Son dakika tereyağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tereyağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tereyağı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.754 tereyağı haberi bulunmuştur.
Tarım Bakanlığı ifşa etti: Eşek eti skandalıTarım ve Orman Bakanlığı gıdada sahtecilik yapan firmaları ifşalamaya devam ediyor. Yapılan denetimlerde Adana’da bir kasapta kırmızı et ürününde at ve eşek eti vakası gündeme geldi. Yeni listede çaya boya katılması dikkat çekti. Baharat, peynir ve zeytinyağında uygunsuzluklar tespit edildi.
Kitap kokusundan puding yaptı, kasesi 1400 lira! Ünlü şefin aklında İzmir varmışKitap kokusunu sevenlerden misiniz? Bir kütüphanede, sahafta veya kitaplarla dolu bir yerde dolaşmaktan o eski kitapların kokusunu içine çekmekten hoşlanıyorsanız dünyaca ünlü şefin kitap kokulu pudingi tam da size göre olabilir. Bir kitap kokusunu içine çekerek yeni bir tatlı reçete eden pasta dâhisi İspanyol şef Jordi Roca bakın eski yaprakları nasıl yenilebilir bir hale getirdi.
Türkiye'de ilk kez Trabzon'da yapıldı: Hayvancılığı daha da canlandırmak istiyoruzTürkiye'de en çok Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Jersey ırkı inekler için suni tohumlama projesi geliştirildi. Türkiye'de ilk kez Trabzon'da hayata geçirilen proje ile dişi Jersey sperması kullanılarak yapılacak suni tohumlama uygulamaları ile bölgedeki hayvancılık tekrar canlandırılacak.
Pilava serpilen karabiber meğer şifaymış! İçinde yok yok, yağ bile yaktırıyorTürk mutfağında ayrı bir yeri olan pilav, hemen hemen her yemeğin yanına yakışır. Üstelik sadece sade pilav değil birçok farklı alternatifle sofraları süsleyebilir. Pilavı lezzetlendirmek için tereyağı, et suyu ve farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Ancak en çok yakışan baharat da karabiberdir. Pilava karabiber dökmenin vücuda nasıl etkileri olduğunu hiç düşündünüz mü?
Almanya'da enflasyon rakamları açıklandıAlmanya'da açıklanan nihai veriler, gıda fiyatlarında son bir yılın en keskin artışının enflasyonun şubatta düşmesini engellediğini teyit etti.
Evde de yapılır, tereyağ varsa tamam! Lokuma dönüyor, 40 yıllık ciğerci tarifiEğer siz de dışı çıtır, içi yumuşacık, lokum gibi bir ciğer yemek istiyorsanız birbirinden lezzetli tariflerle nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Üstelik her biri evde kolayca yapabileceğiniz yemekler. İşte iftar sofralarını şenlendiren lezzetler.
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Tabakta dağılmayan su böreği hüner ister! Hazırını unutturacak, iyice harmanlayınSu böreği, Türk mutfağının en özel ve zahmetli lezzetlerinden biridir. Tereyağı kokusuyla iştah kabartan, kat kat açılan hamuruyla yumuşacık olan su böreğini herkes sever ama yapması ustalık ister. İşte püf noktalarıyla birlikte ustasından tarifi.
Binanın kaderini değiştiren asansör! 27 katı yürüyerek çıkacaklardı, öldüren gerçek2007’de yapımına başlanan InTempo, aradan geçen 14 yılın ardından 2021’de tamamlanmış ve kullanıma açılmıştı. Ancak 14 yılda hesaplanamayan, mimar ve mühendislerin unuttuğu iddia edilen detay milyonlarca euroluk gökdeleni neredeyse kullanılamaz hale getirmişti. O binadaki asansör detayı, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı’nda 36 kişinin ölümüne sebep oldu. Asansör ile bina arasındaki ilişkiyi, uzmanı açıkladı.
ABD’de yumurta AB’de tereyağı kriziİklim krizi başta olmak üzere su kısıtı ve hastalık riskleri dünyada gıda güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. ABD’de kuş gribi ardından yumurta; AB’de ise tereyağı fiyatlarında tarihi seviyeler görüldü. Enerji sorunu ve tüketici talebi de gıdanın geleceği üzerinde önemli bir etken haline geldi.
Avrupa'da satışı kısıtlanan tereyağında rekor üretimAvrupa'da maliyetler ve üretim yetersizliği nedeniyle fiyatları hızla artan ve satış kısıtlaması uygulanan tereyağında Türkiye geçen yıl 100 bin tonu aşkın üretimle rekor kırdı.
Taş gibi yoğurdun malzemesi dolaptaymış! 5 litreye 1 kaşık yetiyorTereyağı ile yoğurt mayalanabileceğini biliyor muydunuz? Yoğurt mayalarken neden içine tereyağı eklendiğiyle ilgili bilgi sahibi değilseniz haberimiz tam da size göre! Yoğurdun taş gibi tutması için tereyağı ile yoğurt mayalama teknikleri için kaydırmaya devam!
Her tanesi inci gibi kalacak! Pilav böyle saklanırsa 24 saat kıvamı değişmiyorPirinç pilavı, mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biridir. Tane tane dökülen, mis gibi tereyağı kokan bir pilav yapmak ustalık ister. Ancak onu saklamak da yapımı kadar önemli. Eğer pilavınız birkaç saat içinde lapa oluyorsa, böyle saklamalısınız.
Avrupa'da "tereyağı krizi" yaşanıyorAvrupa genelinde maliyetler ve üretim yetersizliği nedeniyle tereyağı fiyatında yaşanan yüksek oranlı artışlar, hem tüketiciler hem de ekonomi yönetimleri için soruna dönüştü.
Tuzlu kurabiye kıyır kıyır kalacak! Fırıncılar hamura katıyormuş, en basit yöntemTuzlu kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Çıtır çıtır dışı, ağızda dağılan kıvamı ve mis gibi tereyağı kokusuyla bir tepsi yapıldığında bile yetmez. Ancak birçok kişi evde tuzlu kurabiye yaparken, fırıncılardaki gibi kıtır kıtır bir lezzet elde edemiyor. Peki fırıncıların bu işin sırrı ne?
Tepsilerce hazırlansa da doyum olmuyor! Çöreğin çıtır sesi uzaktan duyulacakMis gibi tereyağı kokusu, fırından çıkan sıcacık hamurun o altın sarısı görüntüsü... Lezzetli bir hamur işi gördüğünde diyetini dahi bozabiliyor. Çay saatlerinin, kahvaltı sofralarının ve misafir ikramlarının baş tacı olan çöreği bir de böyle hazırlayın.
Süt üretimindeki artışın sektördeki yeni yatırımları teşvik etmesi bekleniyorSETBİR Yönetim Kurulu Başkan Coşkun, süt üretiminde yaşanan artışın, bu alanda yeni tesislerin kurulmasına olanak sağlayabileceğini belirterek "Ayrıca peynir, yoğurt, tereyağı, dondurma gibi katma değerli ürünlerin üretimini teşvik edecektir" dedi.
Tostun sırrıymış! Sanayide bile böylesi yapılmadı: Isıyı ayarlayıp, 2 dakika bekletinLezzetli bir tostun sırrı doğru ekmek seçimi, iç malzeme dengesi ve iyi bir pişirme tekniğinden geçiyor. Dışını tereyağı ile yağlamak, iç malzemeleri özenle yerleştirmek ve tost makinesinde doğru ısıda pişirmek mükemmel tostun püf noktalarından bazıları. Küçük dokunuşlarla, sıradan bir tostu bile enfes bir lezzet şölenine dönüştürebilmek için haberimizdeki ipuçlarından yararlanın.
Tereyağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.