Son dakika İskorpit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İskorpit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İskorpit haber sayfamızda...
MasterChef All Star'da haftanın eleme adayları belli oldu! 'Şov değil yemek yapmaya geldim'MasterChef All Star'da haftanın üçüncü ve son takım mücadelesi nefes kesen bir rekabete sahne oldu. Mavi ve kırmızı takım yarışmacıları üçüncü oyunda düello yaptı. Sıra elemeye gelince ise yarışmacılar arasında tansiyon yükseldi. İşte MasterChef All Star son bölümünde yaşananlar...
Dışı zehirli, içi lezzetli balık: İskorpitDış görünüşü ve zehirli dikenleri nedeniyle pek rağbet görmeyen iskorpit (çarpan) balığı, lezzeti ve faydaları ile dikkat çekiyor.Balık sezonunun kapanmasının ardından tezgahları kültür ve olta balıkları süslüyor. Somon, levrek, çipura ve alabalık gibi kültür balıklarının yanı sıra iskorpit balığı da tezgahlarda bulunuyor. Görünüşü ile korkutan dışı zehirli balık, bir kez tadanlar için ise vazgeçilmez oluyor.
Ramazan’da mezgit ve somon rağbet görüyorRamazan ayının balık sezonunun son günlerine denk gelmesiyle tezgâhlarda satışlar azaldı. İftarda balık tercih edenler ise mezgit ve somona rağbet gösteriyor.
‘Denizin kraliçesi’ Marmara’ya döndüMarmara Denizi’nin başbelası müsilajın yıkıcı etkisi yavaş yavaş azalıyor. Gebze-Eskihisar’da yapılan gece dalışlarında dip canlılığının eskiye dönmeye başladığı gözlemlenirken, bölgeyi terk eden kırlangıç balığının geri döndüğünü görmek büyük sevinç yarattı.
‘Sualtı’ndan zafer çıkardılarGörevde bulunduğu süre içerisinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun sayısız başarılara imza atmasını sağlayan Başkan Prof. Dr. Şahin Özen, “Sualtı zenginliklerimizi korumayı ve sualtı sporlarındaki gelişmemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Marmara'da 40 metreden çıkardılar! 'Bölgedeki her şey ölecek'Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz koordinesinde 13 kişilik ekip, 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, denizleri hayalet ağlardan temizliyor. Denizel ekosisteme ciddi zarar veren hayalet ağların temizlenmesi iskorpit, eşkina, sargos, karagöz, izmarit, mezgit, çırçır, ıstakoz, yengeç ve mercanların yok olmasını önleyecek. 40 metre derinliğe kadar inen ekip, şu ana kadar 5 dönüm alanı kaplayacak kadar gırgır ağı, 1 trol ağı ve 100 metre uzatma ağını sudan çıkardı.
8 Harfli Kelimeler Nelerdir? En Çok Kullanılan 8 Harf İçeren Kelimelerİnsanlar, doğaları gereği topluluk halinde yaşarlar. Tarih boyunca da bu böyle olmuştur. Toplum içerisinde yaşayan insan için doğru, etkili ve etkin iletişim çok önemlidir. Ancak bu şekilde kişi kendisini doğru ifade edebilir ve karşılıklı sağlıklı iletişim kurulabilir. İletişim de konuşarak olur, bu sebeple dili bilmek ve düzgün kullanmak gerekir. Günlük dilde yani konuşma dilinde bazı sözcüklerin ön plana çıktığı görülür. İşte bu bağlamda 8 harfli kelimeler merak konusu olmaktadır. 8 harfli kelimeler nelerdir, en fazla kullanılan 8 harfli kelimeler ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
İskorpitle dünya şampiyonluğuDünya Su Altı Sporları Konfederasyonu’nun (CMAS) her yıl düzenlediği Su Altı görüntüleme yarışmasının 18’incisi Portekiz’in Maderia Adaları’nda gerçekleşti.
Yayamın Mutfağı’ndan Kalpazankaya’yaAdalar, İstanbulluların nefes alma durakları, aynı zamanda lezzet noktalarıyla da öne çıkıyor. Enfes tatlara bir vapurla yolculuk mümkün
Kaybolmadı su altında felakete yol açtı!Marmara Denizi’nde çevre felaketine dönüşen müsilaj etkisini yavaşlatmadı. Adalar, Çanakkale ve Darıca’da balık yuvalarının ve mercanların üzerine çöktüğü görüldü
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir? Hangi Balık Türü Hangi Mevsimde Tüketilmelidir?Her mevsim tüketilen besleyici besinler arasında bulunan balık oldukça fazla tercih edilmektedir. Ancak hangi mevsimde hangi balığı seçeceğinizi bilmiyorsanız eğer, öncesinde bunu öğrenmeniz çok daha önemlidir. Hangi mevsimde hangi balık yenir? Hangi balık türü hangi mevsimde tüketilmelidir? Hangi mevsimde hangi balığın tüketileceğine dair tüm detayları derledik.
Hangi balık ne zaman yenmeli, nasıl tüketilmeli?Mevsiminin taze balıkları tezgahlardaki yerini aldı. Besleyici özelliği ile bilinen balık hakkında bilgi veren Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Gökhan Taşpınar, “Şu anda tüketilmesi en güzel balıklar; Deniz Levreği, Lüfer, Kofana, Palamut, Torik, Uskumru, Barbun, Tekir, Minekop, İskorpit, Lipsöz, Akya, Karagöz ve Trança’dır” dedi. İşte detaylar...
Dışı zehir, içi altın! Tadanlar vazgeçemiyorSırtındaki zehirli iğneleri ve çirkin görüntüsü ile dikkat çeken iskorpit balığı, lezzeti ile balık restoranlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Barış Oğur, "Görüntüsünün altında mükemmel bir et var. Fosforu çok yüksek bir balık. Parkinson ve Alzheimer hastalıklarına iyi geldiği biliniyor" diye konuştu
Denizlerin çirkin balığı restoranların gözdesiSırtındaki zehirli iğneleri ve çirkin görüntüsü ile dikkat çeken İskorpit, görüntüsünün aksine lezzeti ile balık restoranlarına gidenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
İ Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri Nelerdir? Baş Harfi İ Olan Hayvanlarİ harfi üzerinden başlayan Türkiye'de birçok farklı hayvan bulunmaktadır. Dünyanın değişik bölgelerinde farklı isimler üzerinden bilinseler dahi, Türkçeye çevrilişi kapsamında bu hayvanları değerlendirebilirsiniz. Peki, i harfi ile başlayan hayvan isimleri nelerdir? Baş harfi İ olan hayvanlar hakkında bilmeniz gerekenler
Bir İstanbul klasiği: AdalarDeniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
2018'de kişi başı balık tüketimi, 6,14 kilogram olduTürkiye'de 2018 yılında, ihraç edilenlerle birlikte 628 bin 631 ton deniz ürünü tüketime sunuldu. Kişi başına ortalama balık tüketimi ise bir önceki yıla göre yüzde 11.8 artarak 6,14 kilogram oldu.
Uzmanından balık yeme rehberiİstanbul’da yüzlerce yıllık balık kültürünü yaşatmak için her İstanbullunun Boğaz balıklarını tanıması gerektiğine dikkat çeken deniz ürünleri gurmesi Süleyman Dilsiz, “Boğaz’ın balıklarını; mevsimlerini, pişirilmesini ve boyunu posunu bilmek İstanbullu olmanın koşulu olmalı” diyor...
1 metrelik oltayla 2 adet 20 kiloluk dev sinarit yakaladıAv sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçıların dışında olta meraklıları da denize açıldı. Bursa'dan Güney Ege'nin serin sularına açılan olta balıkçıları 20 kilogram ağırlığında 2 adet dev sinarit yakaladı. Bursalı avukatın 5 metrelik tekneye çekmeye çalıştığı dev sinaritler bir başka balıkçı tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
Dokunmaya korkuyorlar ama özel müşterileri varZonguldak’ın Alaplı ilçesinde, dışı zehirli, içi lezzetli olarak bilinen iskorpit balığı, kilogramı 20 liradan satılıyor. Balıkçı Tuncay Yazgan, balığın hamsi, palamut, istavrit gibi lezzetli olduğunu söyleyerek, “Bazı vatandaşlar bu balığın çorbasını yaparak içiyorlar” dedi.
İskorpit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.