26.08.2021 - 12:03 | Son Güncellenme:
Belirli adımları takip etmek suretiyle bireysel olarak ghee yağı hazırlanmaktadır. Özellikle oldukça değerli ve önemli bir besin kaynağı olması üzerinden, son dönemlerde öne çıkan ve popüler hale gelen ürünler arasında yer alıyor.
Ghee Yağı Nasıl Yapılır?
Genel olarak ghee yağı, tereyağı belli bir ısıda ısıtılması ile beraber içinde bulunulan sütün arındırılması üzerinden yapılmaktadır. Böylece kullanırken tereyağı gibi herhangi bir şekilde köpürme yapmaz. Aynı zamanda yanma derecesi tereyağına göre daha yüksek olan ghere yağı, tortu veya yanma gibi durumlar meydana getirmez. Hiçbir şekilde akmayan ya da kokmayan, ancak lezzetli bir şekilde yemeklerde kullanılacak doğal bir yağ olarak öne çıkar.
Ghee Yağı Nerelerde Kullanılır?
Doğal bir yağ olarak öne çıkan ghee yağı, özellikle birçok farklı yemekte kullanılmaktadır. Daha hafif ve doğal olması ile beraber sağlıklı bir şekilde tüketim imkanı verir. Örneğin soten edecek zeytinyağı içerisinde ghee yağı kullanmak mümkün. Diğer yandan kabak kızartması, krep ya da yumurtalı ekmek seçenekleri üzerinde de kullanılmaktadır. Özel bir lezzet katması ile beraber hafifçe üzerinden yemeklerde bulunması gereken önemli besin kaynakları içerisinde yer alıyor.