Yemeklerin şahı sade yağ! İçerisinde zararın zerresi yok, yüzde 99'ı sütmüşYabancı dillerde 'ghee' olarak da bilinen sade yağ, Osmanlı'da 'revgan-i sade' diye isimlendirilmişti. Türkçe'de ise saf yağ veya sade yağ olarak bilinen yağ tuzsuz tereyağından, su ve yağsız kuru maddeler uzaklaştırılmasıyla elde ediliyor. Tüm işlemlerin sonunda yüzde 99 oranında süt yağı barındıran sade yağ ortaya çıkıyor. Üstelik sayısız faydasıyla!
Asırlardır yapılıyor: Mide yakmayan, gaz yapmayan tek yağ! Omega-3 deposu çıktıSüt ürünlerinin en önemlisi olan ghee yağı, yereyağının sade yağa dönüştürülmesiyle elde edilir. Sütteki katı maddeler eritilerek sadeleştirilir. Birçok kişi, evlerinde bu çeşidi kullanmaya devam ediyor. Ghee yağının yaygın özelliklerinden biri de, birlikte tüketilen besinlerin mide problemlerine karşı koruyucu olmasıdır. İşte detayları.
Tüm yağlardan daha lezzetli: Sade yağ (Ghee) yapımı ve faydalarıBir yemeğin en önemli özü ve gizli kahramanı yağdır. Son yıllarda özellikle sağlıklı ve bilinçli beslenme konusunda yağlar büyük önem taşıyor. Uzmanlar sağlıklı yağ olarak zeytinyağı ve tereyağı tüketmeyi öneriyor. Ancak bu yağlardan daha sağlıklı ve lezzetli bir yağ var desek? Yemeklerinizin daha lezzetli ve daha sağlıklı olmasını istiyorsanız sade yağ en güzel tercihiniz olacak. Peki nedir bu sade yağ? Faydaları nelerdir ve nasıl yapılır? PEMBENAR ÖZEL