Son dakika immünoterapi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan immünoterapi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan immünoterapi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 169 immünoterapi haberi bulunmuştur.
'Yetiştirdiğim virüsle kanseri yendim' dedi! 2 uzman gerçeği anlattı: 'Umut verici olmasın'İkinci kez meme kanseri teşhisi aldığında neye uğradığını şaşırdı. Tedavi olmak istiyor ancak tekrardan kemoterapi almak istemiyordu. Bu sebeple aklına bilimin ve tıbbın sınırlarını zorlayan, etik tartışmalarını alevlendiren bir fikir geldi: Kendi yetiştirdiği virüsle tedavi olmak. Virolog Beata Halassy'in kullandığı tedavi yönteminin ardındaki gerçeği, kanser uzmanları Milliyet.com.tr'ye açıkladı.
Çaresiz kaldı, hastalığını ürettiği bakteriyle iyileştirdi! 'Eşimizi ter kokusuna göre seçeriz'Stajyer olarak gittiği Silikon Vadisi'nde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Uzun yıllardır bakteriler üzerinde derin araştırmalar yaptığı araştırmalarla yeri geldi kendi hastalığını tedavi etti, yeri geldi kimsenin cesaret edemediği deneylere imza attı. İşte "Eşimizi bile ter kokusuna göre seçeriz" diyen Bakteri Uzmanı Ali Rıza Akın'ın yaşadıkları ve ses getiren çalışmalarının hikayesi.
Akciğer kanseri aşısında Türkiye farkıAkciğer kanserine karşı tasarlanan ilk mRNA aşısı olan BioNTech’in BNT116’sı, küçük hücreli dışı akciğer kanserini (KHDAK) tedavi etmek ve tekrarlamasını önlemesi hedefiyle klinik çalışmalarını aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 ülkede sürdürüyor.
İnsanlık için büyük umut! Akciğer kanseri için ilk aşıAkciğer kanserine karşı dünyada ilk kez geliştirilen aşının klinik denemelerinin yapıldığı yedi ülke arasında Türkiye de yer alıyor. BNT116 adlı mRNA aşısı, bağışıklığı “savaş”a hazırlıyor.
'Marul Kafa' lakaplı Mehmet Yıldırım'ın acı günü! Annesi hayatını kaybettiTikTok ve Instagram'da ürettiği içeriklerle fenomen haline gelen ve 1.2 milyon takipçi sayısına ulaşan 'Marul Kafa' lakaplı Mehmet Yıldırım, bir süredir kanser ile mücadele eden annesi Havva Yıldırım'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.
İlk defa kişiye özel kanser aşısı uygulandı! Tümörü böyle yok edecek: 'Çok umut verici'Geçtiğimiz günlerde 55 yaşındaki bağırsak kanseri hastası, kendisine özel geliştirilmiş aşıyla tedaviye başladı. Tümör üzerindeki yok edici etkisi göz önüne alındığında kansere yönelik tedaviler için çığır açıcı olarak görülen kişiselleştirilmiş kanser aşılarıyla ilgili bilinmeyenleri, 2 Türk uzman tüm detaylarıyla Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Kolon ve rektum kanserlerinde kişiye özel tedavi dönemiMultidisipliner konseyler, genetik incelemeler, kolorektal kanser tedavisinde kişiye özel yaklaşımlar, hastaların tedaviye daha iyi yanıt vermesini ve yaşam kalitesinin artmasını sağlar. Modern tıbbın bu alandaki başarısını arttırır.
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta'Sabah uyandığında boğazında tuhaf bir his vardı. Ardından gıcık şeklinde başlayan öksürüğü yerini nöbetlere bırakıp günler, aylar hatta 1 yıl sürdü. Kimileri astım kimileri alerji dedi ancak içgüdülerine göre yaşadığı şey bambaşkaydı. Günden güne daha da kötüleşen genç kadın, doktorları ikna etme sürecinde bakın neler yaşadı.
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlışErkeklerde hayat boyu kansere yakalanma olasılığının yaklaşık yüzde 41, kadınlarda yüzde 39 olduğunu açıklayan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özge Gümüşay, toplumda kanser tanı ve tedavisinde doğru olmayan bazı inanışların bu süreci zorlaştırdığına dikkat çekti.
Tanyeli de 'Gideceğim' demişti! Küba aşısı kanseri bitiriyor mu?Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan ve tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamlayan Tanyeli, geçtiğimiz günlerde tedavisinin devamı için Küba'ya gideceğini açıklamıştı. Ünlü ismin paylaşımı bir kez daha gözleri kanser aşılarına çevirdi. Peki, bu yöntemin hastalığı ortadan kaldıran ya da tamamen iyileştiren bir etkisi var mı? Küba'dan gelen medikal onkoloji uzmanlarıyla birlikte çalışan Onkoloji Uzmanı Dr. Tayfun Hancılar anlattı.
Kanser tedavisine bütünleşik yaklaşımKanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle gün geçtikçe daha olumlu sonuçlar alınıyor. Gelişen teknoloji ve akıllı ilaçlar sayesinde hastaların yaşama süresi de uzuyor. Hastalara bütünleşik bir yaklaşımla tedavi olanağı da sağlanıyor.
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladıKovid-19 virüsüne karşı aşı geliştiren ve Türkiye'deki kamuoyunun Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in çalışmaları sayesinde daha yakından tanıdığı BionTech firmasının kanser aşısına yönelik deneylere başlaması birçok kişinin aklına "Yoksa kanser insan eliyle ortaya çıkarılmış bir hastalık mı?" sorusunu getirdi. Peki bu iddia gerçekten doğru olabilir mi? Kanser hastalığı gerçekten de insan eliyle ortaya çıkan bir rahatsızlık mı? Uzmanlar bu iddialara son noktayı koydu.
Cilt kanserine dair hayati öneme sahip 6 doğru! 'Güneş koruyucu engellemez'Cilt hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalması sonucu ortaya çıkan cilt kanserini tetikleyen birçok faktör bulunuyor. Prof. Dr. Necmettin Akdeniz, cilt kanseri hakkında doğru bilinen yanlışları tek tek sıraladı ve önemli uyarılarda bulundu.
Güneşli havalarda cilt sağlığına dikkat: Melanom riski artıyorYaz aylarında güneşin keyfini çıkarırken unutulmaması gereken bir şey var: Cilt kanseri riski. Yazın güneş ışınlarına fazla maruz kalma, tekrarlayan güneş yanıkları ve solaryum ölümcül sonuçlara yol açabilen bir cilt kanseri türü olan Melanom riskini artırıyor. Bristol Myers Squibb (BMS) Türkiye Medikal Direktörü Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı, Cilt Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında konuyla ilgili detayları paylaşıyor.
Aşıda ‘altın çağ’ı pandemi tetikledi2030 yılına kadar kanser, kalp ve birçok solunum yolu hastalığını önlemek amacıyla aşı geliştirilebileceği açıklandı. Bu tıbbi uzmanlık kapasitesi, gücünü tümüyle Kovid-19 aşısı üretmek için kullanılan mRNA teknolojisinden alıyor.
Ezber bozacak araştırma: Yaşlanmanın önüne geçilebilir mi?Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün(NIH), 25 milyon dolar fon ayırdığı ve bağırsak biyotasının kronik yorgunluğa yol açan en önemli faktörlerden biri olduğunu kanıtlayan araştırmanın ilk sonuçları yayınlandı.
Kanserde risk faktörlerine dikkatDünyada her yıl 10 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kansere karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Erken tanının hayat kurtardığını yineleyen uzmanlar, sağlıksız beslenme ve sigaranın kanser riskini artırdığını hatırlattı, spor ve kaliteli uykunun önemini vurguladı.
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararıAnkara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken; ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması yönünde nihai karar verdi. Kararda, ilacın kurumca karşılanmamasının yaşama hakkını sınırlayacağı; oysa devletin herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlü olduğu belirtildi.
Şeker hastalığını 2 yıl erteleyebilen ilaç! '14 gün kullanmak çok şeyi değiştirir'ABD'de yeni geliştirilen ve kullanım onayı alan bir Tip 1 diyabet ilacının hastalığı 2 yıl erteleyebildiği açıklandı. Bunun özellikle çocuklar ve gençlerin hayatı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, ilaçla ilgili detayları ve merak edilen noktaları anlattı.
Akıllı ilaçla kanser ile savaşını kazandıİzmir'de 7 yıl önce meme kanserini yenen Tülin Gece (39), ikinci çocuğuna hamileyken hastalığının tüm vücuduna yayıldığını öğrendi. Beyin, kemik, karaciğer, akciğer ve birçok alanda lenf bezi metastazları tespit edilen Gece'ye, görme kayıpları başlayıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşken, kemoterapi yerine akıllı ilaç tedavisi uygulandı. 8 ayda sağlığına kavuşan Gece, şimdi bebeğini sağlıkla kucağına alarak onunla ilgilenebilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Akıllı ilaçla kanser ile savaşını kazandıİzmir'de 7 yıl önce meme kanserini yenen Tülin Gece (39), ikinci çocuğuna hamileyken hastalığının tüm vücuduna yayıldığını öğrendi. Beyin, kemik, karaciğer, akciğer ve birçok alanda lenf bezi metastazları tespit edilen Gece'ye, görme kayıpları başlayıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşken, kemoterapi yerine akıllı ilaç tedavisi uygulandı. 8 ayda sağlığına kavuşan Gece, şimdi bebeğini sağlıkla kucağına alarak onunla ilgilenebilmenin mutluluğunu yaşıyor.
ABD'de yeni Tip 1 diyabet ilacına onay: Tedavide çığır açtıTip 1 diyabet hastalığının vücuttaki gelişimini geciktirecek bir immunoterapi ilacı ABD'de onaylandı. Uzmanlar, teplizumab adlı ilacın diyabet tedavisinde "yeni bir çağ" açtığını ve ilk defa yalnızca semptomlarla değil, hastalığın kendisiyle mücadele edildiğini belirtiyor.
30 yıl önce boşandılar, hastanede tekrar evlendilerKonya’da kanser tedavisi gören 65 yaşındaki Mehmet İlker Yeldan, hastalığını öğrenen ve kendisini yalnız bırakmayan 30 yıl önce boşandığı eşi ile tedavi gördüğü hastanede yeniden evlendi.
30 yıl önce boşandılar, hastanede tekrar evlendilerKonya’da kanser tedavisi gören 65 yaşındaki Mehmet İlker Yeldan, hastalığını öğrenen ve kendisini yalnız bırakmayan 30 yıl önce boşandığı eşi ile tedavi gördüğü hastanede yeniden evlendi.
Bir yıl ömrü kalmıştı... Hayalini gerçekleştirdi!Ölümcül beyin kanserine yakalanan ve bir yıl ömrü kaldı denen 22 yaşındaki Laura Nuttall, yapılacaklar listesindeki bir dileğini daha gerçekleştirdi.
İmmünoterapi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.