Geri Dön

Yağ çekmeyen çi börek! Hamurun içine katınca çıtır çıtır oluyor

Kahvaltılara çayın yanına oldukça sevilen çi börek yapması zor gibi gözükebilir. Ancak birkaç basit püf nokta ile misafirlerinize en lezzetli çi böreği hazırlayabilirsiniz.

Yağ çekmeyen çi börek! Hamurun içine katınca çıtır çıtır oluyor

Çi börek, kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da özel günlerde tercih edilen lezzetli bir atıştırmalıktır. Yumuşak dokusu ve içindeki peyniriyle öne çıkar. Çi börek tarifleri, kişisel tercihlere göre çeşitlilik gösterebilir, ancak genel olarak hamur ve iç malzemesi kombinasyonuyla hazırlanır.

Haberin Devamı

Çİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler

500 g un

300 ml su

10 ml üzüm sirkesi

5 g tuz

Harcı için:

300 g beyaz peynir

60 ml su

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Yağ çekmeyen çi börek Hamurun içine katınca çıtır çıtır oluyor

YAPILIŞI

Hamuru için; tüm malzemeleri bir karıştırma kabında homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Hamur kıvam aldığında üzerini temiz bir bezle örterek yarım saat boyunca buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve 70 g'lık parçalara ayırın.

Her parçayı oklava yardımıyla ince bir şekilde açın.

Açılan hamurların orta kısmına iç harcı yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın.

Kenarlarına çatalla iz bırakın veya elinizle kıvırarak şekil verin.

Ayçiçek yağını kızdırın ve hamurları altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra fazla yağını süzerek havlu kağıdın üzerine alın.

Haberin Devamı

Sıcak olarak servis edin.

Püf noktaları:

Hamur hazırlanırken eklenen sirke, yağın emilimini azaltmaya yardımcı olur.

İç harcına su eklemek, peynirin homojen dağılımını sağlar, böylece parçalı olmaz.

Kızartma sonrasında fazla yağı süzerek, böreklerin daha hafif ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber