02.07.2024 - 16:52 | Son Güncellenme:
Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında hiç şüphesiz başı çeken börek el açmaya veya hazır yufka ile yapılabiliyor. Değişik tarifler ve şekillerle sunulan börekler özel günlerin ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Adını şeklinden alan muska böreği de vazgeçilmez çeşitlerden. Zonguldaklı ev hanımları muska böreğinin gizli tekniklerini açıkladı. İşte pratik muska böreği tarifi!
Muska Böreği Tarifi
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Beyaz peyniri ezip, ince doğranmış maydanozla karıştırın.
Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
Üçgen yufkalardan birini alın, üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. Geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve muska şeklinde sarın.
Açılmaması için bir kaba su koyarak uç kısmını batırın ve yapıştırın.
Kızgın yağda, her iki yönünü kızartarak servis edebilirsiniz.
MUSKA BÖREĞİ PÜF NOKTALARI
Yufkaları sararken, süt, sıvı yağ ve yumurta karışımıyla nemlendirin. Bu karışım, böreğin içinin yumuşak, dışının ise çıtır olmasını sağlar. Sararken sıkı sarın. Gevşek sarılan börekler pişerken açılabilir ve iç harcı dışarı taşabilir.
Yufkalarınızı 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uzun şeritleri ortadan ikiye bölün. Böreğin uç kısmına iç harcı yerleştirin ve yufkanın bir ucunu iç harcı kapatacak şekilde çapraz olarak katlayın. Sonra aynı işlemi ters yöne doğru tekrarlayın. Bu katlama işlemini yufkanın sonuna kadar devam ettirin. En son kalan ucu suya batırarak yapıştırın ve böreklerinizi tepsiye dizin.
Muska böreğinizi hazırladıktan sonra, uçlarının açılmaması için uç kısmını suya batırarak yapıştırmalısınız. Börekleri kızartırken, yağın iyice kızgın olmasına dikkat edin. Kızartma işlemi sırasında böreklerin her iki yüzünü de eşit şekilde ve kontrollü bir biçimde kızartarak, mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.