Maya derdi yok! Çay demlenene kadar yumuşacık poğaça tarifi
Maya kullanımı ve uzun süren hamur işlemleri bazen zaman alabilir. Neyse ki, işte size maya derdi olmayan ve çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek, yumuşacık bir poğaça tarifi! Bu tarifle, sıcacık poğaçaların lezzetiyle buluşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.
Mutfakta vakit geçirmek keyifli olabilir, ancak bazen uzun süren mayalama işlemleri veya hamurun kabarması için beklemek istemeyiz. İşte bu noktada, pratik ve hızlı tariflerin değeri ortaya çıkar. Maya derdi olmadan, çayınız demlenene kadar hazır hale gelebilecek yumuşacık poğaçaları yapmak oldukça cazip bir seçenektir. İşte 15 dakikada pratik poğaça tarifi.
Mayasız Poğaça Tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un (3. bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
1,5 paket kabartma tozu
İçi için:
1 kase ufaltılmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Yapılışı:
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Un miktarı markaya göre değişebilir, bu yüzden 3. bardaktan sonra kontrollü ekleyin.
Hamuru streç film ile kaplayıp 20 dakika dinlendirin.
Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.
Peyniri de ufalayın ve maydanozla karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açın.
İçine hazırladığınız peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatarak poğaça şekli verin.
Ayrıca yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz.
Kapattığınız kısma çatalla bastırarak çizikler atın. Bu işlem poğaçaların açılmamasını sağlayacaktır.
Şekillendirdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen poğaçalarınızı fırından alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!