Son dakika antioksidan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antioksidan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antioksidan haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.148 antioksidan haberi bulunmuştur.
Sarma yaparken beyaz lahana haşlama derdine son veren teknik! Haşlanmış gibi yumuşuyorBeyaz lahana, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzedir. Özellikle C vitamini, K vitamini ve antioksidan içerikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak birçok kişi, beyaz lahanayı haşlamakla uğraşmak istemediği için bu sağlıklı sebzeyi tüketmekten kaçınır. İşte haşlama işlemini gereksiz kılacak doğal yöntemler!
Lahana yaprak yaprak açılacak! Tencerede 2 dakika tutmak yeterliymiş, suyu şifaKış sebzelerinin en sevilen ve besleyici yiyeceklerinden lahana, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Dolması, yemeği, turşusu yapılabiliyor. Evde lahana haşlamak isteyenler, bazı püf noktaları göz önünde bulundurmalı. İşte haşlama yapmanın en kolay yolları.
Bir kere yemek bile yeter! Hastalık yüzü görmeyen ikili: Etkisi ilaçla yarışıyorGünümüz modern dünyasında kalp sağlığı, herkesin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken bir konu haline gelmiş durumda. Ancak birçoğumuz kalp sağlığına faydalı, doğru besinler hakkında yeterli bilgi sahibi olmamakla birlikte, daha çok zararlı besinlere yöneliyoruz. Oysa bazı besinler, adeta kalbinizin doğal muhafızı, koruyucusu gibidir. Mesela, soğan ve sarımsak bu besinlerden sadece ikisidir. Her iki besin de güçlü antioksidan özellikleri ile kalp sağlığını korurken, ikinci beyin kabul edilen bağırsaklarımızdaki, faydalı bakterileri besleyerek sindirim sistemimizi de desteklemiş olur.
Yeni yıla parlayan ciltle girin: Gençlik aşısı ile tanışınYeni yıl, yeni başlangıçlar ve tazelenme demektir. 2025’e girerken kendinizi ve cildinizi şımartmanın zamanı geldi! Gençlik aşısı, cilt kalitesini arttırma ve parlaklık kazandırma konusunda etkili bir uygulama olarak dikkat çekiyor.
Mucize mantar Türkiye'de yetişiyor! Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktıTrakya Üniversitesi'nden (TÜ) Doç. Dr. Gülşah Gedik, halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' bilinen Hydnum Repandum mantarının, karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğünü tespit ettiklerini belirtti.
Salep tarçınsız olur mu demeyin, bunu ekin! Soğuk havaların şifa deposuOsmanlı mutfağından günümüze kadar popülerliğini koruyan salep, özellikle kış aylarında sıkça tüketilir. Salepin olmazsa olmazı ise tarçındır. Fakat öyle bir şey var ki soğuk havalara karşı şifa deposu sayılıyor. Salepe tarçın yerine bunu ekerseniz bağışıklığınız güçlenir.
C vitamini dendiğinde aklınıza sadece portakal, mandalina gelmesin! Bu besinler C vitamini depolarını dolduruyorC vitamini, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut sağlığı için büyük öneme sahip bir besin maddesidir. Genellikle portakal ve mandalina gibi meyvelerle ilişkilendirilse de, C vitamini almak için başka pek çok farklı besin de bulunmaktadır. C vitamini, yalnızca soğuk algınlığını önlemekle kalmaz, aynı zamanda cilt sağlığını iyileştirir, antioksidan özellikleriyle hücreleri korur ve demir emilimini artırır. Peki, portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini sağlayan diğer besinler nelerdir? İşte, C vitamini depolarınızı dolduracak alternatif besinler!
Vazgeçilmez ürünler arasında yer alıyor! Bu takviye cildi parlatacakSağlıklı bir cilt için doğru bakım ürünlerini seçmek kadar, cildin temel ihtiyaçlarını karşılayan doğal bileşenlerden faydalanmak da önemlidir. C vitamini, bu bileşenler arasında en popüler olanlardan biri. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, cildi serbest radikallere karşı koruyarak daha sağlıklı, canlı ve genç bir görünüm sağlar. İşte C vitamininin cilt için sunduğu başlıca faydalar.
Haşlaması 2 dakika sürüyormuş! Yıkamayınca zehri içinde kalıyor: 5 dakika yeterliLahana kış sebzeleri arasında en besleyici ve yenmesi zor olan yiyeceklerinden biri. Güçlü bir antioksidan olan lahananın hem dolması hem de yemeği hastalıklara karşı koruyucu olsa da lahana hazırlama aşamasında haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Peki bunlar neler?
Ispanak, havuç, lahana, pancar! ‘Kış sebzelerini tüketirken aşırıya kaçmayın’Kışın çokça tüketilen ıspanak, havuç, marul, salatalık, karalahana, Brüksel lahanası, maydanoz, pancar, brokoli ve bal kabağı gibi sebzelerin içeriğinde bulunan karotenoidler vücutta antioksidan görevi yapıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Betül Merd, karotennoidler ve karotenemi ile ilgili bilgi verdi.
Yaşam boyu 1.500 ton maden kullanıyoruzHayatımızın önemli parçası haline gelen telefon, bilgisayar gibi birçok ürünü madencilik sayesinde kullanıyoruz. Yaşam alanlarında kullandığımız mineral türü 1.000’i buluyor.
Bitkisel proteinlerBitkisel protein kaynaklarının, kuruyemişler ve baklagillerin, kalp sağlığını korumada büyük bir rol oynadığı, kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı belirlendi
Günde 3 çorba kaşığı sirke gripten koruyorKış mevsiminin gelmesiyle grip vakaları çoğaldı. Uzmanlar antimikrobiyal özellikleri nedeniyle özellikle kışın tüketimi artan sirkelere dair uyarılarda bulundu. Doğal sirke tüketmenin önemine değinen uzmanlar, bilimsel araştırmaların günde 3 çorba kaşığı sirke tüketmenin antimikrobiyal özellik gösterdiğini ortaya koyduklarını açıkladı.
C vitamini depolarını fulleyen mucize meyve! Bağışıklığı dipçik gibi yapıyor, daha iyisi yokC vitamini, bağışıklık sistemini desteklemekten cilt sağlığını iyileştirmeye kadar sayısız önemli faydası, görevi olan temel vitaminlerden birisidir. Suda çözünebilen bu güçlü antioksidan, serbest radikallerin zararlarına karşı hücrelerimizi koruyucu ve dokuların onarılmasına yardımcı etkileri olur. Ancak vücudumuz C vitaminini üretemediği için düzenli olarak gıdalar yoluyla almamız gerekiyor. Doğanın bize sunduğu en güçlü C vitamini kaynakları ise meyvelerdir. Peki, bu meyveler nedir?
64 yaşında ama 44 gösteriyor! Gençlik sırrı her gün yedikleri: 'Hücrelerimi yıkıyorum'Günümüzde genç kalmak ve yaşının en iyisi olmak hemen hemen herkesin hayali. Yaş almak dolayısıyla yaşlanmak önlenebilir değil ama size yaşınızdan 20 yaş daha genç gösterebileceğinizi söylesek. Hem de hiçbir estetik müdahaleye ihtiyaç duymadan. Nasıl mı? Tabii ki Fonksiyonel Tıp Doktoru Mayk Hyman’ın sağlıklı ve uzun bir ömür için her gün tükettiği 5 besin sayesinde.
Havuç kabuğundaki şaşırtan 'melanin' detayı! Doğal antikor yuvası, antikansermiş
Havuç, özellikle göze ve insan vücuduna olan faydalarıyla bilinir. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen bu sebzeyi genellikle kabuğundan ayırarak tüketiyoruz. Ancak yapılan son araştırmalar havuç kabuğu üzerinde bulunan bazı maddelerin kansere karşı bir antikor olduğunu gösteriyor. Bakın havucu nasıl tüketmeliymişiz.
Sabır çekerek nar ayıklamaya son! Su dolu kaba yatırmak yetermiş, asla dağılmıyorNar, antik çağlardan beri birçok kültürde sağlık ve bereketin simgesi olmuş, zengin antioksidan ve vitamin içeriğiyle öne çıkan bir meyvedir. Ancak narın o lezzetli tanelerine ulaşmak bazılarımız için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Kalın kabuğu ve nar tanelerini birbirinden ayıran zar, narı temizlemeyi zahmetli kılabiliyor. Fakat doğru teknikleri kullanarak çok kısa bir süre içerisinde nar tanelerini ayıklayabilirsiniz. Peki, o doğru yöntemler nedir?
Ne sirkeli ne de tuzlu su tam temizlemiyor! Yıkamadan önce sapından ayırmak sartBrokoli, antioksidan, lif ve vitamin yönünden oldukça zengin bir sebzedir ve bu özellikleriyle tam bir şifa deposudur. Ancak, brokoliyi tüketmeden önce doğru şekilde temizlemek, besin değerlerini koruyarak güvenle sofralarımıza taşımak için oldukça önemlidir. Bu faydalı sebzeyi sadece suda bir kez durulamak yeterli değil. Brokoli, çok sayıda küçük ve sıkı yaprakçığa sahip olduğu için kir, toprak veya tarım ilaçları kalıntılarını tutma eğiliminde olan bir sebzedir. Bu nedenle brokoliyi tüketmeden önce doğru şekilde temizlemek büyük önem taşır.
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
1 bardak tüketen yaşadı! Kilosu 300 liradan satılıyor, 7 bölgede yetişen kansersavarProf. Dr. Ebru Yaşa Kafkas, dünyada 'süper besin' olarak tanımlanan ve kansere karşı koruyucu etkileriyle bilinen mavi yemişin Türkiye genelinde yaygınlaştırılabileceğini söylüyor. 7 bölgeye yayılan üretim potansiyeliyle mavi yemiş, Türkiye’nin tarımda yükselen değerlerinden biri haline geliyor. Kafkas, "Mavi yemiş için Türkiye’de 100 bin ton üretim potansiyeline sahibiz" diyerek bu meyvenin faydalarını sıraladı.
Besin değerinden zengin gıda seçebilmek için 8 ipucuDünya Gıda Günü her yıl, FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından 16 Ekim’de gerçekleştiriliyor. Bu yıl belirlenen, “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı” teması çerçevesinde besin yoğunluğu ve iyi gıda seçimleri konusuna dikkat çeken Diyetisyen Florencia Braga, besin değerinden zengin gıda seçimleri hakkında önerilerde bulundu.
Griple mücadelede daha iyisi yok! Antioksidan tavan seviyede, posasından lif akıyorKış mevsimi geldiğinde, doğa bizlere en şifalı meyvelerinden birini sunar, o da nardır. Dışarıdan bakıldığında sert kabuğu ve içindeki parlak kırmızı taneleri ile dikkat çeken nar, sadece görünüşüyle değil, sağlığa olan çeşitli faydalarıyla da öne çıkar. Yüzyıllardır pek çok kültürde ‘şifa kaynağı’ olarak anılan bu meyve, özellikle kalp sağlığını koruyan özellikleriyle bilinir. Hem taze taneleri hem de suyu ile nardan farklı şekillerde yararlanmak da mümkün.
Antioksidan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.