GündemSon dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı! Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm

Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı! Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm

25.08.2024 - 14:10 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi uyarılar peş peşe geldi. Bugün 12 kent için sarı ve turuncu alarm verildi. Ankara Valiliği birçok ilçe için uyarıda bulunmuştu. Beklenen sağanak yağış etkisini göstermeye başladı ve alt geçit ile caddeler suyla doldu. Öte yandan İstanbul dahil birçok kent için de sağanak alarmı verildi. İşte bu hafta için tüm yurtta beklenen hava durumu detayları…

Yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli, Samsun'un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları biraz azalacak ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; önümüzdeki 3 saatlik periyotta Ankara'nın Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm

ANKARA'DA SAĞANAK; ALT GEÇİT VE CADDELER SUYLA DOLDU

Başkent’te öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Çankaya başta olmak üzere Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde yaşam durma noktasına geldi. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok alt geçit ile cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar da su birikintisinde kaldı. Ulus'taki Melike Hatun Camisi'nin önündeki otobüs durağında mahsur kalan bir kişi, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Ayrıca bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm

Sağanak aralıklarla devam ederken, Ankara Valiliği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm

BUGÜN İSTANBUL DAHİL ÖĞLEDEN SONRASINA DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün pazar İç Anadolu’nun ortası hariç ve Karadeniz bölgesi yağışlı. Yağışların, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinin yerel kuvvetli, Samsun'un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli bekleniyor. Rüzgâr Marmara'nın güneyinde ve Kıyı Ege'de kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönden kuvvetli esecek”

Haberin Devamı

Bugün sıcaklıklar biraz azalıyor. İstanbul 30 derece öğlen bir ara sağanak yağış görülebilir. İzmir Antalya 35 derece. Ankara öğleden sonra yağışlı 31 derece.

Önümüzdeki hafta yağışların görüleceği hafta olacak. Bölgesel ve yerel. İstanbul salı gününden sonra daha yağışlı görünüyor.

“EN SICAK GÜNLERİ GERİDE BIRAKTIK”

Sıcaklıklar ortalamaya döndü. En sıcak günleri geride bıraktık önümüzdeki günlerde daha sıcak yada sıcak hava dalgası olmaz.

Bu haftadan sonra yağışlara dikkat edeceğiz. Zira etrafımızdaki deniz suyu sıcaklıkları ortalamanın çok üzerinde. İleriki günlerde gelecek yağışlı hava kütlesi şiddetli yağışları hortum, yıldırım gibi hadiseleri oluşturabilir.

AFAD UYARDI: SMS İLE BİLGİLENDİRME YAPILMIŞTIR

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; Samsun'da Turuncu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop, Ordu illerimizde ise Sarı kod ile yağış uyarısı yapılmıştır. Turuncu yağış uyarısı verilen Samsun ilimizde; vatandaşlarımıza SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Cami ve Belediye anons sistemleri ile emniyet ve jandarma araçlarından gerekli uyarılar yapılmaktadır. An itibarıyla 72 ihbar alınmış olup, alınan tüm ihbarlara müdahale edilmiştir. Mahsur kalan 1.065 vatandaşımız kurtarılarak güvenli alanlara tahliye edilmiştir”

12 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Bugün Amasya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Malatya, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat için sarı Samsun için ise turuncu alarm verildi.

Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Haberin Devamı

İzmir: Az bulutlu ve açık 36

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 35

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.) 29

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38

Son dakika… Meteoroloji ve Valilik uyarmıştı Ankara’yı sağanak vurdu: 12 kentte alarm