Kıyamet senaryoları 2: AntibiyotiklerBilinçsiz kullanılan antibiyotikler bağışık sistemimize yapılan en büyük ihanetlerden biridir. Çünkü kendi bağışık sistemimizde düşmana bir kale inşa ediyoruz...
Kıyamet Senaryoları 1: Buzulların ErimesiBenzersiz fraktal özelliklere sahip ihtiyar gezegenimiz yaklaşık olarak 4.5 milyar yaşındadır. Kronolojik ömrünü tüm hızıyla devam ettiren gezegenimiz, son buzul çağından sonra ilk kez kitlesel bir yok oluş tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Bunun en büyük etkeni, iklim değişikliğinin buzullara olan dinamik etkisidir. Buzulların erimesi; yaşamın temel konjonktürlerini olumsuz etkileyecek ve kitlesel bir facianın temellerini oluşturacaktır...
Kaos, çözülmesi gereken bir düzendir: Kaos TeoremiBasit ve güçsüz bir kelebek kanatlarını çırparken dünyanın farklı bir yerinde bir kasırgaya neden olabilir. Zamanda yolculuk yapabilseydik ve geçmişe gidip yaptığımız hataları düzeltmeye çalışsaydık farklı bir hatanın temellerini oluşturuyor olurduk. Çünkü evren mükemmel bir düzen halindedir ve yaptığımız hatalarda düzenin bir parçasıdır. İşte karşınızda “Kaos Teoremi”.
Mavi gezegenimizin sonu geliyor: Ölümcül nüfus"Gezegenimizin sonu uzaylılar tarafından değil, insan elinden olacaktır..." Mavi gezegenimiz, Güneş sisteminde Güneş’e en yakın 3'üncü, en yoğun ve en büyük 5'inci, üzerinde yaşamın olduğu ve saf suyun bulunduğu bilinen tek gezegendir. 5 farklı katmandan oluşan gezegenimizin en belirgin ve büyük olanı su küresidir. Su küresi, yerkürenin yaklaşık olarak yüzde 70’lik bir kısmını kaplar, yaklaşık 193 ülkeyi barındırır.
Hatayı en aza indirgemek: Olasılık "Olasılık dışı, olasılıksız ama imkânsız değil..." Günümüzde olasılık kavramı üzerine düşünüldüğünde hayatımızın her alanında karşımıza çıkan ve yapmış olduğumuz seçimlerin en dinamik çözüm yolu sunan 'olasılık' kavramıdır.
Şiirleri efkârından: Bir garip Orhan VeliBugünkü yazımızda şiirlerini kendi efkârından alan günümüz şiirlerinin temellerini oluşturan naif bir kalemden bahsedeceğiz. İşte karşınızda Veli’nin oğlu Orhan Veli.
Oyunlar Kuramı nedir?Zamanda yolculuk yapabilseydik ve dünyanın oluşumundan günümüze kadar bir inceleme yapabiliyor olsaydık, yapmış olduğumuz incelemede var olan her şeyin bir oyundan oluştuğunu fark ederiz. Bu fikrin temel nedeni geçmişten günümüze var olan bütün dallarda amansız bir rekabet olmasıdır. Çünkü oyunların oluşumundaki temel yapı karşılıklı rekabettir. Rekabetlerin sonucunda kaybetmek ve kazanmak gibi iki farklı komplikasyon oluşturur. Ancak belirli bir rakibi yenebilmek için rakipten daha iyi tercih yapmak gerekir.
21. yüzyılın en iyi 5 dizisi açıklandıTelevizyonların eşsiz lezzetlerinden biri olan diziler, hayatımıza renk katmaya devam ediyor. The Guardian, profesyonel eleştirmenleri ve anketleriyle 21. yüzyılın en iyi dizilerini belirledi.
Dünyanın en büyük kütüphanesi: Britanya KütüphanesiGünümüzün dijital dünyasında kitaplar ceplerimizde ki akıllı telefonlara kadar sığdı ancak kitap kültürünün belirgin olduğu yerlerden biri de İngiltere’dir.
Mahkemenin müebbet gerekçesi: 3 günlük bebeğin...Erzurum'da bebeklerini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Harun Şimşek (48) ile ilişki yaşadığı kızının arkadaşı Dilara Kübra Arslan (22), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, öldürülen bebek cesedinin bulunamamasına rağmen verilen mahkûmiyet kararının gerekçesini, "Öldürülen 3 günlük bir bebeğin kendi kendisine hareket etme kabiliyetinin olmadığı, kendiliğinden ortadan kaybolmasının, bir yerlere gitmesinin veya gizlenmesinin mümkün olmadığı, cesedin bulunamamış olsa bile sanıklarca öldürüldüğü ve gömüldüğü mahkememizce kabul edilmiştir" diye açıkladı.