Gündem‘Sonsuza kadar ateşler içerisinde yanacak’

‘Sonsuza kadar ateşler içerisinde yanacak’

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hain FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ölümünün ardından siyasilerce yapılan açıklamalarda, FETÖ terör örgütü ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği mesajı verildi. TBMM Başkanı Kurtulmuş “Sonsuza kadar ateşler içerisinde azap içerisinde olacaktır” derken Dışişleri Bakanı Fidan, “Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.

‘Sonsuza kadar ateşler içerisinde yanacak’

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in sağlık sorunları nedeniyle vefat ettiğinin örgüte yakın medya hesaplarından duyurulmasının ardından haberin gerçek olup olmadığı tartışılırken, resmi teyit Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan geldi. Gülen’in ölümüne ilişkin siyasilerce yapılan açıklamalarda, FETÖ terör örgütü ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği mesajı verilirken, örgüt üyelerine de bir an önce adalete teslim olma çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

‘İlahi adaletten kaçamaz’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: FETÖ elebaşı belki kendisini kullanan, kendisini koruyan, kendisini bir maşa gibi bu millete karşı kullanan, bir hançer gibi arkamızdan saplayan ellere teslim olmuş ve oralarda hayattan kopmuştur. İstedik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün. Bu dünyada belki adaletten kaçtı, öyle inanıyoruz ki öte tarafta bu kadar ağı suçların karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değildir. Bu dünyada adalet tecelli etseydi, ömür boyu hapislerde zindanlarda kalacaktı. Öbür tarafta ise öyle inanıyorum ki sonsuza kadar ateşler içerisinde azap içerisinde olacaktır.

‘Mücadelemiz sürecek’

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete gevşemeye gitmeyecektir. Bu örgüt binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür. Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye devletlerine, milletlerin aleyhine karşı çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yol sonu iyi bir son değil.

‘Durmayacağız’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar İçişleri Bakanlığımızca FETÖ’ye yönelik, 178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Su uyur FETÖVARİ yapılar uyumaz’ sözü, başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemizdeki ana ilkemizdir. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Eli kanlı FETÖ’yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz.

‘Sıra uzantılarda’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir. Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir.

Haberin Devamı

‘İhaneti unutmayacağız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Alçak örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize ihanet ettiğini, verdiği zararları unutmayacağız.

’Kötülük abidesiydi’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik:  Emperyalizmin firavunlarına belamlık yapmış bir haindi. Bugün de bütün bu suçlarıyla, ihanetleriyle, cinayetleriyle bu dünyayı terk etti. Bu örgütün fiziki unsurlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğimiz konusundaki kararlılıkta hiçbir eskime, yavaşlama, gevşeme söz konusu değildir. Kutsal değerlere ve insanlığa kötülük etme bakımından ismini Netanyahu gibi katillerle yan yana yazdıran, İslam’ı, milli değerlerimizi istismar eden bir kötülük abidesinin hayatı bu şekilde son bulmuş oldu. Bu yapıyla hiç gevşemeden hiçbir esneklik göstermeden aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

‘Vatikan’a gömsünler’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Türk tarihinin en büyük 5 haini listesi yapılsa içine rahatlıkla girecek bu adamın cesedi ihanet ettiği topraklara, Türkiye’ye asla sokulmamalıdır. Bunu ait olduğu yere, Vatikan’a gömsünler.

‘Cesedini kabul etmeyin’

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Kötü bilirdik… Dirisini getiremediğinizin, cesedini kabul etmeyin. Topraklarımızı kirletmeyin.

Yazarlar