Yağ çekmeyen çi börek! Hamurun içine katınca çıtır çıtır oluyor
Kahvaltılara çayın yanına oldukça sevilen çi börek yapması zor gibi gözükebilir. Ancak birkaç basit püf nokta ile misafirlerinize en lezzetli çi böreği hazırlayabilirsiniz.
Çi börek, kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da özel günlerde tercih edilen lezzetli bir atıştırmalıktır. Yumuşak dokusu ve içindeki peyniriyle öne çıkar. Çi börek tarifleri, kişisel tercihlere göre çeşitlilik gösterebilir, ancak genel olarak hamur ve iç malzemesi kombinasyonuyla hazırlanır.
Çİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler
500 g un
300 ml su
10 ml üzüm sirkesi
5 g tuz
Harcı için:
300 g beyaz peynir
60 ml su
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI
Hamuru için; tüm malzemeleri bir karıştırma kabında homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamur kıvam aldığında üzerini temiz bir bezle örterek yarım saat boyunca buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve 70 g'lık parçalara ayırın.
Her parçayı oklava yardımıyla ince bir şekilde açın.
Açılan hamurların orta kısmına iç harcı yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarına çatalla iz bırakın veya elinizle kıvırarak şekil verin.
Ayçiçek yağını kızdırın ve hamurları altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra fazla yağını süzerek havlu kağıdın üzerine alın.
Sıcak olarak servis edin.
Püf noktaları:
Hamur hazırlanırken eklenen sirke, yağın emilimini azaltmaya yardımcı olur.
İç harcına su eklemek, peynirin homojen dağılımını sağlar, böylece parçalı olmaz.
Kızartma sonrasında fazla yağı süzerek, böreklerin daha hafif ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.