Bayatlama derdinden kurtarıyor, kıyır kıyır oluyor! Tuzlu kurabiye hamuruna 1 çay kaşığı koyunHer saatte keyifle tüketilen tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin ve misafir ağırlamanın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Eğer pastaneden alınan tuzlu kurabiyeleri aratmayacak hatta onlardan daha lezzetli, ev yapımı kurabiyeler hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif hem sizi bayatlama derdinden kurtaracak hem de kıyır kıyır olacak.
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
Usta tatlıcı gizli sırrını açıkladı! Pastane usulü soğuk baklava tarifiBaklavaya yeni tat katan soğuk baklava sütlü ve hafif yapısı ile en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Son günlerde popüler olan bu lezzet evlerde de yapılabiliyor. Ancak soğuk baklava yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Usta tatlıcı soğuk baklava yapımının püf noktalarını açıkladı.
Hüngür hüngür ağlayan pasta tarifi: Tadı ile damak çatlatıyorAdının ağlayan pasta olduğuna bakmayın. Adı ağlatır tadı güldürür. Damak çatlatan ağlayan pasta yapması ise oldukça kolay. Çikolata ile kekin en güzel birleşimi olan ve misafirlerinize çayın yanına ikram edebileceğiniz ağlayan pasta tarifi…
Bakan Varank mutfakta! Önlüğü taktı, cantığı açtıAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
Bakan Varank mutfakta! Önlüğü taktı, cantığı açtıAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider? Lahana Sarmasının Yanına Yemek Ve İçecek TavsiyeleriLahana sarması Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden birisidir. Oldukça lezzetli olan lahana sarması ülkemizde çok sık tercih edilmektedir. Bununla beraber lahana sarması ile beraber yenilebilecek, sofralarda lahana sarmasının yanı yakışacak pek çok yemek türü de bulunmaktadır. İşte, tüm detaylar.
Fırında Tavuğun Yanına Ne Gider? Fırında Tavuğun Yanına Yemek Ve İçecek TavsiyeleriÖzellikle akşam yemeklerinde en sık tercih edilen yemeklerden birisi de tavuktur. Farklı çeşitlerde yapılan tavuk fırında hem lezzetli hem de daha hafif olmaktadır. Tavuk ile beraber lezzetli başka besinler de menülerinize ekleyebilirsiniz. Fırında tavuğun yanına ne gider sizler için derledik.
Ünü dünyaya yayıldı! İşte Van kahvaltısının sırrıKahvaltı denildiğinde herkesin aklına ilk olarak Van geliyor. Ünü dünyaya yayılan Van kahvaltısını geçtiğimiz günlerde CNN International da "Bu Şehir Neden Kahvaltıların Dünya Başkenti?" başlığıyla gündeme taşıdı. Peki Guinness Rekorlar Kitabı'na dahi giren ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Van kahvaltısının sırrı ne? Uzmanlar açıkladı.
Sokak arası lezzetlerin peşindeYemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
Haftanın mekanları...SERCAN KISMETDünya ve Akdeniz mutfağıNişantaşı’nın gözde mekanlarından İnno, gece eğlencesiyle olduğu kadar dünya ve Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetllerini harmanlayıp, sunuyor...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Diyarbakır sınırlarını aşan lezzetlerHaziranda Fişekhane’nin içinde açılan Fırın-ci Diyarbakır’ın geleneksel mutfağını İstanbul’da modern dokunuşlarla sunuyor.
Günün sahur menüsü: 1. günRamazan'ın ilk sahur gününe sağlıklı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Eğer ne hazırlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için gün gün sahur menüsü paylaşmaya devam edeceğiz. Birinci gün sahur menüsünde hem sizi tok tutacak hem de susatmayacak sağlıklı başlangıç yapabileceğiniz, muffin kalıbında sebzeli omlet, tam tahıllı poğaça ve kayısı kompostosu yer alıyor. Tüm bu lezzetlerin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız haberimizi okumaya devam edin. İşte 1. gün sahur menüsü...
Hikayeleriyle demlenen lezzetlerTüm gücünü çeşitliliğinden alan, mutfak zenginliğimizin yansıması olarak doğmuş bir sohbet ve tadım platformu olan SG İmalathane, SG Kömürlük ve SG Yarım Yamalak adlı kardeşleriyle sadece damağa değil yüreklere de hitap ediyor.
Mantı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir? Boşnak mantısı, Tepsi Mantısı, Kayseri Mantısı...Mantı nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Birçok ilde farklı şekillerde yapılan Mantı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. En çok bilineni Kayseri Mantısı olarak bilinse de Tepsi Mantısı ve Boşnak Mantısı gibi farklı mantı türleri de mevcuttur. İşte Mantı malzemeleri tarifi ve yapılışı...
Çin mutfağına genç bakışÇin mutfağının ülkemizdeki en iyi temsilcilerinden Dragon’un şimdi bir yavrusu var: Bebek Dragon. 33 yıllık deneyim ve lezzetler, İstanbul Boğazı’nın en güzel noktasında buluşmuş
Gez Trakya'yı gör dünyayıAyçiçeği tarlaları, üzüm bağları, Hıdırellez coşkusu, Istranca’daki mor yapraklı orman gülleri… Kakava şenlikleri, halaylar, şarkılar, renkli kâğıtlara yazılan dilekler… Zurna ve darbuka sesleri! Şaheser Selimiye Camii… Trakya, Türkiye’nin olağanüstü bir parçası
Çok kısa sürede hazır! Mikrodalga fırında pişen 5 tatlı tarifiSadece mikrodalga fırını kullanarak çok kısa sürede harika tatlılar hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Az ve öz malzemeler ile tatlı krizinizi ortadan kaldırabilir, bulaşık çıkarmadan fincan ya da bardak kullanarak mükemmel lezzetler yaratabilirsiniz. İşte mikrodalga fırında pişen 5 tatlı tarifi...
Geleneklerin kesişme noktası: Akdeniz mutfağıÜnlü Fransız gastronom Jean Anthelme Brillat-Savarin, 19. yüzyılın başlarında, “Bana ne yediğini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim” demiş. Akdenizli insanı da yediklerinden tanırsınız zaten!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarınızla yapabileceğiniz lezzetlerMustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda anne ve babaları çocuklarıyla birlikte mutfağa davet ediyoruz! Çocuklarınızla birbirinden lezzetli, her yaş grubu için yapabileceğiniz tariflere yer verdik. Çocuklar bu lezzetlerin tadına bayılmaktan ziyade, onları hazırlarken de büyük keyif alacaklar! İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarınızla yapabileceğiniz lezzetler...
Bifteği marine etme, mühürleme ve lezzetli bir şekilde pişirmenin yollarıFarklı pişirme yöntemleri bulunan biftek, damak tadına uygun şekilde seçim imkanı tanıyor. Sert bir et tipidir ve özenle seçilmiş danaların but kısmından alınarak hazırlanır. İşte biftek nasıl pişirilir? Fırında ve tavada biftek pişirme hakkında bilgiler.