Son dakika Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 225 dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu haberi bulunmuştur.
Zihinsel sağlığa şekerle yağ tehdidiSağlıksız beslenme çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi bilişsel sorunları tetikliyor.
Aileler hiperaktiviteyi yaramazlıkla karıştırıyor! Bireyleri hayat boyu olumsuz etkileyebiliyorDikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)’in ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve bireyleri hayatları boyunca olumsuz olarak etkileyebileceği için tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çeken Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melek Gözde Luş, çocuklarda DEHB hakkında bilgi verdi ve ailelere önerilerde bulundu.
Duvarlardan bile geçen dalgalar içten içe kemiriyor! Bebek kameraları da kara listedeSaç kurutma makinasından WiFi kutularına, airfryer'dan cep telefonlarına elektrikli ve elektronik aletlerle çevrili yaşantımızda her dakika elektromanyetik akımlarla yükleniyoruz. Oysa insan vücudunun kaldırabildiği fizyolojik frekans aralığı ortalama 10 Hertz oranında. Peki, küçücük bir bebek elektromanyetik dalgalara ne kadar dayanabilir?
Sabırsızlık, sakarlık! Çocukluk çağında başlıyor, yaşam boyu sürüyorDikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB), çocukluk çağında başlayan ve erişkinlik döneminde yaşam boyu devam eden bir rahatsızlık. Tanı ne kadar erken koyulursa tedavi etmenin o kadar kolay olduğunu kaydeden Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Yağmur Zorbozan, bilinmesi gerekenleri tek tek sıraladı.
El yazısı beynin dostuNöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
Dikkat eksikliğine çare: Spor yapmakÇocuğunuz konsantre olamıyor, ödevlerini zamanında yapmıyor, aşırı konuşkan ve her an hareket halinde mi? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) belirtisi olan bu sorunlar karşısında bir uzmana başvurmak gerekiyor. Araştırmalar ise sporun DEHB üzerindeki olumlu etkisini ortaya koyuyor.
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin!Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile disleksi sorunu yaşayan çocuklar, anlaşılamadıkları için okulda engellerle karşılaşabiliyorlar. Uzmanlara göre DEHB’de ilaç kullanımı, dislekside bireysel eğitimlere katılım ileride yaşanabilecek sorunları önemli ölçüde azaltabiliyor.
Dikkat eksikliğine dikkat!Şarkıları beş saniyede atlıyor, videoları hızlandırarak izliyor, metinlere şöyle bir göz gezdiriyor ve dikkatimizi uzun süre odaklamakta güçlük çekiyoruz. Peki dikkat eksikliği bozukluğunun farkında mıyız?
Bir aylık fark bile eğitimini etkiliyorİlkokul 1. sınıfta 66 ile 72 aylık öğrenciler bir arada eğitim alıyorlar. 6 aylık fark fazla görünmese de 1 ay bile eğitimi etkiliyor. Akran zorbalığının nedenleri arasında yer alan bu durum, yaşı küçüklerde, kaygı ve depresyonu tetikliyor.
Lily Allen hastalığını açıkladıİngiliz şarkıcı Lily Allen, yakın zamanda kendisine dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi konduğunu açıkladı. Durumuyla ilgili konuşan Lily Allen, "Bir nevi ailemden geliyor. Bunun tespit edilebilmesinin tek nedeni, Amerika'da olduğum için" dedi.
Çocuklarda uyku apnesine dikkatÖzel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Çocuğunuzun uykuda horlaması, hırıltılı solunumu, ağzı açık uyuması, huzursuz uyuması, uykuda yürüme ve kabus görmesi, sabah zor uyanması, gündüz dikkat sorunu ve hırçınlığı var mı?” sorunlarının önemine dikkat çekti.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nasıl anlaşılır?Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir, ne kadar yaygındır? Bir çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olduğu nasıl anlaşılır? Klinik Psikolog Ayşe Topak ve Klinik Psikolog İrem Göncüoğlu özellikle çocukluk döneminde belirtileri ortaya çıkan DEHB ile ilgili bilgiler verdi.
Zayıf notlar psikolojik sorunların habercisi mi?Akademik başarıdaki düşüşün ve zayıf notların bazı psikolojik rahatsızlıkların habercisi olabileceğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek, nörogelişimsel hastalıklara bağlı akademik problemlerin ilkokulun ilk yıllarında, bazı ruhsal hastalıklara bağlı ikincil gelişen akademik sorunların ise ortaokul ve lise yıllarında ortaya çıktığına dikkat çekti.
Her 4 çocuktan 1'i dijital bağımlıKovid-19 salgınıyla 18 yaşın altındaki çocukların ekran ve dijital platformlarda geçirdikleri sürelerde ciddi artış yaşandığını belirten uzmanlar, bunu "bağımlılık riski" olarak tanımlamaya başladı.
Yüz yüze eğitimin ilk ara tatiliİlk ve ortaöğretimdeki 18 milyon öğrenci için ara tatil bugün başlıyor. Derslerden uzaklaşmadan keyifli bir program yapılmasını öneren uzmanlar, tatilin çocuklar ve gençlerdeki psikolojik sorunların çözümü için de bir fırsat olduğunu söylüyorlar.
Eğitim tek çareleriDisleksi, hiperaktivite, dikkat eksikliği, otizm… Son yıllarda sıkça duyduğumuz bu sorunları yaşayan çocuklar, yaşıtlarıyla eğitim alırken pek çok engelle karşılaşıyor. Öğretmenler yeterli bilgiye sahip olmadığı için onlardan çabuk vazgeçiyor. Aileler, kendi çocuklarının eğitimi aksayacağı kaygısıyla bu çocukları aynı sınıfta istemiyor. Prof. Dr. Özgür Öner ise her çocuğun okula uyum sağlayabileceğine dikkat çekiyor
Son dakika haberi: 10 yaşına düştü! Uzmanlar uyardı: Öğretmenler dikkat etmeli!Koronavirüsün beraberinde getirdiği kaygı ve korkularla baş etmek kolay değil. Özellikle çocuklar en çok etkilenen yaş grupları arasında. Yapılan araştırmalar, pandeminin çocuklarda çok fazla psikolojik ve fizyolojik hasara neden olduğunu söylüyor. Uzmanlar, pandemi süreciyle birlikte kendine zarar verme eğiliminin 10 yaşına kadar düştüğünün altını çizerek, "Öğretmenler dikkat etmeli" uyarısında bulunuyor.
12 yaşındaki oğlunu öldürdü 'mahalle baskısı' dedi!Kayseri'de Haydar Elmacıoğlu’nu yaramazlık yaptığı için boğarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hasan Elmacıoğlu’na verilen cezayı Yargıtay onadı.
Mülteci çocuklar travma yaşıyorİstanbul’daki bir klinikte tedavi edilen sığınmacı çocukların ciddi psikolojik travmalar yaşadıkları, yüzde 40’ında psikomotor gelişim geriliği saptandığı ve yüzde 8.3’ünün cinsel istismar mağduru olduğu ortaya çıktı.
Dikkat Eksikliği Nedir? Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu Testi Nasıl Yapılır?Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çocuklarda ve gençlerde ruhsal ve davranışsal bozukluklar sınıfına girer. Dikkat eksikliği, otokontrol bozuklukları, davranışsal bozukluklar ve hiperaktivite ile ortaya çıkar. Toplumda dikkat eksikliği görülme olasılığı çocuklarda %8, gençlerde %6 ve yetişkinlerde ise %4 olarak tespit edilmiştir. Dikkat eksikliği nedir? Dikkat eksikliği nasıl tespit edilir? İşte, tüm detaylar...
Dikkat eksikliği belirtileri nelerdir? Yetişkinlerde ve çocuklarda hiperaktivite bozukluğuÇocuklarda ve yetişkinlerde sıklıkla görülen dikkat eksikliği, odaklanma problemini de beraberinde getiriyor. Başta yetersiz beslenme ve uyku bozuklukları olmak üzere birçok neden, dikkat dağınıklığına yol açmaktadır. Yetişkinlerde ve çocuklarda hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliğinin belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
Bipolar bozukluk nedir?Manik depresif bozukluk olarak da bilinen Bipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk belirtileri nelerdir? Bipolar bozukluk nasıl tedavi edilir? İşte Bipolar bozukluk hakkında bilmeniz gereken her şey...
Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.