bir aile iftar için 10 bin 700 lirayı gözden çıkarmış olacak.
Swiss Otel Sabrosa Restoran: 3 bin 750 lira
Mekânda ‘7 Bölge 7 Tat’ adıyla Türkiye’nin zengin mutfağından oluşan iftar menüsü sunuluyor. Her akşam farklı bir bölgenin mutfağından seçilmiş yedi sıcak yemek, yedi soğuk başlangıç ve meze, yedi tatlı ikram ediliyor.
Raffles Hotel: 4 bin 950 lira
Bol çeşit iftariyelik, çorbalar ile çeşitli etli menüleriyle dikkat çeken lüks otel ve restoranların bu yıl iftar sofraları için belirledikleri kişi başı menü fiyatları ise şöyle:
Çırağan Palace Kempinski İstanbul: 6 bin lira.
Four Seasons: Otelde iki farklı iftar menüsü mevcut. Aqua Restoran’da açık büfe kişi başı 4 bin 950 lira. Ocakbaşı Restoran’da ise 5 bin 250 lira.
Mandarin Oriental İstanbul: 4 bin 500 liraya ek yüzde 10 hizmet bedeli.
CVK Park Bosphorus İstanbul: 3 bin 600 lira.
Nişantaşı Hünkar: 2 bin 400 liraya ek yüzde 10 servis bedeli.
Nusret: 3 bin lira.
Develi Kebap: 2 bin 550 lira.
Kaşıbeyaz Florya: 2 bin 500 lira.
Olden: 3 bin 850 lira.
The Grand Tarabya: 2 bin 800 lira.
Ramazan Bingöl: 2 bin 250 lira.
Oba Restoran: Bin 675 lira.
The Ritz Carlton: 3 bin 600 lira.