VÜCUT EMİLİMİ YÜKSEKTİR
Bahsedildiği üzere sade yağ elde edebilmek için sütle yapılabilecek tüm ürünleri yapmak gerekir. Oldukça sabır isteyen bu süreç, lezzetli yemeklerin yapılması için şart. Sade yağın kalan yüzde 1'lik kısmını tuz oluşturur. Kendi ambalajında buzdolabında bir yıl gibi uzun bir süre saklanabilen yağ, tamamen doğal ve katkısız olduğundan hem çok sağlıklı, hem de çok lezzetlidir. Yemekler için bir iki tatlı kaşığı dahi yeterli olabilir. Oda sıcaklığında katılaşan sade yağ, vücut sıcaklığında erimeye başlar. Bu da onun vücut tarafından emiliminin ne kadar kolay olduğunun bir göstergesidir. Sade yağ yapmak içinse, 1 kilo tereyağını bir tavaya alıp, kısık ateşte erimeye bırakmak yeterli.