Son dakika hileli gıda haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hileli gıda gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hileli gıda haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 167 hileli gıda haberi bulunmuştur.
Gıdaya anlık takipTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, taklit ve hileli gıda listelerinin artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılacağını belirterek, “Yeni sistemimiz guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacak” dedi.
Ramazanda güvenli alışverişin adresi: Metro!Bir arada olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatan Ramazan sofraları için Ramazan ayı boyunca sürecek tatlı bir telaş başlıyor! Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et - balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor.
Sosyal medyada tehlikeli tarif! Evde 1 litre sütten 'kaşar peyniri' yapanlar...Son zamanlarda sosyal medyada, '1 litre sütten 1,5 kilogram kaşar peyniri' yapıldığı iddia edilen tariflerin yer aldığı videolar, hemen hemen herkesin karşısına çıkıyor! Akıllarda ise tek bir soru var: Ortaya çıkan ürün gerçekten bir peynir mi? Uzmanlar, "Mümkün değil" diyerek çok ciddi uyarılarda bulundu.
Tek Tırnaklı Hayvanlar Hangileridir? Neden Eti Yenmez?İslam dinine mensup olan insanlar tarafından dinin gereği olarak dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlardan biri de yenmesi helal olan ya da olmayan gıdaların tüketilmesi olmaktadır. Müslüman olan insanların tüketmelerinin doğru olmadığı hayvan eti bulunmaktadır. Bu hayvanları tek tırnaklı olan hayvan türleri olarak ifade etmek mümkün olmaktadır. Peki, tek tırnaklı hayvanlar hangileridir? Neden tek tırnaklı hayvanların eti yenmez? İşte, tek tırnaklı hayvanların hangileri olduğu hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli detayları derledik.
Kıymalı pide değil, bakteri yuvası! Fiyatı 1 ila 5 lira...Midesi kazınanların aklına ilk gelen sokak yiyeceklerinden biri olan kır pidesi, sizi hasta edebilir! Fiyatı 1 TL ila 5 TL arasında satılan kıymalı pideler, bakteri ve virüs barındırıyor. Üstelik etli diye yediğiniz pidelerin içerisinden mercimek, bulgur ve soya da çıkabiliyor. Açıkta satılan bu gıdaları tüketmenin pek çok sağlık sorununa yol açacağını dile getiren Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uzman Dr. Ülkümen Rodoplu bakın neler söyledi
Balı nasıl isterseniz öyle yaparlarTağşiş ve bilgi kirliliğinin en yoğun olduğu gıda ürünü bal olarak gösteriliyor. Değerli bu üründeki tağşiş, firmalara büyük bir haksız kazanç kapısı da oluyor. Mücadele için bulunan her yeni metot da aşılıyor. Laboratuvar ortamında bile aromasına kadar üreten var. Doğru bal için kristalleşmeye ve etikete dikkat.
‘Ayvalık’ın kokusu var, kendisi yokSağlıklı yaşam bilinci özellikle Kovid-19 salgını süreciyle birleşince, gıdada ‘yararlı’ ürünlerin tüketimine yönelik önemli bir artış kaydedildi. Tüketici ‘daha fazla ödeyip, daha iyisini’ almak istiyor. Ancak işin ‘aslı’ pek de öyle değil. Zeytinyağına tohum yağları karıştıran da pahalıya satıyor. Üstelik zeytinin sadece ‘adı’ var. 5 litresi en az 170 lira olmalı denilen zeytinyağının 18 litresini 280 liraya satan var.
Piyasada sahteciliği en çok yapılan 6 gıda - Sahte gıdalar nasıl anlaşılır?Sahteciliği yapılan şeylerin başında hiç şüphesiz gıdalar yer alıyor. Yani dışarıdan satın aldığımız, sipariş ettiğimiz ya da yerine giderek yediğimiz, içtiğimiz gıdalar sandığımız gibi olmayabiliyor. O nedenle bu ürünleri satın alırken özellikle bakmanız gereken detayların olduğunu söylememiz gerekiyor. Haydi en çok sahteciliği yapılan 6 gıdayı ve bu ürünleri satın alırken sağlığınızı korumanın yolları okumaya buyurun... PEMBENAR ÖZEL
Sahteciye hapis gıdaya polisListe liste ifşa edildiği halde gıda sahteciliği bitmiyor. Sahteciliği caydıracak düzenleme Meclis’te. Uzmanlar düzenlemede hapis cezası, hatta gıda polisi ve gıda mahkemesi de olması gerektiğini söylüyor
Geçen yıl 115 bin gıda işletmesine 225 bin denetim yapıldı! İstanbul’da geçen yıl 115 bin gıda işletmesine 225 bin gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde en çok süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünlerinde hile çıktı. İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Et ve et ürünlerinde; sucukta, salamda ve bu tür ürünlerde dana etinden olması gerekende kanatlı eti, tek tırnaklı eti gibi yabancı etler, baş eti, kıkırdak dokusu gibi yabancı dokularla karşılaşabiliyoruz. Tereyağında bitkisel yağ tespit ediliyor. Yine zeytinyağında farklı yağlar tespit edebiliyoruz" dedi.
'Cezayı öderim, yoluma devam ederim; artık bitti'Gaziantep'te, ayçiçeği yağına soya karıştırdığı gerekçesiyle üreticiye 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verilmesi, 'hileli gıda' yargılamalarında emsal gösterilmeye başlandı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Büyükhelvacıgil, "Özellikle karışımla ilgili artık işlerin kolay olmayacağı, artık 'Ben cezayı öderim, yoluma devam ederim' şeklinin bittiği apaçık ilan edilmiş oldu" dedi.
Kahve ürünlerinin birçoğunun hileli olduğu tespit edildiYeni bir araştırma kahveseverlerin, kahve üreticileri tarafından nasıl aldatıldığını ortaya çıkardı. O çok sevdiğimiz kahve ürünlerinin birçoğu meğer kalite konusunda yerlerde sürünüyormuş!
Yapan doydu, yiyen yandıHileli gıdayla, yediğimiz içtiğimiz her şeyin içine ‘zehir’ katılmaya devam ediyor. Gıda işi yapan 400 bin firmanın yüzde 90’ı kayıt dışı çalışıyor. Denetimler ve yaptırımlar yetersiz. Dar gelirli çaresiz.TZD’nin yayımladığı son rapor ‘ucuz’ adı altında yüzlerce değişik hileli gıda ürününün hayatımıza girdiğini ortaya koyuyor. Konunun uzmanları ‘Üreticinin tek derdi para. Acil önlem alınması şart’ diyor
‘Denetimsiz gıdacılar büyük tehlike saçıyor’CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, hileli gıda sektörünün büyümesinde denetimlerin yetersiz kalmasının etkili olduğunu savunarak, “Yaklaşık 5 bin denetçiyle, 500 binin üzerinde iş yerinin sağlıklı denetimi, aksaklıkların tespiti, sorumlularının cezalandırılması ve teşhiri olanaksız” ifadesini kullandı.
Günde 6 milyon ekmek çöpe...Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ekmek israfının önlenmesine yönelik bir kampanya başlatıldığını belirterek, “Türkiye’de her gün 6 milyon ekmek israf ediliyor. İsraf edilen her ekmekte aç insanların hakkı var” dedi
Müzezzinoğlu: Hileli gıdaya hapis cezası geliyorSAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kasım ayında Meclis gündemine gelecek torba yasaya yanıltıcı reklamlara hapis cezası getiren hükümlerin ekleneceğini söyledi...
Sizin de başınıza gelebilir!2012 yılında sikayetvar.com sitesine gelen her 3 şikayetten biri bankalarla ilgiliydi. e-ticaret ve internet servis sağlayıcalıra, GSM operatörleri, özel hastaneler ve elektrik sayaçlarıyla ilgili şikayetler de hatırı sayılır ölçüde arttı. İşte sizin de başınıza gelebilecek şikayet konuları ve örnek kararlar
Helal gıdaya haram katmışlarGİMDES Başkanı Büyüközer, Türkiye’de tüketilen gıdaların büyük bölümünün helal gıda konusunda ‘şüpheli’ sınıfında yer aldığını söyledi.
Hileli Gıda ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.