Son dakika dikkat eksikliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dikkat eksikliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dikkat eksikliği haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.930 dikkat eksikliği haberi bulunmuştur.
Türkiye'den KKTC'ye ilaç ve tıbbi malzeme yardımıTürkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) hibe edilen ilaç ve sağlık malzemesinin ilk kısmı, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait askeri uçakla Ercan Havalimanı'na getirildi.
Solak olmanın 10 gizli tehlikesi!Solak olmak zaman zaman rahatsız edici olabilir ama bu tehlikelerini kimse bilmiyor İşte Tüm solakların karşılaştığı gizli sağlık riskleri!
Zihinsel sağlığa şekerle yağ tehdidiSağlıksız beslenme çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi bilişsel sorunları tetikliyor.
Meclis bunu tartışıyor: Sosyal medyada yaş sınırı kaç olmalı?BTK’nın 13 yaş altındaki çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamayı öngören bir çalışma yürütmesi yeni bir tartışma başlattı. Konuyu Milliyet’e değerlendiren Meclis Dijital Mecralar Komisyonu üyeleri, sosyal medyanın artık hayatın bir parçası haline geldiğini, uzman görüşleri doğrultusunda bir düzenleme yapılabileceğini söylediler.
Menopoz dönemi hangi değişikliklere yol açar?Menopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas menopoz döneminin kadın bedenine etkileri hakkında önemli bilgiler verdi
Dijital dünyanın yeni hastalığı.. Ekran bağımlılığı evde huzur bozuyorAilelerin psikologlara başvurma nedenleri arasında ekran bağımlılığı ilk sıralarda yer almaya başladı. Günde 8-9 saatini ekran karşısında harcayan; yemek, uyku, öz bakım gibi temel ihtiyaçlarını aksatan hatta hastanede tedavi altına alınacak hale gelen çocuklar dahi var. Her 3 ebeveynden 1’i ekran bağımlılığı nedeniyle çocuklarıyla çatışırken, evdeki huzursuzluk boşanmaya kadar gidebiliyor.
Aileler hiperaktiviteyi yaramazlıkla karıştırıyor! Bireyleri hayat boyu olumsuz etkileyebiliyorDikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)’in ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve bireyleri hayatları boyunca olumsuz olarak etkileyebileceği için tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çeken Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melek Gözde Luş, çocuklarda DEHB hakkında bilgi verdi ve ailelere önerilerde bulundu.
Gıdalarda kimyasal tehdit! Karıncalar bile yemiyor...Yiyeceğin dokusunu, görünümünü ve raf ömrünü artırmak için gıdalara karıştırılan kimyasallar insan sağlığını tehdit ediyor. Kanser ve psikiyatrik hastalıklara da yol açan kimyasallarla ilgili uzmanlar, ‘Neyin yenebilir olduğu konusunda hayvanlara bakın. Evde hazırladığınız kek yere döküldüğünde karıncalar yer. Ama endüstriyel kek yere düştüğünde karıncalar yemez’ diyor.
Duvarlardan bile geçen dalgalar içten içe kemiriyor! Bebek kameraları da kara listedeSaç kurutma makinasından WiFi kutularına, airfryer'dan cep telefonlarına elektrikli ve elektronik aletlerle çevrili yaşantımızda her dakika elektromanyetik akımlarla yükleniyoruz. Oysa insan vücudunun kaldırabildiği fizyolojik frekans aralığı ortalama 10 Hertz oranında. Peki, küçücük bir bebek elektromanyetik dalgalara ne kadar dayanabilir?
1 milyon öğrenci heyecanla bekliyor! LGS için son tüyolarLGS’de son dönemece girildi. 4 gün sonra, yaklaşık 1 milyon öğrenci hayalindeki lise için yarışacak. Uzmanlar, öğrencilerin kalan zamanı kendilerini yormadan, deneme sınavı çözerek değerlendirmelerini öneriyorlar. Sınav için son uyarı: Türkçe’de okuma, Matematik’te işlem hatalarına; Fen’de görsellere, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde soru köküne, İngilizce’de dil bilgisine, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde kavramlara dikkat!
Halsizlik, mutsuzluk, dikkat eksikliği! İşte bahar yorgunluğuna karşı 10 etkili öneriBahar geldiğinde günlerin uzaması ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vücut bu değişime uyum sağlamakta zorlanabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Oğuz, baharı enerjik geçirmek için beslenme ve sıvı tüketimiyle ilgili dikkat etmeniz gereken 10 kuralı anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenmeAraştırmalar; işlenmiş gıdalar, fast food yiyecekler ve asitli içeceklerin ruh sağlığını da olumsuz etkilediğini gösteriyor. Ergenlik döneminde öğrenme güçlüğü ve öfke patlamalarında fast food’un payı var.
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilirVitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
Konsantrasyon eksikliğine yol açıyor! Çocuğunuz sıklıkla eşyalarını kaybediyorsa dikkatÇocuğunuz ödevlerini yapmayı unutuyor, çabuk sıkıyor, eşyalarını sıkça kaybediyor veya kurduğu cümlelerde daldan dala atlıyor mu? Genelde çocuklara özgü olduğunu düşündüğümüz dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) gençlikte ve hatta yetişkinlikte etkisini göstermeye ve kişilerin hayatlarını zorlaştırmaya devam edebildiğini söyleyen Psikolog Duru Erdem, “Gençlik dönemindeki dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin ortak belirtileri olmasına rağmen, gençlerin yaşadıkları deneyimlerin çeşitliliği nedeniyle bu belirtiler farklılık gösterebilir” dedi.
Çocuklar ebeveynlerini neden dinlemez? İşte altında yatan sebeplerÇocukların ebeveynlerini bazı durumlarda dinlemeyebilir. Birçok ebevyn için can sıkıcı hale gelen bu durum nedeni üzerine düşünülmesi gereken bir konudur. Araştırmalara göre çocukların ailelerini dinlememesinin altında farklı sebepler yatıyor.
Bilgisayar oyunuyla test edildi! Hiperaktivite hayat verdiABD’de Pensilvanya Üniversitesi ile Hindistan Teknoloji Enstitüleri’nin yaptığı araştırma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) evrimle bağlantılı olduğunu ve ilk insanlara yiyecek bulmada avantaj sağladığını ortaya çıkardı.
Sabırsızlık, sakarlık! Çocukluk çağında başlıyor, yaşam boyu sürüyorDikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB), çocukluk çağında başlayan ve erişkinlik döneminde yaşam boyu devam eden bir rahatsızlık. Tanı ne kadar erken koyulursa tedavi etmenin o kadar kolay olduğunu kaydeden Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Yağmur Zorbozan, bilinmesi gerekenleri tek tek sıraladı.
El yazısı beynin dostuNöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
Dikkat Eksikliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.