Yemeklerin şahı sade yağ! İçerisinde zararın zerresi yok, yüzde 99'ı sütmüşYabancı dillerde 'ghee' olarak da bilinen sade yağ, Osmanlı'da 'revgan-i sade' diye isimlendirilmişti. Türkçe'de ise saf yağ veya sade yağ olarak bilinen yağ tuzsuz tereyağından, su ve yağsız kuru maddeler uzaklaştırılmasıyla elde ediliyor. Tüm işlemlerin sonunda yüzde 99 oranında süt yağı barındıran sade yağ ortaya çıkıyor. Üstelik sayısız faydasıyla!
Ghee Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?Sağlıklı bir besin kaynağı olarak öne çıkan ghee yağı, günümüzde pek çok kişinin değerlendirdiği ve ayrıca merak ettiği kaynaklardan da biridir. Aynı zamanda doğal yöntemler üzerinden de yapılabilmektedir. Peki, ghee yağı nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır tüm detayları ile derledik.
Yemek pişirmek için en iyi 4 yağBir yemeğin en önemli özü ve gizli kahramanı yağdır. Son yıllarda özellikle sağlıklı ve bilinçli beslenme konusunda yemeklerde tercih edilen yağlar büyük önem taşıyor. Peki yemekleri pişirmek için hangi yağlar daha sağlıklı? İşte yemek pişirmek için en iyi 4 yağı sizinle paylaşıyoruz. PEMBENAR ÖZEL
Tüm yağlardan daha lezzetli: Sade yağ (Ghee) yapımı ve faydalarıBir yemeğin en önemli özü ve gizli kahramanı yağdır. Son yıllarda özellikle sağlıklı ve bilinçli beslenme konusunda yağlar büyük önem taşıyor. Uzmanlar sağlıklı yağ olarak zeytinyağı ve tereyağı tüketmeyi öneriyor. Ancak bu yağlardan daha sağlıklı ve lezzetli bir yağ var desek? Yemeklerinizin daha lezzetli ve daha sağlıklı olmasını istiyorsanız sade yağ en güzel tercihiniz olacak. Peki nedir bu sade yağ? Faydaları nelerdir ve nasıl yapılır? PEMBENAR ÖZEL
Kahverengi tereyağı nedir?Fransız mutfağının lezzet sırrıdır kahverengi tereyağı… Tereyağının içindeki birçok maddeyi etkin hale getiren bu işlem hem çok basit hem de oldukça lezzetli. Her yemekte kullanabileceğiniz kahverengi tereyağı ile yemeklerinize lezzet katabileceksiniz... Kahverengi tereyağı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…