Gündem‘Tarihin en güçlü Yeşil Vatan ordusunu kurduk’

‘Tarihin en güçlü Yeşil Vatan ordusunu kurduk’

26.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kabine dün ilk kez Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.

‘Tarihin en güçlü Yeşil Vatan ordusunu kurduk’

Ankara dışında 21 aradan sonra gerçekleştirilen toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

ÇELİK KUBBE PROJESİ: 2024 yılı ikinci toplantısında ülkemizin savunma kapasitesini güçlendirecek kritik kararlar aldık. Yerli ve milli imkanlarla geliştirmekte olduğumuz Çelik Kubbe projemizin detaylarını görüştük. ‘Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye’ hedefimize ulaşmak için durmadan, dinlenmeden ve engellere takılmadan koşturuyoruz.

ZAFER FİLİSTİN’İN OLACAK: Sayın Mahmut Abbas’ı ülkemizde ağırlayarak, Filistin davasına olan sarsılmaz desteğimizi bir kez daha gösterdik. İsrail tüm vahşetine, tüm barbarlığına Gazze’de 10 aydır esirdiği teröre rağmen Filistin halkının direniş azmini kırmamıştır. Zaferin er veya geç ama mutlaka Filistinli kardeşlerimizin olacağını yürekten inanıyoruz. Rabbim Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun diyorum.

Haberin Devamı

ORMAN YANGINLARI: Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biriyiz. Bunun en yakıcı etkilerini maalesef ormanlarımız da görüyoruz. Küçük bir kıvılcımla başlayan yangınlar, zümrüt yeşili ormanlarımızın alev kırmızısına bürünmesine neden oluyor. Rakamlar karşı karşıya olduğumuz tehdidin ehemmiyetini ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yılla kıyaslandığında orman ve orman dışı yangın sayısı yüzde 53 artarak 5 bin 540’a çıktı. Orman yangınlarıyla mücadele etmek için filomuzda bulunan 27 uçak 105 helikopter 5 binden fazla kara aracıyla tarihimizin en güçlü yeşil vatan ordusuna sahibiz. Orman yangınlarıyla etkin mücadele noktasında yapılması gereken ne varsa hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Ancak bu konuda özellikle muhalefetin çarpıtmalarını yalanlarını kendi imallerini kapatmak için yürüttüğü iftira kampanyalarına maruz kalıyoruz. Devletimiz her yangın çıktığında sadece alevlerle değil, aynı zamanda muhalefetin körüklediği fitne ateşi ile de mücadele etmekteyiz. 81 vilayetimizin neresinde yangın çıkarsa çıksın devletimiz süratle organize olmakta ve çok etkin biçimde yangına müdahale etmektedir. Vatandaşlarımıza bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Sıcak havanın etkisini sürdüreceği 15 Eylül’e kadar çok dikkatli olmaya devam edin.

Haberin Devamı

ALİYEV VE PUTİN’E TEŞEKKÜR: Tek millet iki devlet şiarıyla hareket ettiğimiz can Azerbaycan’ın cumhurbaşkanı kıymetli kardeşim İlham Aliyev’e buradan en kalbi şükranlarımı sunuyorum. İlham kardeşim sadece aramakta kalmadı aynı zamanda eğer 200 tipi amfi bir yangın söndürme uçağını ülkemize göndererek yangınla mücadelemize güçlü destek veriyor. Zor günlerimizde her zaman yanımızda bulduğumuz sıkıntılı günlerinde her daim yanlarında olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimiz de her alanda güç birliği yapmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin’e de yine aynı şekilde bir amfi uçağı bize o dönemde göndermek suretiyle bu iki uçakla biz yangın söndürme işlemini çok daha rahat bir şekilde yapmamızı sağladı.