Kaşar ya da beyaz peynir fark etmez, taş gibi kalacak! Streç film yerine fırın kağıdıPeynir, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip, besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Yüksek protein ve kalsiyum içeriğiyle öne çıkan bir seçenek olan peynir, aynı zamanda fermente bir gıda olduğu için doğru şekilde saklanmadığında hızla bozulabilir. Yanlış saklama yöntemleri ise peynirin tadını, dokusunu ve besin değerini olumsuz etkileyebilir. Peki, peynirin tadını ve tazeliğini uzun süre nasıl koruyabilirsiniz?
İlaçlı, tuzlu diye peyniri yıkayanları uyardı! Tehlike iplik iplik içine işliyor, kimse göremiyorPeyniri yemeden önce yıkamak gerektiğinden tost (eritme) peyniri tüketilmemesine pek çok iddia mevcut. "Biri altın değerinde ise, diğeri gümüş değerinde" diyen Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ise konuya bilimsel açıdan yaklaşarak peynir tüketimi, saklama koşulları ve tüketim tercihleriyle ilgili herkesin bilmesi gereken detaylar paylaştı.
Haydari nasıl yapılır? Haydarinin malzemeleri nelerdir?Meze denilince aklımıza ilk gelenlerden biridir haydari. Hemen hemen herkesin damak tadına uyan lezzeti, hafifliği ve günün her saatinde tüketime uygun olması sebebiyle oldukça beğenilen bir lezzeti vardır. Rakı sofrasının olmazsa olmazıdır ve yanında birkaç mezeyle daha enfes bir rakı sofrası kurulabilir. İşte size meşhur haydari tarifi, püf noktaları ve ona eşlik edebilecek diğer lezzetler…
Kaşar peynir mi daha sağlıklı beyaz peynir mi?Fiyatından, rengine, kokusuna kadar kaşar peynir ve beyaz peynir arasında büyük farklar bulunuyor. Üstelik sağlığımıza olan faydaları açısından da ikisi arasında uçurum var. Kaşar peyniri mi daha sağlıklı beyaz peynir mi sorusunu sizde sık sık soruyorsanız işte cevapları…
Beyaz peynirin az bilinen faydalarıYaptıkları çalışmaların neticesine göre bilim adamları peynirin içinde bulunan phenylethylamine' adlı bir kimyasalın kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiğini söylüyor.
Beyaz peynirin az bilinen faydaları!Yaptıkları çalışmaların neticesinegöre bilim adamları peynirin içinde bulunan phenylethylamine' adlı bir kimyasalın kan dolaşımını hızlandırdığı ve kandaki glikoz seviyesini yükselterek beyne aşk sinyalleri gönderdiğini söylüyor.