Son dakika hiperaktivite bozukluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hiperaktivite bozukluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hiperaktivite bozukluğu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 289 hiperaktivite bozukluğu haberi bulunmuştur.
Solak olmanın 10 gizli tehlikesi!Solak olmak zaman zaman rahatsız edici olabilir ama bu tehlikelerini kimse bilmiyor İşte Tüm solakların karşılaştığı gizli sağlık riskleri!
Zihinsel sağlığa şekerle yağ tehdidiSağlıksız beslenme çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi bilişsel sorunları tetikliyor.
Dijital dünyanın yeni hastalığı.. Ekran bağımlılığı evde huzur bozuyorAilelerin psikologlara başvurma nedenleri arasında ekran bağımlılığı ilk sıralarda yer almaya başladı. Günde 8-9 saatini ekran karşısında harcayan; yemek, uyku, öz bakım gibi temel ihtiyaçlarını aksatan hatta hastanede tedavi altına alınacak hale gelen çocuklar dahi var. Her 3 ebeveynden 1’i ekran bağımlılığı nedeniyle çocuklarıyla çatışırken, evdeki huzursuzluk boşanmaya kadar gidebiliyor.
Aileler hiperaktiviteyi yaramazlıkla karıştırıyor! Bireyleri hayat boyu olumsuz etkileyebiliyorDikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)’in ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve bireyleri hayatları boyunca olumsuz olarak etkileyebileceği için tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çeken Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melek Gözde Luş, çocuklarda DEHB hakkında bilgi verdi ve ailelere önerilerde bulundu.
Yeteneği şaşkına çeviriyor: 10 sene önce başladı, görmesi yetiyor
Trabzon'da küçük yaşta hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı konulan Yavuz Selim Yılmaz (29), saat ve takvim ajandalarıyla yakından ileniyor, 2005-2035 yılları arasında zaman dilimindeki herhangi bir tarihin hangi güne denk geldiğini birkaç saniye içinde söyleyebiliyor.
Yeteneği şaşkına çeviriyor: 10 sene önce başladı, görmesi yetiyorTrabzon'da küçük yaşta hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı konulan Yavuz Selim Yılmaz (29), saat ve takvim ajandalarıyla yakından ileniyor, 2005-2035 yılları arasında zaman dilimindeki herhangi bir tarihin hangi güne denk geldiğini birkaç saniye içinde söyleyebiliyor.
Duvarlardan bile geçen dalgalar içten içe kemiriyor! Bebek kameraları da kara listedeSaç kurutma makinasından WiFi kutularına, airfryer'dan cep telefonlarına elektrikli ve elektronik aletlerle çevrili yaşantımızda her dakika elektromanyetik akımlarla yükleniyoruz. Oysa insan vücudunun kaldırabildiği fizyolojik frekans aralığı ortalama 10 Hertz oranında. Peki, küçücük bir bebek elektromanyetik dalgalara ne kadar dayanabilir?
Konsantrasyon eksikliğine yol açıyor! Çocuğunuz sıklıkla eşyalarını kaybediyorsa dikkatÇocuğunuz ödevlerini yapmayı unutuyor, çabuk sıkıyor, eşyalarını sıkça kaybediyor veya kurduğu cümlelerde daldan dala atlıyor mu? Genelde çocuklara özgü olduğunu düşündüğümüz dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) gençlikte ve hatta yetişkinlikte etkisini göstermeye ve kişilerin hayatlarını zorlaştırmaya devam edebildiğini söyleyen Psikolog Duru Erdem, “Gençlik dönemindeki dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin ortak belirtileri olmasına rağmen, gençlerin yaşadıkları deneyimlerin çeşitliliği nedeniyle bu belirtiler farklılık gösterebilir” dedi.
Sabırsızlık, sakarlık! Çocukluk çağında başlıyor, yaşam boyu sürüyorDikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB), çocukluk çağında başlayan ve erişkinlik döneminde yaşam boyu devam eden bir rahatsızlık. Tanı ne kadar erken koyulursa tedavi etmenin o kadar kolay olduğunu kaydeden Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Yağmur Zorbozan, bilinmesi gerekenleri tek tek sıraladı.
El yazısı beynin dostuNöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor?Bıçaklama, tenekeleri dişleriyle parçalama, annesinin kolunu ısırarak etini koparma ve kendini tabancayla vurma. Bu saydığımız eylemlerin bazılarını geçtiğimiz günlerde bazılarını ise son yıllarda 3 ya da 4 yaşlarındaki çocuklar gerçekleştirdi. Peki, çocuklarda giderek yükselen bu öfke ve şiddetin arkasında yatan sebep ne? Aileler bu işin neresinde? İki uzman tüm detaylarıyla açıkladı.
Dikkat eksikliğine çare: Spor yapmakÇocuğunuz konsantre olamıyor, ödevlerini zamanında yapmıyor, aşırı konuşkan ve her an hareket halinde mi? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) belirtisi olan bu sorunlar karşısında bir uzmana başvurmak gerekiyor. Araştırmalar ise sporun DEHB üzerindeki olumlu etkisini ortaya koyuyor.
‘Alooo DEHB oldum’Büyükler boşuna “Bırak elinden o telefonu” demiyor! Araştırmaya göre, günde iki saat ve daha uzun süre akıllı telefon kullanan kişilerde, “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu” (DEHB) oluşma riski yüzde 10 oranında artıyor.
Satanist tarikat kabusu! Kan donduran istismarOtizm hastası kurban, başına geleceklerden habersiz, satanist ayinler yapan sapık tarikatın eline düştü. Zavallı kadın, esir kaldığı süre boyunca kabus dolu günler yaşadı. Kayıtlara geçen korkunç detaylar arasında; şiddet, tecavüz ve 'tanrılara kurban edilen köpek yavrusu' var.
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin!Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile disleksi sorunu yaşayan çocuklar, anlaşılamadıkları için okulda engellerle karşılaşabiliyorlar. Uzmanlara göre DEHB’de ilaç kullanımı, dislekside bireysel eğitimlere katılım ileride yaşanabilecek sorunları önemli ölçüde azaltabiliyor.
Dikkat eksikliğine dikkat!Şarkıları beş saniyede atlıyor, videoları hızlandırarak izliyor, metinlere şöyle bir göz gezdiriyor ve dikkatimizi uzun süre odaklamakta güçlük çekiyoruz. Peki dikkat eksikliği bozukluğunun farkında mıyız?
Sınavlar için sağlıklarıyla oynuyorlarSınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
Bir aylık fark bile eğitimini etkiliyorİlkokul 1. sınıfta 66 ile 72 aylık öğrenciler bir arada eğitim alıyorlar. 6 aylık fark fazla görünmese de 1 ay bile eğitimi etkiliyor. Akran zorbalığının nedenleri arasında yer alan bu durum, yaşı küçüklerde, kaygı ve depresyonu tetikliyor.
Lily Allen hastalığını açıkladıİngiliz şarkıcı Lily Allen, yakın zamanda kendisine dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi konduğunu açıkladı. Durumuyla ilgili konuşan Lily Allen, "Bir nevi ailemden geliyor. Bunun tespit edilebilmesinin tek nedeni, Amerika'da olduğum için" dedi.
Depremzedeler gönüllü hekimlerle doğum yaptıKahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzede gebe kadınlara yönelik çalışma yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı hekimler, ‘Türkiye genelinde Afet Gönüllü Hekimler Grubu’nu kurdu. Doktorların bu gruptan temas kurduğu depremzede gebe kadınlar, yapılan yönlendirmeler sayesinde bebeklerini sağlıkla kucaklarına aldı.
Çocuklarda uyku apnesine dikkatÖzel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Çocuğunuzun uykuda horlaması, hırıltılı solunumu, ağzı açık uyuması, huzursuz uyuması, uykuda yürüme ve kabus görmesi, sabah zor uyanması, gündüz dikkat sorunu ve hırçınlığı var mı?” sorunlarının önemine dikkat çekti.
Hiperaktivite Bozukluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.