Yunus Emre Akkor’dan Tavuklu Firik Pilavı
Yunus Emre Akkor’dan Tavuklu Firik PilavıYunus Emre Akkor ile Osmanlı Mutfağı - Tavuklu Firik Pilavı
1.12.2023Milliyet Tv
Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşması
Resepsiyon menüsünde modern-yöresel buluşmasıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni yasama yılı resepsiyonuna, Meclis tarihinde ilk kez hazırlanan “modern ile yöreselin” buluştuğu yemek menüsü damga vurdu.
3.10.2023Gündem
MasterChef İbrahim kimdir, nereli, evli mi? MasterChef İbrahim Gerköy hakkında bilgiler
MasterChef İbrahim kimdir, nereli, evli mi? MasterChef İbrahim Gerköy hakkında bilgilerMasterChef Türkiye yeni sezon yarışmacılarını seçiyor. Ana kadro için her gün bir yarışmacı balkona çıkıyor. İkinci grubun dikkat çeken isimlerinden birisi de İbrahim Gerköy. Peki, MasterChef İbrahim kimdir?
11.08.2022Bilgi Rehberi
Arap ülkelerinin tutkusu 'firik'te hasat başladı
Arap ülkelerinin tutkusu 'firik'te hasat başladıAraban Ovası'nda makarnalık sert buğdaydan yapılan ve Arap dünyasının tutkusu haline gelen firiğin hasadına başlandı. Sadece Araban Ovası'nda üretilen firik, yeşil buğday başaklarının ütücüler tarafından ateşten geçirilmesi ile oluşturuluyor. Son olarak değirmende kırılan firikler, Arap ülkelerinde kuzu etiyle birlikte yapılan baş yemek için hazır hale getiriliyor.
29.05.2019Ekonomi
10 kilo tuzun içinde pişiyor
10 kilo tuzun içinde pişiyorHatay'ın Reyhanlı ilçesinde Durmuş Alkan tarafından 1990 yılında icat edilen, yeğeni Erkan Alkan tarafından devam ettirilen 29 yıllık tuzda tavuk yemeği, beğeni ile tüketiliyor.İlçenin turistik ve tek piknik alanı içerisinde yer alan kafenin işletmecisi Erkan Alkan, tavuğun 10 kilo tuzla kaplandıktan sonra taş fırında 2 saat süreyle pişirime bırakıldığını söyledi. Tuzla bulanmasına rağmen pişen ve içerisine bulaşmayan tavuğu yiyenlerin isterlerse tuz ekleyebildiklerini belirten Alkan, Bundan 29 yıl önce amcam Durmuş Alkan tarafından bulunan ve bugüne kadar da devam eden tuzda tavuk yemeği halen güncelliğini koruyor. Pişirimden önce tavuk kekik, pul biber, karabiber ve biber salçası ile terbiye ediliyor. 10 kilo tuzla kaplanarak 2 saat süreyle taş fırında pişiriliyor. Tavuk tuzda pişmesine rağmen tuzdan etkilenmiyor ve servis ediliyor. Bu durum yemeğin bir özelliğidir. Amcamdan devraldığımız tuzda tavuk yemeğini yeğenleri olarak devam ettiriyoruz dedi.TUZDA PİŞİYOR AMA TUZSUZ Hazırlanışı sırasında yeteri kadar baharatlanan ve 10 kilo kaya tuzu ile kaplanan tavuk tuzsuz olarak servis ediliyor ve isteyenler tuz ekleyebiliyor. Tavuk firik pilavı ile yeniyor. Tuzun üzerine ispirto dökülerek yakıldıktan sonra tokmakla kırılarak tuzdan temizleniyor ve servis ediliyor. Bu durumda yemeğe ayrı bir özellik veriyor.
Gastroantep için geri sayım başladı
Gastroantep için geri sayım başladıUNESCO tarafından titizlikle seçilen Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 116 şehir arasında yer almayı başararak adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep, 20-22 Eylül tarihlerinde 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin de katılacağı “GastroAntep” Festivali, Gaziantep’in zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyacak.
17.09.2018Tatil
Gaziantep'te Gastornomi Festivali için geri sayım
Gaziantep'te Gastornomi Festivali için geri sayımUNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağına’ dahil edilerek adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep, gastronomi alanında elde ettiği haklı unvanı, uluslararası bir festival ile taçlandırıyor.
4.09.2018Tatil
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleriSade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.
20.06.2018Tatil
Rotana’dan Christmas'a özel akşam yemeği ve brunch
Rotana’dan Christmas'a özel akşam yemeği ve brunchKonuklarını ayrıcalıklı hizmet anlayışı ile ağırlayan, Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana, özel “Christmas Menüsü” hazırladı.
14.12.2015Kültür Sanat
Google'da 2014'te En Çok Neleri Aradık?
Google'da 2014'te En Çok Neleri Aradık?Google, Türkiye’de ve dünyada en çok aradığımız kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı “2014 Arama Trendleri” listesini açıkladı.
16.12.2014Teknoloji
Maç gecelerinin yeni adresi
Maç gecelerinin yeni adresiSuadiye’deki Crampon hem yemek yiyebileceğiniz hemde maç seyredebileceğiniz bir mekan. Hatta dans edip stand up gösterileri bile izleyebilirsiniz.
28.11.2014Cumartesi
İftar sofrası  için öneriler...
İftar sofrası için öneriler...“On bir ayın sultanı” ramazan geldi... Büyük oteller ve pek çok restoran iftar için lezzetli seçenekler sunuyor. AVM’lerde de ramazan etkinlikleri var
28.06.2014Pazar
Dünyada Türk mutfağı
Dünyada Türk mutfağıBugün dünyada patlıcan ve kuzu dendiğinde akla Türk mutfağı gelmeli. Bu hafta size, Türk ve saray mutfağından geliştirilmiş iki yemek tarifi sunuyorum
23.05.2014Cumartesi
Kuşbakışı Kapadokya
Kuşbakışı KapadokyaBalonla gökyüzünden bakıldığında büyüleyici bir coğrafyaya sahip Kapadokya. Peri bacaları, tarihi kiliseleri, yeraltı şehirleri, kaya otelleriyle dünyanın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri...
3.05.2014Pazar
Suriye mutfağı artık daha yakında
Suriye mutfağı artık daha yakındaFatih’te bulunan Şam Şerif adlı Suriye restoranı dokuz aydır hem yeni lezzetler keşfetmeye meraklı Türklere hem de ülkemizde yaşayan Suriyelilere hizmet veriyor
8.03.2014Pazar
ÖNYARGILARINI KIRMALI iNSAN
ÖNYARGILARINI KIRMALI iNSAN1. sınıf servisi, dekorasyonu, ambiyansı, eşsiz manzarası ve lezzetli yemekleriyle Raika, övgüyü sonuna kadar hak ediyor.
16.02.2013Cadde
ÇOCUKLARA ALTERNATİF MÖNÜLER - BULGUR, PiRiNÇTEN DAHA SAĞLIKLI
ÇOCUKLARA ALTERNATİF MÖNÜLER - BULGUR, PiRiNÇTEN DAHA SAĞLIKLIDüşük yağ ve yüksek posa oranıyla bulgur pek çok yönden pirinçten daha sağlıklı bir gıda. Kabızlığı ve bağırsak kanserini önleyen bulgur, vücuda dost
7.02.2013Cadde
Antep sofrasında 70 bin İstanbullu
Antep sofrasında 70 bin İstanbulluGaziantep Dernekleri Federasyonu’nca düzenlenen ”12. Gaziantep Yemek Şenliği” Kadıköy’de başladı
22.09.2012Gündem
Angelina Jolie’nin Ankara’da bir günü
Angelina Jolie’nin Ankara’da bir günüÜnlü sinema yıldızı ve BM Ösel Temsilcisi Angelina Jolie, Ankara’da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüştü. Abdullah Gül, Angelina Jolie’yi, “İnsanlık için ilham kaynağısınız” diyerek övdü
14.09.2012Siyaset
Türkiye'nin lezzet haritası
Türkiye'nin lezzet haritası2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan mutfağıyla zengin lezzetlere sahip bir ülkeyiz...
6.07.2021Bilgi
BiR KEZ BiLE OLSA DENENMELi
BiR KEZ BiLE OLSA DENENMELi‘Fine dining’ denince İstanbul’da akla ilk gelen mekanlardan biri X Restaurant.
22.03.2012Cadde
Antep yemekleri şenliğine 70 bin kişi bekleniyor
Antep yemekleri şenliğine 70 bin kişi bekleniyorGeleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliği’nin onuncusu, yarın İstanbul Kadıköy’deki Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek
24.09.2010Gündem
Çiçek’e ‘uzatma formülü’
Çiçek’e ‘uzatma formülü’Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklandıktan sonra tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in amiralliğe terfi durumu, Yüksek Askeri Şûra’nın kararlarının bugün açıklanmasıyla birlikte netleşecek
3.08.2009Siyaset
100 YTL cinayetine barış kuyruğu
100 YTL cinayetine barış kuyruğuGAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde 40 gün önce 100 YTL'lik fıstık bekçiliği alacağından çıkan ve 3 kişinin ölümüyle biten kavganın ardından 100 koyun kesilerek düzenlenen yemekte olaya taraf 3 aile barıştırıldı...
12.10.2008Gündem
İşte Türkiye'nin LEZZET HARİTASI
İşte Türkiye'nin LEZZET HARİTASI2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin bir mutfağa sahip olan Türkiye'nin lezzet haritası yapıldı. İşte il il ilginç 'özel' lezzetler...
5.01.2008Yaşam